Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 43


Prameň > 2006 > Umenie

Umenie
rok 2006

Ako som odmietol spasiteľovu zástupnú obeť ...

30.12.2006 -
Ako som odmietol spasiteľovu zástupnú obeť ...

Jedného dňa sa otvorili dvere na dedinskej krčme a vošiel neznámy chlap. Oči všetkých sa upreli na neho. Tu riekol: Chlapi, dnes všetkým platím ja. Jedlo, pitie, zábavu. Ja zaplatím za všetkých. Nastala trma-vrma, ľudia sa predbiehali v objednávaní. Z krčmy vybehol chlapec, bežal cez celú dedinu a kričal: Do krčmy prišiel muž, ktorý zaplatí za všetkých. Ľudia sa tlačili v zástupoch do krčmy, až praskala vo švíkoch, až museli stáť vonku pod oknami.

Udělejme obchod

24.12.2006 -
Udělejme obchod

Kdokoliv by si přál žít ve svatosti, nechť žije podle skutečných zákonů obchodu a financí.

Babylonský talmud, Bava Kama 30a

- z knihy Kabala peněz

Hodinový hotel

11.12.2006 -
Hodinový hotel

Tlusté koberce plné prachu
poprvé s holkou, trochu strachu
a stará dáma od vedle zas vyvádí
zbyde tu po ní zvadlé kapradí
a pár prázdných flašek

Kontrafakt - Nelutujem

04.11.2006 -
Kontrafakt - Nelutujem

Tak teda,
lutujem vela vecí ale beda,
ked začnem lutovať sám seba,
za šetky omyly som platil
tak mi treba,

Ako zabit vtáčika

01.11.2006 -
Ako zabit vtáčika

„Niečo ti poviem a ak sa túto jednu fintu naučíš, hneď budeš lepšie vychádzať so všetkými ľuďmi na svete. Musíš sa naučiť pozerať sa na svet ich očami, očami toho druhého. Až keď sa dokážeš vcítiť do jeho kože a prejsť sa v nej, tak až potom mu porozumieš.“

Pravda víťazí

29.10.2006 -
Pravda víťazí

Svet je iný než som myslel,
svet je smutne–skutočný,
prázdni ľudia chcú v ňom vládnuť,
smejú sa nám do očí.
Žiadna pravda sa im nehodí!

Mníchov

04.10.2006 -
Mníchov

„Títo ľudia prisahali, že nás zničia. Pre tentokrát zabudnite na mier. Musíme im ukázať, že sme silní. Neviem, čo sú tí šialenci zač a odkiaľ sa berú. Povedzte mi, aký zákon takýchto ľudí chráni? Dnes načúvam inými ušami. Každá civilizácia musí niekedy poľaviť zo svojich zásad. Učinila som rozhodnutie. Zodpovednosť leží výhradne na mne. V utorok zomrela moja sestra. Rakovina. Nemohla som ísť tým športovcom na pohreb, keď umrela. Ľuďom sa to nepáčilo, ale bola to moja sestra. Rodina je dôležitá. Zabíjanie Židov odteraz príde riadne draho. Ale zabíjanie Palestíncov tiež nevyjde lacno.“

Marika Gombitová

12.09.2006 -
Marika Gombitová

Dnes 12.9. oslávi svoje okrúhle jubileum, ku ktorému jej chceme pogratulovať a zaželať veľa lásky, zdravia a šťastia

Modrý pondelok

19.08.2006 -
Modrý pondelok

Aj keď je sobota, prinášame pieseň Modrý pondelok. Jej autorom je Whisky. Pieseň vyšla na albume Overground.

KoN Open Air predstavuje kapelku Navrang

05.06.2006 -
KoN Open Air predstavuje kapelku Navrang

Skupina pochádzajúca z maďarska kombinujúca tanečné elektronické podklady s pôvodnou maďarskou a orientálnou hudbou. Tomu odpovedá pestrá paleta hudebních nástrojov (husle, brumle, flauty,perkusie…).

KoN Open Air predstavuje kapelku Kun-huu-ta

30.05.2006 -
KoN Open Air predstavuje kapelku Kun-huu-ta

Kun-Huu-TA jako taková existuje od prvního ročníku nezávislého punkového festivalu na Zelesa pláni. Za tu dobu až do dneška oběhlo Slunce Zemi čtyřikrát. Jednalo se o stavbu na jednom vratkém kůlu o třech stěnách a jednom vchodu, sloužící jako čajovna pro vypařené punkáče.

KoN Open Air predstavuje Smola a Hrušky

22.05.2006 -
KoN Open Air predstavuje Smola a Hrušky

Skupina Smola a Hrušky vznikla v roku 1996 a pochádza zo Spišskej Novej Vsi. Jej zakladajúci členovia sa spoznali pod basketbalovými košmi, počúvali podobnú muziku a po čase sa stretli na prvej skúške. A vtedy to všetko začalo. Nácviky, kúpa aparatúry, prvé koncerty, prvé úspechy. Tvorba tejto šestice je zmesou punku, rocku, ska, reggae a popu.

One Self znovu na Topvar Rock Feste

19.05.2006 -
One Self znovu na Topvar Rock Feste

Na Slovensko príde už tretíkrát a druhý raz privezie svoj nadmieru zaujímavý a úspešný hip-hopový projekt One Self. To je Dj Vadim. Na Topvar Rock Feste sa tak zastaví spolu s rapperkou a speváčkou Yarah Bravo a rapperom Blu Rum 13. Ak si ich ešte pamätáte z minuloročného Wilsonicu, iste viete, že ich vystúpenia sú rozhodne zážitkom. Energia, šou, atmosféra a dokonalá súhra všetkých zložiek.

Richard Gordon: Kapitánův stůl

18.05.2006 -
Richard Gordon: Kapitánův stůl

„Teď vás opravdu musím požádat, abyste mě nechal pokračovat na můstek. Musím vydat rozkazy. Mimo jiné i ty, které se budou týkat vaší kajuty a vašich vajec.“

Skvelý koncert dobrých ľudí

18.05.2006 -
Skvelý koncert dobrých ľudí

Naposledy sa džezmen Peter Lipa predstavil v Lučenci v priestoroch nočného baru Orava vlani v októbri s Visegrád Blues bandom. Odvtedy nelenil, veď jeho platňa Lipa spieva Lasicu stihla byť v marci Hudobnou akadémiou populárnej hudby ovenčená štyrmi Aurelmi, Lipa sám bol zvolený spevákom roka, dostal cenu v žánrovej kategórii Jazz & blues a ocenenými boli tiež obal, produkcia a zvuk platne. Nedávno Peter Lipa absolvoval turné po Českej republike, koncertoval vo Viedni i v Bratislave.

Skupina Rain

07.05.2006 -
Skupina Rain

Na festivale KoN Open Air si budete môcť vypočuť aj túto kapelku a niečo o nej si môžete prečítať v tejto vizitke.

BALADA O NOVOMESTSKOM STROME

06.05.2006 -
BALADA O NOVOMESTSKOM STROME

Zašitá diera na KoN Open Aire

04.05.2006 -
Zašitá diera na KoN Open Aire

Ako to bolo a ako to je so Zašitou dierou? Tak potom klik...

Lin Carter: TOLKIEN: Zákulisí Pána prstenů

03.05.2006 -
Lin Carter: TOLKIEN: Zákulisí Pána prstenů

Kniha Lina Cartera nemá s nedávnou vlnou tolkienovského ošiaľu veľa spoločného. Teda okrem nezanedbateľného faktu, že filmová verzia Pána prsteňov, ktorá spopularizovala už tak preslávenú knihu a sprostredkovala ju ešte širšiemu publiku, mala na svedomí aj dopyt po ďalších prameňoch - vďaka čomu asi vyšla v susednom Česku aj táto kniha, napísaná o vyše tridsať rokov skôr.

Svieža britská vlna na Zelenej Vode - MAXIMO PARK

02.05.2006 -
Svieža britská vlna na Zelenej Vode - MAXIMO PARK

Britská hudobná scéna zrýchľuje. Zrátajte si najospevovanejšie a najžiadanejšie albumy posledných troch rokov. Väčšina z nich sú debuty. Kapely idú na titulku New Musical Express skôr ako prvýkrát vojdú do štúdia a druhé albumy ostávajú zapadané nánosom čerstvého snehu. Životnosť hudobnej svetskej slávy je asi tak dva roky. Maximo Park sú kapela, ktorá si ju zrovna teraz užíva. A ako jediná, ak nerátame Chikinki minulý rok, príde na Slovensko. V nedeľu 2 júla na Topvar Feste na Zelenej vode bude znieť nová, obdivovaná, vyhajpovaná, ale predovšetkým dobrá britská hudba. Ťako povedať, kedy budeme ma najbližšie takú šancu stáť zoči voči súčasnosti.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet