Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 5


Prameň > 2006 > Financie

Financie
rok 2006

Povinné zákonné poistenie

21.11.2006 -
Povinné zákonné poistenie

Ak máte PZP platné do konca tohto roku a chceli ste zmeniť poisťovňu, štvrtok bol posledný možný termín na odhlásenie doterajšej poistky. Niektoré poisťovne zvolili úbohú taktiku – zaslanie ponuky pre budúci rok až na poslednú chvíľu. Kto im totiž nestihol vypovedať zmluvu 6 týždňov pred skončením platnosti, zostáva v tejto poisťovni ďalší rok. Ak by nechal svoju zmluvu zaniknúť pre neplatenie, je zo zákona povinný uzatvoriť si nové poistenie u doterajšej poisťovne.

Zachráňme dôchodky

22.09.2006 -
Zachráňme dôchodky

Podporte aj Vy petíciu za zachovanie súčasnej výšky príspevkov na starobné dôchodkové sporenie vo výške 9% hrubých miezd.

Kde máte svoje peniaze?

01.09.2006 -
Kde máte svoje peniaze?

Jedna z častých otázok, ktorú dostávam od klientov je: „V ktorej banke je najvýhodnejšie založiť si bežný účet?“. Kritéria, na základe ktorých by sa mali rozhodnúť sú pre nich často prekvapivé. Dôležité kritériá sú napríklad dostupnosť (zastúpenie filiálky, banková sieť), kvalita internet bankingu, možnosť kontokorentného debetu a podobne. Čo sa však týka otázky poplatkov alebo dokonca výnosu, tak to by som skúsil zhodnotiť konštatovaním: „Zakusnite sa do troch citrónov a skúste mi povedať, ktorý bol sladší“.

Zmena podmienok v II. pilieri

31.07.2006 -
Zmena podmienok v II. pilieri

Od zajtra sa menia pravidlá stanovené pre II. pilier dôchodkovej reformy. Predchádzajúci parlament schválil novelu zákona o sociálnom zabezpečení. Túto zmenu si presadil lobing tých dôchodcovských správcovských spoločností, ktoré od januára 2006 postihol najväčší odliv klientov ku konkurencii.

Peníze a banky – skrytá pravda za světovým zadlužením

25.03.2006 -
Peníze a banky – skrytá pravda za světovým zadlužením

„Chcete-li být otroky bank a platit si náklady svého vlastního otroctví!? Pak je nechte vytvářet peníze…“ Josiah Stamp, guvernér Bank of England, 1920


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet