Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 58


Prameň > 2005 > Všehochuť

Všehochuť
rok 2005

Japonské peklo

28.12.2005 -
Japonské peklo

JAPONSKÁ JEDNOTKA 731 (operujúca počas druhej svetovej vojny v Mandžusku)
Ohavné spôsoby vraždenia a mučenia sa objavovali počas druhej svetovej vojny takmer na všetkých stranách. Početné sú správy o neuveriteľnej krutosti ruských vojakov, taktiež Američania sa nevzdali tejto zábavky o Nemcoch ani nehovoriac. Najvyššiu ligu v tomto smere hralo i Japonsko. V porovnaní s inými stranami, však malo Japonsko najrozsiahlejší ucelený program týrania a vraždenia, a to v mene výskumu, vývoja a výroby biologických zbraní. Dialo sa tak prostredníctvo vojenskej jednotky 731. Na rozdiel od nemeckých zločinOV však zostali činy tejto jednotky nepotrestané.

Registrované partnerstvo v SR

26.12.2005 -
Registrované partnerstvo v SR

Česká poslanecká snemovňa schválila zákon, ktorý umožňuje ľuďom rovnakého pohlavia uzatvárať takzvané registrované partnerstvo. Na Slovensku sme skôr zvyknutí na opačné aktivity našich politikov.

Vysokoškoláci si na sociálnych štipendiách polepšia

24.12.2005 -
Vysokoškoláci si na sociálnych štipendiách polepšia

V budúcom roku si polepšia vysokoškoláci, ktorí pochádzajú zo sociálne slabších rodín. Minister školstva SR Martin Fronc sa rozhodol zvýšiť výšku sociálnych štipendií a zároveň rozšíriť okruh ich poberateľov. „Po zavedení motivačných štipendií pristupujeme k ďalšiemu kroku, ktorý zlepší situáciu študentov,“ povedal minister. Vysokoškolák si tak na základe nového modelu sociálnej podpory môže ročne polepšiť až o 40 000 Sk.

Rozhovor s Mordechaiom Vanunu

19.12.2005 -
Rozhovor s Mordechaiom Vanunu

Mordechai Vanunu, izraelský nukleárny vedec strávil vo väzení v Izraeli 18 rokov, po tom, čo prezradil svetu tajomstvo izraelského nukleárneho programu. Prvý rozhovor je prepis z interview Mordechia Vanunu v televíznom programe Current Issues s Dr. Heshamom Tillawim.

Na Zemi sa objavuje nová ľudská rasa, indigové deti

18.12.2005 -
Na Zemi sa objavuje nová ľudská rasa, indigové deti

Indigové deti majú niekoľkonásobne silnejší imúnny systém, než priemerná ľudská bytosť.
Pozrite sa pozornejšie na svoje potomstvo. Výskumníci tvrdia, že až 95 % detí, narodených po roku 1994, sú deťmi indigovými. Toto fascinujúce prídavné meno je odvodené od farby aury okolo ich tiel.

Téma marihuana – hra ministra s lžou

09.12.2005 -
Téma marihuana – hra ministra s lžou

Ako aktivista kampane Slobodnej voľby (www. slobodnavolba.sk) som sa za posledný mesiac stretol viackrát s ministrom spravodlivosti Slovenskej republiky. Pán Lipšic nemá ľahkú pozíciu pri obhajobe návrhu Trestného zákona z dielne jeho ministerstva. Okrem iných pripravuje sprísnenie trestnoprávneho postihu drogových trestných činov na jeden zďaleka najprísnejších v celej EÚ.

Muži nového Milénia

13.11.2005 -
Muži nového Milénia

Asi každý by si ho predstavoval trochu inak, najmä ženy už majú pravdepodobne vyprofilovanie svojho ideálu za sebou. Väčšinou aj každý muž sám si najmä v dobe dospievania buduje istú identitu svojej mužskosti, čo sa prejavuje na jeho ďalšom spôsobe života. Tomuto všetkému, ale predchádza istý vývoj predstáv osobnosti muža. V poslednom čase som čítal zopár zaujímavých výskumov na túto tému a tak som sa rozhodol,že ich tu väčšinu zhrniem a podelím sa s vami s ich zaujímavými výsledkami.

Obávané vynálezy. Energia zadarmo je na svete, ale....

10.11.2005 -
Obávané vynálezy. Energia zadarmo je na svete, ale....

Prvý signál, že s našou fyzikou čosi nie je v poriadku, sa objavil už začiatkom šesťdesiatich rokov 20. storočia: išlo o obyčajného chrobáka. Keď tento hmyz vedci dôkladne preskúmali, ukázalo sa že povrch jeho krídiel a rýchlosť, akou sa pohybuje, nevytvára dostatočnú aerodynamickú silu, aby mohol lietať. Chrobák však zrejme nepoznal fyziku a lietal ďalej. Všetko ukazuje na to, že nemieni počúvať akademikov. Nie je sám. Čoraz častejšie sa ozývajú odvážlivci vymýšľajúci zariadenia, ktorých podstata fungovania sa prieči všetkým zásadám súčasnej fyziky a popiera svojou existenciou tvrdenia najväčších vedeckých autorít.

France Télécom získal plnú kontrolu nad Orange Slovensko

01.11.2005 -
France Télécom získal plnú kontrolu nad Orange Slovensko

PARÍŽ - Francúzsky telekomunikační gigant France Télécom sa dohodol na vykúpení akcií od menšinových podielnikov vedúceho slovenského mobilného operátora Orange Slovensko za 628 miliónov dolárov (20 miliárd Sk, oznámila francúzska firma. Ich podiel v slovenskej spoločnosti tak stúpne na 100 percent zo súčasných 63,88 percenta.

3. světová válka - co říkají proroctví ?

31.10.2005 -
3. světová válka - co říkají proroctví ?

Zatímco v teorii není nic, co by bylo absolutně nevyhnutelné, ve skutečnosti jsou věci, které takřka nevyhnutelné jsou. Lidé se domnívají, že v budoucnu dojde k válkám, zatímco ve skutečnosti k nim došlo v minulosti - boj je pouze důsledkem mnoha událostí, ke kterým už došlo. Díváme-li se z této perspektivy, ke všem příčinám třetí světové války už došlo. Existuje proto pouze velmi vzdálená pravděpodobnost, že konflikt sám nevypukne. (Osho, 1985)

Americkí zákonodárci chcú, aby USA mala internet pod kontrolou

30.10.2005 -

Traja zákonodárci v americkej Snemovne reprezentantov navrhli, aby Spojeným štátom zostala pod kontrolou kľúčová infraštruktúra internetu. Podobné hlasy zazneli aj v americkom Senátu tento týždeň.

Vznik ČSR

28.10.2005 -
Vznik ČSR

Mezi nástupnickými státy rozpadlého Rakousko-Uherska zaujalo důležité místo Československo. Vzniklo jako výsledek staletého národně osvobozeneckého zápasu Čechů a Slováků za národní a sociální svobodu.

Vybrané myšlienky Ľudovíta Štúra

28.10.2005 -
Vybrané myšlienky Ľudovíta Štúra

Pripomíname si narodenie Ľudovíta Štúra a pri tej príležitosti si prečítajte, čo vzišlo z jeho mysle...

O mandalách

27.10.2005 -
O mandalách

Slovo MANDALA pochází ze sanskrtu a znamená bod, střed, posvátný rituální nebo magický kruh.

Skype búra obmedzenia telekomunikačných sietí

26.10.2005 -
Skype búra obmedzenia telekomunikačných sietí

100 miliónov, toľko stiahnutí zaznamenali tvorcovia programu, ktorý sa stáva najpopulárnejšou VoIP aplikáciou. Skype umožňuje telefonovanie zadarmo cez Internet. Stáva sa vo svete komunikácie novým trendom?

Firma Yahoo!

25.10.2005 -
Firma Yahoo!

Obrovská internetová firma Yahoo! bola obvinená, že poskytla komunistickej Číne informácie, ktoré viedli k uväzneniu jedného novinára za to, že "prezradil štátne tajomstvo".

Katrina, Rita a globálne otepľovanie

24.10.2005 -
Katrina, Rita a globálne otepľovanie

Dva extrémne silné hurkány v priebehu jedného mesiaca. Hurikán Katrina sa stal tretím hurikánom s najnižším nameraným tlakom (920 milibarov pri vpáde na pevninu) za posledných 100 rokov (odkedy sú historické záznamy), v zápätí ho predbehol hurikán Rita. Utekalo pred ním viac ako 1 milión obyvateľov ohrozeného pobrežia. Rita je túto sezónu 16 tropickou pomenovanou búrkou a zatiaľ rekordným v počte pomenovaných búrok bol rok 1933. Vtedy zasiahlo pobrežie Severnej Ameriky až 21 búrok. Tento rok by však mohol byť rekordným, keďže do konca sezóny tropických búrok ostávajú ešte dva mesiace.

Emir Kusturica

23.10.2005 -
Emir Kusturica

Španielske noviny La Vanguardia uverejnili pozoruhodný rozhovor s muzikantom a režisérom svetového mena Emirom Kusturicom.
Sme Srbi, Slovania, pravoslávni a blízki Rusku, za to sme museli zaplatiť.
Vojny a činnosť mimovládnych organizácii platia ti istí ľudia.

Mäsiar menom Francúzsko a jeho úloha pri genocíde v Rwande

22.10.2005 -
Mäsiar menom Francúzsko a jeho úloha pri genocíde v Rwande

Zmenila sa Európa od stredoveku?

Je nestabilita v Afrike len výsledkom neschopnosti a skorumpovanosti miestnych vládnucich elít?

Prvé voľby cez internet

22.10.2005 -
Prvé voľby cez internet

Celý západný svet o tom už roky hovorí, Estónci to však ako prví uskutočnili: cez víkend mohli obyvatelia tejto pobaltskej krajiny ako prví na svete voliť poslancov cez internet.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet