Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2003 15
> Počet článkov v ostatných rokoch 2927


Prameň > 2003

rok 2003

Poslanci pohrdli občanmi

20.12.2003 -

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Keď si niektorí poslanci spravia zo zasadania mestského zastupiteľstva súkromný podnik, prípadne ak sa ponáhľajú na spoločnú slávnostnú večeru, občan nemá šancu. A ak je navyše neprezieravo iniciatívny a prihlási sa naivne o slovo, aby navrhol riešenie, utrpí fiasko. Poslanci rozhodnú – slovo neudeliť! Pre istotu hneď dvakrát. Toto sa udialo na poslednom rokovaní MsZ v Novom Meste nad Váhom 16.decembra 2003.

Nespaľujme odpad doma a nekúrme ním

05.12.2003 -

Čoraz častejšie mnohí z nás registrujú štipľavý zápach či dym, ktorý sa kúdolí z niektorých komínov alebo záhrad, a vie nám riadne znepríjemniť život. Je to hlavne dôsledok spaľovania odpadu, ktorý do kotlov a na ohnisko vôbec nepatrí.

Investícia s návratnosťou 1077 rokov a čarovná moc infozákona

26.11.2003 -

Prečo je infozákon tŕňom v oku mnohým verejným inštitúciám, ktoré nechcú, aby im občania zasahovali do rozhodovania a akú zázračnú silu má, nielen pre získavanie informácií, ale aj ako pôsobí na reálne konanie úradníkov, dokazuje prípad z Nového Mesta nad Váhom.

Iné fakty o nápisoch na Velestúre

05.11.2003 -
Iné fakty o nápisoch na Velestúre

Nedá nám nezareagovať na článok „Túra na Velestúr“ v čísle 44/2003 z 30. októbra, v ktorom pán Emil Semanco nesprávne popisuje pôvod runových nápisov v Kremnických horách. Nie sú to ani keltské, ani vikingské a ani druidské nápisy, ako uvádza vo svojej reportáži. Ide o odkaz našich predkov a rozlúštil ho moravský bádateľ Antonín Horák.

Experiment

05.10.2003 -

Komisia ochrany životného prostredia 2. 10. 2003 schválila experiment s pyramidálnymi topoľmi.

Stretnutie poslancov a občanov v našej mestskej časti Hájovky

10.09.2003 -

11. 9. 2003 sa na sídlisku Hájovky uskutočnilo stretnutie s občanmi. Schôdzu viedol PhDr. Alexander Koreň. Z poslancov sa zúčastnil aj Tomáš Šarman. Predsedníčke výboru mestskej časti nikto neoznámil, že sa koná toto stretnutie, preto sa nezúčastnila. Štvrtý poslanec nemohol prísť so zdravotných dôvodov. Na stretnutí sa zúčastnil aj primátor mesta, riaditeľ TSM a za mestskú políciu zástupca náčelníka.

„Čooó! V MNEŠICÁCH JE PARK?“

10.09.2003 -
„Čooó! V MNEŠICÁCH JE PARK?“

Na začiatku bol prekvapený výraz a otázka: „Čooó! V MNEŠICÁCH JE PARK?“ Tiež som patril k tým Novomešťanom, ktorí nevedeli o jeho existencii napriek tomu, že tu žijem viac ako dve desaťročia. O to zaujímavejšie bolo naše zoznámenie.

Nová válka proti terorizmu.

03.07.2003 -

Následující přednáška je postavena na dvou předpokladech. Prvním z nich je prosté uznání faktu čili konstatování, že události z 11. září byly strašlivým zvěrstvem, které si pravděpodobně vyžádalo tu nejničivější okamžitou daň na lidských obětech ze všech zločinů v dějinách, kromě válek. Druhý předpoklad souvisí s cíli. Předpokládám, že naším cílem a zájmem je snížit pravděpodobnost takových zločinů, ať už jsou namířeny proti nám nebo proti někomu jinému.

Charizmatický jaseň zachránený

25.06.2003 -
Charizmatický jaseň zachránený

Stál tam celkom sám a nepohnuto pozoroval biele oblaky. Sem-tam mlčanlivo prikývol vetru, ktorý ich naháňal po oblohe času.

Muži na radnici, občan na panvici

06.06.2003 -

Sedíte na námestí, lížete zmrzlinu, bavíte sa s priateľmi, popíjate kávičku... A pritom každý váš pohyb sleduje kamera, o ktorej neviete. Nie hocijaká. Ale kamera, o ktorej by ste mali vedieť celkom oficiálne.

Aké prekvapenie nám najbližšie prichystajú novomestskí radní?

27.05.2003 -
Aké prekvapenie nám najbližšie prichystajú novomestskí radní?

ROZBÚRI VZN O CHOVE PSOV STOJATÉ HLADINY MESTA?

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Všeobecne záväzné nariadenie O niektorých podmienkach držania psov, ktoré je v mnohých bodoch evidentne v rozpore s platnými zákonmi SR prijali na aprílovom rokovaní mestského zastupiteľstva novomestskí poslanci.

Sto dní novomestskej samosprávy

20.04.2003 -

Presne sto dní uplynulo 17. apríla od začiatku činnosti novomestskej samosprávy v novom volebnom období. O tom ako si v nich počínali tí, ktorí majú najväčšiu zodpovednosť za chod mesta sa zhovárame s primátorom Nového Mesta nad Váhom Ing. Jozefom Trstenským.

Príchod jari oslávili očistou

01.03.2003 -
Príchod jari oslávili očistou

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Až devätnásť igelitových vriec odpadkov po nezodpovedných návštevníkoch prírody naplnili účastníci netradičnej oslavy príchodu jari na Kamennej nad Novým Mestom nad Váhom v sobotu 22. marca.

MVO s mestom v prospech poslancov mestského zastupiteľstva

01.02.2003 -
MVO s mestom v prospech poslancov mestského zastupiteľstva

Občianske združenia Brečtan a Genius loci v spolupráci s Mestom Nové Mesto nad V. usporiadali dňa 27. 2. 2003 seminár Minimum poslanca - minimum občana, ktorý bol určený najmä novozvoleným poslancom mestského zastupiteľstva, ale prístupný bol aj členom komisií pri mestskom zastupiteľstve, pracovníkom mestského úradu a širokej verejnosti.

Schválili iba dvoch zo šiestich zástupcov MVO

10.01.2003 -

Predstavitelia samosprávy v Novom Meste nad Váhom prijali pred voľbami ako verejný záväzok podporu pre zástupcov aktívnych občanov do komisií pri mestskom zastupiteľstve. Miestni aktivisti namietajú, že poslanci po voľbách schválili iba dvoch zo šiestich navrhnutých občanov.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet