Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2007 632
> Počet článkov v ostatných rokoch 2310


Prameň > 2007

rok 2007

STRETNUTIE S OBČANMI

31.12.2007 -
STRETNUTIE S OBČANMI

Primátorka mesta Stará Turá Vás pozýva na stretnutie s občanmi.

- štvrtok 3. januára 2008 o 17,00 hod.
- veľká sála Domu kultúry Javorina

Znamenia zverokruhu - Kozorožec (22.12. - 20.1.)

30.12.2007 -
Znamenia zverokruhu - Kozorožec (22.12. - 20.1.)

"Vytvárajú si okolo seba závoj mystickosti. Preniknite ním a uvidíte jasom presvetlenú dušu."

Múdrosť pre Kozorožca: Duch, ktorý dáva život všetkým veciam je láska.

Rugievit

29.12.2007 -
Rugievit

Tento boh bol nazývaný aj duchom miesta. Mal 7 tvárí so spoločným temenom, sedem mečov okolo pása a jeden v pravici. Jeho socha (dubový idol) na ostrove Rujana bola taká vysoká, že keď biskup Absolon stál na jeho nohách, nemohol mu sekerou dočiahnuť k brade.

HODOKVAS 08 > Opäť v Piešťanoch a opäť 4. - 5. júla!!!

29.12.2007 -
HODOKVAS 08 > Opäť v Piešťanoch  a opäť 4. - 5. júla!!!

Letisko v Piešťanoch bude v dňoch 4. a 5. júla 2008 (piatok, sobota) znova patriť živelnému rock´n´rollu a nespútanej zábave.

Predsilvestrovský výstup na Inovec

28.12.2007 -
Predsilvestrovský výstup na Inovec

Turistický oddiel TJ Závažan z Kálnice poriada výstup na Inovec. Pozvaní sú všetci "turistikychtiví záujemcovia".
Odchod - zajtra (sobotu) 7:30 od baru v Kálnici
Príchod – (predpokladaný) 17:00

Milý a rozkošný George Walker Bush alebo ...

27.12.2007 -
Milý a rozkošný George Walker Bush alebo ...

Za čo ďakujeme Amerike?
V júni 2007 si v Prahe hovoril veľké a vzletné slová o slobode a demokracii. Ako vravíš, tvoja krajina je veľkým zástancom slobody človeka. Na podporu tvojich myšlienok vďační Pražáci usporiadali demonštráciu s názvom "Ďakujeme Amerike". Vieš, vždy som hľadal šťastie, harmóniu, súlad, krásu života a naplnenú zmysluplnú sebarealizáciu. Tvoja sloboda je tiež súlad - súlad túžob a ich uskutočnení. Viem, že túžiš uskutočniť svoje túžby a na to potrebuješ slobodu. Aby som ťa lepšie pochopil, rozoberiem hranice slobody v mojom doterajšom živote.

5 dní pred zavedením eura na Cypre a Malte

26.12.2007 -
5 dní pred zavedením eura na Cypre a Malte

Už o 5 dní sa na Cypre a Malte zavedie euro, čím sa rad členských štátov využívajúcich túto spoločnú menu rozšíri na 15 krajín. Eurom teda bude každodenne platiť 320 miliónov občanov z celkového počtu 495 miliónov občanov EÚ. Praktické prípravy sú v plnom prúde - banky, maloobchodníci a spotrebitelia sú zjavne dostatočne pripravení na zmenu meny.

Zasnežený betlehem

25.12.2007 -
Zasnežený betlehem

Novomestský vianočný betlehem dostal na Štedrý deň zimnú podobu. Vyrezávaný betlehem v životnej veľkosti je pravdepodobne najväčším dreveným betlehemom na Slovensku. Od začiatku decembra opäť láka všetkých návštevníkov Námestia slobody. Včera o štvrtej hodine sa spustilo sneženie aj v našom kraji a tak prinášame aktuálne fotografie.

Keporkaky prežijú japonský veľkolov

24.12.2007 -
Keporkaky prežijú japonský veľkolov

Množstvo veľrýb sa v tomto období zdržiava neďaleko antarktického pobrežia. Túto oblasť vyhlásila Austrália za veľrybiu rezerváciu. Rekordne veľká japonská flotila sa tam chystá uloviť viac ako 1000 veľrýb. Medzi nimi malo byť aj 50 ohrozených keporkakov, ktoré budú ušetrené. Je to úspech austrálskeho nátlaku. Japonsko sa rozhodlo urobiť toto gesto, aby zmiernilo zhoršovanie vzťahov s Austráliou.

Svet hovorí NIE popravám

23.12.2007 -
Svet hovorí NIE popravám

Amnesty International s nadšením víta prijatie rezolúcie Valného zhromaždenia OSN, ktorá vyzýva k celosvetovému moratóriu na vykonávanie popráv a považuje ju za historický krok smerom k zrušeniu popráv na celom svete.

Ďalšie vystúpenia slovenských europoslancov (10. - 13. 12. 2007)

23.12.2007 -
Ďalšie vystúpenia slovenských europoslancov (10. - 13. 12. 2007)

Prinášame ďalšie vystúpenia slovenských europoslancov na briefingu 10. až 13. decembra 2007:
- Miroslav MIKOLÁŠIK
- Irena BELOHORSKÁ
- Peter ŠTASTNÝ
- Ján HUDACKÝ

Vianoce 2007

22.12.2007 -
Vianoce 2007

22. decembra o 7:08 SEČ nastane zimný slnovrat. Sobotu bude Kračúň, teda najkratší deň v roku (trvá asi 8 hodín). V našich zemepisných šírkach vystúpi slnko len približne 16 stupňov nad obzor. V pohanských kultoch bol čas zimného slnovratu, ako chvíle, keď noc začína ustupovať dňu, predmetom osláv zrodenia slnka, zrodenia nového života, zrodenia nového roku.

Poslanci žiadajú odňať financie extrémistickým stranám

22.12.2007 -
Poslanci žiadajú odňať financie extrémistickým stranám

Europoslanci schválili uznesenie, ktoré vyzýva na potrestanie osôb zodpovedných za rasovo a inak diskriminačne motivované činy a od členských krajín EÚ žiada, na základe súdneho rozhodnutia zastaviť verejné financovanie politických strán, ktoré neodsudzujú násilie a terorizmus a nerešpektujú práva stanovené v Charte základných práv. Okrem toho vyzývajú Komisiu, aby zablokovala možnosť využívania finančných prostriedkov Únie pre médiá šíriace xenofóbne, homofóbne a rasistické myšlienky.

Tretí sektor proti návrhu likvidačného zákona o spolkoch

21.12.2007 -
Tretí sektor proti návrhu likvidačného zákona o spolkoch

Členovia viacerých mimovládnych organizácií spustili spoločnú kampaň, ktorej cieľom je stiahnutie návrhu likvidačného zákona o spolkoch.
Využívajú tým možnosť, ktorú verejnosti dávajú legislatívne pravidlá vlády. Ak hromadnú pripomienku podpíše aspoň 500 občanov, ministerstvo je povinné zorganizovať prerokovanie pripomienky so splnomocnenými zástupcami verejnosti. Podľa internetovej stránky ministerstva vnútra, kde je kontroverzný návrh zákona zverejnený, je lehota na zbieranie podpisov do 3. januára 2008.

Parlament schválil rozpočet EÚ na rok 2008

21.12.2007 -
Parlament schválil rozpočet EÚ na rok 2008

Poslanci schválili rozpočet EÚ na rok 2008, pričom Parlamentu sa v rokovaniach s Radou podarilo dosiahnuť dohodu a viacero významných úspechov. Ide predovšetkým o otázku financovania programu Galileo a Európskeho technologického inštitútu, ako aj o navýšenie financií pre oblasť Spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ. Parlament tiež presadil, aby boli zachované programy, ktoré sú súčasťou Lisabonskej stratégie.

Strana zelených chce zachrániť Považský Inovec

21.12.2007 -
Strana zelených chce zachrániť Považský Inovec

V pohorí Považského Inovca sa snaží kanadská firma Ultra Uránium získať povolenie na ťažbu uránu. V súčasnosti má táto firma od Ministerstva životného prostredia SR vydané dve právoplatné rozhodnutia o určení geologického prieskumného územia na zistenie výskytu uránovej rudy vhodnej na ťažbu.

O T V O R E N Ý L I S T

20.12.2007 -
O T V O R E N Ý   L I S T

Vážený pán premiér,
rok 2007 bol vyhlásený za Európsky rok rovnakých príležitostí pre všetkých. Stalo sa tak rozhodnutím č. 771/2006/ES Európskeho parlamentu a Rady. Slovenská republika sa do tohto programu zapojila uznesením vlády SR č. 476 z 24.5.2006. Zmyslom ERRP bolo hľadať príčiny nerovnosti, ktorými trpia niektoré skupiny ľudí, podniknúť kroky, ktoré povedú k ich postupnej eliminácii a vniesť do spoločnosti pozitívne posolstvo o rozmanitosti.

Príjemná atmosféra Vianočných trhov

20.12.2007 -
Príjemná atmosféra Vianočných trhov

Vianočný trh v Starej Turej sa stal trvalou súčasťou adventného obdobia a naladenia sa na prichádzajúce Vianočné sviatky. Spoločne sa nám darí vytvoriť atmosféru, v ktorej sa dokážeme pozastaviť a utíšiť naše uponáhľané kroky a myšlienky. Príjemná je chvíľa strávená s priateľmi a známymi pri poháriku voňavej medoviny, možnosť nakúpiť si drobnosti, ktoré sú súčasťou vianočnej atmosféry v našich príbytkoch.

Poslanci vyjadrili solidaritu s uvádzačmi EP

20.12.2007 -
Poslanci vyjadrili solidaritu s uvádzačmi EP

Poslanci Európskeho parlamentu vyjadrili 13. decembra hlasným potleskom podporu ceremoniálnym uvádzačom EP, ktorí sú prítomní na zasadnutiach a slávnostných udalostiach a dohliadajú na poriadok v rokovacej miestnosti. Počas oficiálneho vyhlasovania Charty základných práv EÚ 12. decembra boli totiž viacerí z nich slovne aj fyzicky napadnutí niekoľkými euroskeptickými poslancami, protestujúcimi proti podpisu Charty, keď sa ich títo parlamentní zamestnanci snažili na žiadosť predsedu EP upokojiť.

Prekážky cesty duchownej

19.12.2007 -
Prekážky cesty duchownej

Veru už pár rokov prostredníctvom diskusií snažím sa vzkriesiť Cestu ducha z hrobu s úspechom nulovým. Lebo tak súdim, že Duch je mŕtvy v nás a potrebuje oživiť. Mnohí
to nechápu a hovoria mi: Veď ciest a dievčat je tu mnoho, len si vybrať. Ale ja hovorím: Dievčat mnoho, ale láska chýba. Isteže aj hier je tu mnoho, ktorými sa ľudia zaoberajú, ale hra na Cestu je ešte stále neprebudená, ani len jej pravidlá nie sú známe. Veď ak myslíte, že tu Cesta je, ukážte mi ju, aby som sa potešil. Povedzte mi, kde sa skrýva, v ktorom kúte je zapadnutá, že ju vôbec nevidno? Ak som slepý a nevidím, prídite a otvorte mi oči. Veď diskusii a hľadaniu pravdy som otvorený, ale diktátu nie.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet