Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 21


Prameň > 2007 > Kultúra

Kultúra
rok 2007

Zasnežený betlehem

25.12.2007 -
Zasnežený betlehem

Novomestský vianočný betlehem dostal na Štedrý deň zimnú podobu. Vyrezávaný betlehem v životnej veľkosti je pravdepodobne najväčším dreveným betlehemom na Slovensku. Od začiatku decembra opäť láka všetkých návštevníkov Námestia slobody. Včera o štvrtej hodine sa spustilo sneženie aj v našom kraji a tak prinášame aktuálne fotografie.

3 hlasy od januárovej Viedne

28.11.2007 -
3 hlasy od januárovej Viedne

Sobotu sme boli na Slovak Live Award v nitrianskej Starej Pekárni. Do finále sa dostala novomestská kapela MF a rodné mesto vyšlo fanklubu v ústrety. Kto však sklamal boli Novomešťania. Z pôvodných troch busov, mali ísť len 2 a nakoniec vyrazil len jeden. Jeden autobus, v ktorom chýbali 3 ľudia na to, aby MF hralo na európskom štvrťfinále vo Viedni.

Večerný koncert

20.11.2007 -
Večerný koncert

Zajtra 21. novembra sa 18:00 vo výstavnej sieni MsKS NMnV uskutoční v poradí druhý koncert jesenného abonentného cyklu s účinkujúcimi: Dagmar Zsapková – flauta, Jozef Zsapka – gitara a Ulrich Ulmann – umelecké slovo. V programe odznejú skladby týchto autorov: A. Piazzola, H.Villa-Lobos, J. L. Merlin, A. Ramirez a F. Borne.

Stretnutie / rendez-vous

07.11.2007 -
Stretnutie / rendez-vous

Vo štvrtok 7. novembra o 17:00 h sa vo výstavnej sieni MsKS uskutoční vernisáž zaujímavej výstavy za osobnej prítomnosti jej protagonistov. V Novom Meste nad Váhom si STRETNUTIE/RENDZ-VOUS dajú bratislavský maliar a grafik Vojtech Kolenčík a český maliar, grafik a fotograf, vyše dve desaťročia žijúci v Paríži Jan Sekal. Záujemcovia si výstavu môžu pozrieť do 30. novembra.

Kapela MF

26.10.2007 -
Kapela MF

MF je kapela, pôsobiaca v Novom Meste nad Váhom od mája 2002. Ich doterajšia tvorba je zmesou energickej a melodickej muziky, živého punk-rocku s originálnymi textami, akoby určená na perfektnú zábavu na koncertoch ...

The International Live Award

17.10.2007 -
The International Live Award

Čo voľakedy začínalo ako malá udalosť so 4 skupinami a 500 návštevníkmi, dnes prerástlo do veľkej medzinárodnej súťaže s viac ako 30 predkolami, niekoľkými semifinálovými kolami a veľkým open-air finále (s niekoľkými svetovými headlinermi), celkovo s viac ako 1000 zúčastnenými kapelami, ktoré pritiahli viac ako 50.000 divákov.

Etna 4 people

30.08.2007 -
Etna 4 people

Zelená voda

31.8.2007 od 15.00 hod.

hudobný festival novomestských kapiel

Myghawa Ska-Reggae party

23.08.2007 -
Myghawa Ska-Reggae party

Yaman priatelia. Po dlhšom čase sa Vám opäť ozývame a máme dobré správy. Pomaly vrcholia prípravy na druhý ročník Myghawa Ska-Reggae party. Akcia sa začína 24.8.2007 o 18:00 na Myjave v PKO Trnovce.

Rezbárske sympózium Betlehem

15.08.2007 -
Rezbárske sympózium Betlehem

Nové Mesto nad Váhom – na Námestí slobody sa koná od 13. do 24. augusta druhá časť rezbárskeho sympózia Betlehem. Po roku sa opäť zišli Ferdinand Bolebruch, Miroslav Hochman, Štefan Matejík, Ernest Slabý a Štefan Slabý, aby vytesali ďalšie postavy vianočného betlehemu.

Lionardo Mio & Grandhotel

31.07.2007 -
Lionardo Mio & Grandhotel

Po včerajšom plánovanom programe sme si mohli pozrieť ešte raz prerušený film Štestí. Dnes prídeme na posledné predstavenie Bažant kinematografu 2007 v Novom Meste nad Váhom. Utorkový večer spríjemnia filmy Lionardo Mio & Grandhotel.

Príšera & Kráska v nesnázích

30.07.2007 -
Príšera & Kráska v nesnázích

Včera nám počasie neprialo. Prišiel vietor a dážď. Filmové predstavenie na novomestskom námestí muselo byť prerušené. Dnešný večer snáď bude priaznivejší a dovolí nám vychutnať si Príšeru i Krásku v nesnázích.

Pik a Nik & Štěstí

29.07.2007 -
Pik a Nik & Štěstí

- Nové Mesto nad Váhom - Námestie slobody –
V treťom filmovom večeri Bažant kinematografu bude premietnutý krátky film Pik a Nik a celovečerný film Štestí.

Fat Fatal & Účastníci zájezdu

28.07.2007 -
Fat Fatal & Účastníci zájezdu

Nezabudnite večer zavítať na novomestské Námestie slobody.
Zhliadneme ďalšie dve filmové lahôdky.
Len nech je počasie priaznivé.

Nazdravíčko! & Fimfárum 2

27.07.2007 -
Nazdravíčko! & Fimfárum 2

Bažant kinematograf dnes na Námestí slobody premietne dva filmy. Prvým bude animovaná snímka „Nazdravíčko!“. Druhý film Fimfárum je pokračovaním projektu Fimfárum Jana Wericha.

Horúčavy na festivale Bažant Pohoda schladilo viac ako milión litrov vody

24.07.2007 -
Horúčavy na festivale Bažant Pohoda schladilo viac ako milión litrov vody

Festival Bažant Pohoda, ktorý prebehol uplynulý víkend na trenčianskom letisku, zaznamenal rekordné horúčavy. Organizátori ich zmierňovali všetkými možnými spôsobmi, dôležitú úlohu zohrala voda.

Festival Bažant Pohoda 2007 sa skončil

22.07.2007 -
Festival Bažant Pohoda 2007 sa skončil

Jedenásty ročník festivalu Bažant Pohoda sa dnes skončil. Areál sa vyprázdňuje a čistí, z plôch, kde počas dvoch dní vystúpilo spolu cez sto interpretov, odchádzajú poslední návštevníci. Tí premenili trenčianske letisko na miesto s úžasnou atmosférou, typickou pre tento festival.

7 divov Slovenska

18.07.2007 -
7 divov Slovenska

Naša krajina je najrozmanitejšia na svete. Poskytuje veľmi veľa zaujímavostí, od prírodných krás až po veľkolepé stavby. Mnohé z našich pamiatok sú zaradené do programu ochrany svetového dedičstva UNESCO.

Plagát KoN Open Air

11.05.2007 -
Plagát KoN Open Air

Našej redakcii sa podarilo získať návrh plagátu podujatia Kultúra o nás pod holým nebom ešte pred tým, ako pôjde do tlače. Tento rok sa uskutoční už štvrtý ročník KoN Open Air a plagát sľubuje skutočné lahôdky. Už dnes si 16-ty jún vyznačte v kalendári červenou.

X. Festival Aničky Jurkovičovej

14.04.2007 -
X. Festival Aničky Jurkovičovej

Zajtra sa v Novom Meste nad Váhom otvorí už desiaty ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej. V tomto roku si Kvet Tálie z nášho mesta odnesie Majda Paveleková. Okrem miestnych divadeľných súborov prídu aj umelci z Brezna, Prievidze, Čadce, Kysuckého Nového Mesta, Levíc i Trenčína.

Paľo Mihalko už nie je medzi nami

28.02.2007 -
Paľo Mihalko už nie je medzi nami

Pondelok nás opustil Maliar koní. Pod touto prezývkou sme poznali Paľa Mihalka, rodáka z Trenčianskych Bohuslavíc. Jeho kone poznajú po celom svete. K zviditeľneniu nášho regiónu prispel ako spoluorganizátor sympózia Drevo v prírode v Bošáckej doline za účasti európskych výtvarníkov - Medzinárodné výtvarné sympózium VAGUS Nová Bošáca.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet