Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 17


Prameň > 2005 > Iné regionálne

Iné regionálne
rok 2005

Lyžiarska sezóna sa začala v celom regióne

30.12.2005 -
Lyžiarska sezóna sa začala v celom regióne

Včera bola otvorená lyžiarska sezóna už aj v Kálnici. Dnes sú tam podmienky veľmi dobré. Výška snehu dosahuje 35 cm. Bezovec sa môže pochváliť 45 cm a Veľká Javorina 70-timi.
(foto k článku: dnešné ráno PIESKY – Kálnica)

Hájovkárske stredisko služieb pod strechou

10.12.2005 -
Hájovkárske stredisko služieb pod strechou

Nové Mesto nad Váhom (Hájovky) – novostavba polyfunkčnej budovy je už skoro pod strechou. Investori oboznámili verejnosť so službami, ktoré budú v objekte poskytované.

Investícia fy BOLTON

06.11.2005 -
Investícia fy BOLTON

Mestské zastupiteľstvo na svojom 18. zasadnutí predalo spoločnosti BOLTON s. r. o. pozemok nachádzajúci sa na konci Haškovej ulice. Táto stavebná firma chce na pozemku postaviť polyfunkčnú budovu.

Stavenisko na Hájovkách (október)

31.10.2005 -
Stavenisko na Hájovkách (október)

V októbri obyvateľom Hájoviek vyrástla pred očami dvojpodlažná stavba. A o tom je tento fotoset.

Vo \"vápenke\" sa bude ťažiť železo

15.10.2005 -
Vo \

Vyzerá to tak, že bývalá "vápenka" sa stane baňou na železo. Teda aspoň bývalé budovy tohto komplexu na spracovanie vápenca, kde sa spracovávala ruda s miestneho lomu. Konštrukcia budov je prevažne z ťažkého železa, čo sa stalo predmetom záujmu niektorých ľudí.

Je Sky Media iba nafúknutou bublinou?

11.10.2005 -
Je Sky Media iba nafúknutou bublinou?

V Novom Meste nad Váhom mala švajčiarska spoločnosť Universal Media Corporation (ďalej len UMC) postaviť štvrtú najväčšiu továreň na výrobu CD a DVD nosičov na svete. Dostala od nášho štátu investičný stimul vo výške 800 000 000,- Sk. No nevyzerá to, že by sa výroba mala rozbehnúť.

Premeny mesta

07.10.2005 -
Premeny mesta

Všímate si aj Vy ako sa naše mesto za posledné roky zmenilo. Tu si môžete prečítať aké ďalšie zmeny ho čakajú.

Čistenie prítoku Klanečnice

03.10.2005 -
Čistenie prítoku Klanečnice

Prinášame vám krátky fotoset čistenia prítoku riečky Klanečnica. Je to prvá etapa prác údržby Biskupického kanála v úseku pri Novom Meste nad Váhom. Momentálne má Klanečnica suché obdobie, takže prítok vody nekomplikuje práce.

Začala výstavba polyfunkčnej budovy

23.09.2005 -
Začala výstavba polyfunkčnej budovy

Na sídlisku Hájovky v Novom Meste nad Váhom vyrastie nový polyfunkčný objekt. Bude sa nachádzať na mieste bývalého tzv. dreveného obchodíku. Prameň vám prináša situačný plán, dizajnérsky návrh i aktuálne fotografie v galérii za článkom.

Križovatka dostane tvár až na jar

16.09.2005 -
Križovatka dostane tvár až na jar

Po vybudovaní kruhového objazdu zostal na pozemku základnej školy holý breh. Stred tohto dopravného uzla tvorí hlina, v ktorej je posadené pouličné osvetlenie. Dva javory stratili pol koruny.

Ďalší vrak a hromadná vražda na kanále

14.09.2005 -
Ďalší vrak a hromadná vražda na kanále

Neznesiteľný smrad pochádza z rozkladajúceho sa mäsa. Ide hlavne o vybetónované steny Biskupického kanála.
...
Ďalší vrak v Novomestskej časti umelého koryta Váhu.

Prekvapenia vo Váhu

03.09.2005 -
Prekvapenia vo Váhu

29. augusta sa začala vypúšťať časť kanálu rieky Váh pri Novom Meste nad Váhom. Dôvodom je revízia Biskupického kanála po dvadsiatich rokoch. Slovenský vodohospodársky podnik - závod Povodie stredného Váhu II chce zistiť technický stav vodného diela. Kontrolovať a opravovať budú tesnenie na betónových stenách kanála. Na revízii bude pracovať spolu asi 250 ľudí, vrátane zamestnancov vodných elektrární. Práce by mali trvať do konca októbra a vyžiadajú si do 50 miliónov korún.

S L N O V R A T

20.06.2005 -

Búranie 2005

30.05.2005 -
Búranie 2005

15. mája 2005 - Piešťanská ulica, Nové Mesto nad Váhom

Prameň prináša fotoriport z búrania takzvanej Bielej budovy v bývalom areáli Výskumného ústavu mechanizácie a automatizácie (VUMA).
Bielu budovu by mali nahradiť nové výrobné haly.

Kruhový objazd pri kine

26.05.2005 -
Kruhový objazd pri kine

Koncom apríla sa začalo prebudovanie križovatky pri kine. Kollárovu, Športovú, Šťúrovu a Hviezdoslavovu ulicu bude spájať kruhový objazd. Mesto muselo odkrojiť z verejnej zelene pozemkov pred činžiakmi a v areáli ZŠ na Štúrovej ulici. Celé dielo musí byť dokončené do konca júla, lebo v auguste budú tieto miesta časťou trate tradičných Majstrovstiev Európy historických motocyklov a sajdkár v jazde pravidelnosti.

Biskupický kanál bez vody

12.04.2005 -
Biskupický kanál bez vody

... ak by ste chceli byť pritom, naplánujte si výlet ku kanálu niekedy v septembri. Práve v tomto mesiaci sa povodie celého kanála bude čistiť od nánosov a odpadu nakopeného počas dvadsiatich rokov. Mne sa tento ojedinelý pohľad naskytol ako malému chlapcovi, a môžem len odporučiť.

Investície ŽSR v našom regióne

11.03.2005 -
Investície ŽSR v našom regióne

ŽSR na svojej internetovej stránke uverejnili informácie o projektoch spolufinancovaných EU. Vybrali sme pre Vás tie, ktoré sa týkajú nášho regiónu.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet