Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2002 9
> Počet článkov v ostatných rokoch 2933


Prameň > 2002

rok 2002

O čo ide v Kosove

12.12.2002 -
O čo ide v Kosove

ICG (International Crisis Goup) je vplyvným mozgovým trastom podporovaným finančníkom Georgom Sorosom. Bola založená roku 1995 primárne preto, aby poskytovala poradenské služby vládam zapojeným do Severoatlantickou Alianciou riadeného pretvárania Balkánu. Jeden z hlavných predstaviteľov ICG je Morton Abramowitz (jeden z predných tvorcov americkej politiky, šedá eminencia novej politiky humanitárnych intervencií NATO a sponzor kosovskoalbánskych separatistov).

Opäť nás ignorujú ...

29.11.2002 -
Opäť nás ignorujú ...

Posledné zasadanie mestského zastupiteľstva v našom meste sa konalo 12. novembra. Väčšina zástupov ľudu (poslancov) nám tu opäť ukázala, že názor bežného občana ich nezaujíma.

Netradičný výlet

20.11.2002 -

V jeden novembrový deň sme sa vybrali na malý výletík na Kamennú. Naše opojenie krásnou prírodou však bolo rušené snáď pri každom kroku. Po čiastočnom opadaní listov sa zviditeľnili stopy po „civilizovaných“ ľuďoch. Neuveriteľné množstvá plastového, kovového, skleného a iného odpadu v nás vzbudili rozhorčenie.

Výsadba pod svojimi oknami

10.11.2002 -
Výsadba pod svojimi oknami

Na Hájovkách žijem viac než dve desaťročia. Okolo nášho domu bolo za toto obdobie mnoho pokusov o výsadbu, ale úspešnosť bola nulová, nakoľko mladé dreviny vždy podľahli najväčšiemu škodcovi tejto planéty - človeku. Niekedy mladé ratolesti zmizli počas noci, inokedy boli zlomené a pod.

Trošku iný pohľad na Novomestské námestie ...

20.10.2002 -
Trošku iný pohľad na Novomestské námestie ...

V októbrovom čísle Novomestského spravodajcu sme sa dozvedeli nové chválospevy na zrekonštruovanú plochu novomestského námestia (vložený dvojlist na kriedovom papieri s titulkom V zásade vládne spokojnosť). Je to už po x-týkrát, keď sme sa mohli dočítať len o superlatívoch.

Čo to je Genius loci?

30.09.2002 -
Čo to je Genius loci?

Počas posledných pár mesiacov Vám udrelo do očí (ale aj do uší) slovo Genius loci. Videli ste ho na Žiarových slávnostiach v Novom Meste nad Váhom, zahliadli ste ho možno počas parlamentných volieb, utkvelo Vám v pamäti počas tohtoročného jarmoku a všimli ste si ho aj na plagátoch alebo v novinách. Mnohí ste sa na to pýtali a tak Vám ho predstavíme.

Slovanská oslava

20.09.2002 -
Slovanská oslava

V septembri sa v našom meste uskutočnili Žiarové slávnosti. Ako oslavu babieho leta, splnu mesiaca a jesennej rovnodennosti ich zorganizovalo občianske združenie Genius loci. Nadviazalo tak na skoro zabudnutú tradíciu slovanských osláv jedinečných udalostí v roku (slnovraty, rovnodennosti, splny Mesiaca, zatmenia, prelety komét a pod.).

Priaznivý vietor do kolies

30.05.2002 -
Priaznivý vietor do kolies

Nemecko oznámilo, že odstupuje od využívania jadrovej energie. Do popredia sa dostávajú obnoviteľné zdroje, zastúpené najmä veternými elektrárňami. Tie majú o desať rokov pokrývať najmenej tretinu spotreby Nemecka.

Návrat ako krok vpred!

10.01.2002 -

Niekedy koncom tohto leta som sa s kamarátom rozprával na tému integrácia do EU a NATO. Z tejto debaty sa mi vryl do mysle jeden výrok: „Predstav si, že za 20 alebo 30 rokov sa dočítaš v nejakej encyklopédii, že na území Európy kedysi žili Kelti, Huni, Slovania, ...“


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet