Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 17


Prameň > 2007 > Bývanie

Bývanie
rok 2007

Viete ako sa spravuje Váš majetok, Vaše SVB ?

05.12.2007 -
Viete ako sa spravuje Váš majetok, Vaše SVB ?

Už niekoľko rokov sme vlastníkmi bytov a spoluvlastníkmi nebytových priestoroch v obytných domoch respektíve v našich panelákoch. Ale vieme ako sa starať a zveľaďovať svoj vlastný majetok? Vieme ako správne spravovať svoj majetok? Vieme ako narábať so spoločným fondom opráv, alebo fondom prevádzky? Toto sú dôležité otázky na ktoré môžeme hľadať spoločne odpoveď.

Za 9 mesiacov boli uvoľnené hypoúvery vo výške 19,5 miliardy

12.11.2007 -
Za 9 mesiacov boli uvoľnené hypoúvery vo výške 19,5 miliardy

Banky poskytujúce hypotekárne úvery schválili v prvých troch kvartáloch 2007 hypoúvery za 19,573 mld. Sk. V medziročnom porovnaní sa objem zvýšil o 22,5 %. Počet uzatvorených zmlúv zo schválených úverov vzrástol o 16,4 % na 14.611.

Centrum bývania v nových priestoroch

07.11.2007 -
Centrum bývania v nových priestoroch

Novomestské centrum bývania sa na prelome októbra a novembra presťahovalo do centra mesta. Nájdete nás o 300 metrov severnejšie. Sme na ulici Československej armády č. 22 oproti vchodu na mestský úrad. Zároveň sa sem presunulo aj klientské centrum spoločnosti Swissbrokers.

Registrácia prenájmu

29.10.2007 -
Registrácia prenájmu

Ak prenajímate byt, nebytový priestor, alebo inú nehnuteľnosť (okrem pozemku), musíte sa prihlásiť na daňový úrad. Tí, ktorí prenajímajú od 1. septembra, si môžu svoju povinnosť splniť už len zajtra. 30. 10. 2007 totiž uplynie zákonná lehota 30 dní od začatia prenájmu.

Obecné byty – bývanie v podnájme

10.10.2007 -
Obecné byty – bývanie v podnájme

Takmer každá dobre spravovaná obec sa pokúsila získať finančné prostriedky, ktoré ponúka štát na výstavbu nájomných bytových domov. Mnohé z nich boli pri tejto snahe úspešné a preto sme svedkami viacerých projektov aj v Novomestskom okrese. Aké je bývanie v obecnom podnájme? Aké sú jeho vyhliadky do budúcnosti? Čo bude s obecnými bytmi? Poďme sa pokúsiť odpovedať na tieto a mnohé ďalšie otázky súvisiace s riešením problému bývania pomocou obecných nájomných bytov.

Nárast cien nehnuteľností v SR (2. Q 2007)

19.09.2007 -
Nárast cien nehnuteľností v SR (2. Q 2007)

Priemerná cena jedného metra štvorcového nehnuteľnosti na bývanie v SR vzrástla v druhom kvartáli tohto roka oproti predchádzajúcemu štvrťroku o 2 661 Sk a dosiahla 36 382 Sk. Za sledované tri mesiace teda došlo k zvýšeniu cien o 21,3 %. Tieto údaje zverejnila Národná banka Slovenska v spolupráci s Národnou asociáciou realitných kancelárií Slovenska (NARKS). Priemerná cena za jeden meter štvorcový na Slovensku vzrástla v porovnaní s takýmto obdobím v roku 2002 až o 104 %.

ŠFRB 2007

25.08.2007 -
ŠFRB 2007

Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) poskytuje podporu na výstavbu bytu v bytovom dome a rodinnom dome, vrátane získania bytu nadstavbou, vstavbou, prístavbou, prípadne prestavbu nebytového priestoru, výstavbu alebo dostavbu zariadenia sociálnych služieb, kúpu novostavby bytu, obnovu bytovej budovy, výstavbu obecného nájomného bytu v bytovom dome.

Prvá staroturianska bytovka do OV

06.08.2007 -
Prvá staroturianska bytovka do OV

Na Starej Turej sa bude realizovať výstavba bytovky do osobného vlastníctva. Práve prebieha prieskum záujmu o byty na „Sídlisku nad Chiranou“. Potencionálni záujemcovia môžu vyplniť nezáväzné dotazníky, ktoré budú podkladom pre podobu novostavby. POZOR – uzávierka je už 20. 08. 2007 o 14:00 !!!

Kúpte si byt skôr než opäť zdražie

24.07.2007 -
Kúpte si byt skôr než opäť zdražie

Národná banka Slovenska očakáva v krátkom období dynamický nárast cien bytov po celej Slovenskej republike. Hovorí o tom analýza, ktorá je súčasťou správy o finančnej stabilite za rok 2006. Píše sa v nej: „V súčasnom období sa zdá kúpa bytu výhodná aj napriek nákladom na dlhodobú hypotéku.“

Veľký byt na predaj

06.07.2007 -
Veľký byt na predaj

Centrum bývania predá byt nadštandartnej veľkosti:
- 5 izieb
- kuchyňa
- centrálna chodba
- WC a kúpeľňa sú samostatné miestnosti

Modrý dom na predaj

05.06.2007 -
Modrý dom na predaj

Centrum bývania ponúka rozostavaný rodinný dom vhodný aj na podnikateľské účely. Nachádza sa v obci Potvorice (asi 7 km od Nového Mesta nad Váhom) na pozemku o rozlohe 1505 m2. Záhrada má vlastnú studňu.

Prispôsobte si svoj nový domov

24.05.2007 -
Prispôsobte si svoj nový domov

Beckov – Kto sa rozhodne bývať v miestnej 24-bytovke, si môže byt prispôsobiť svojim požiadavkám. Ide hlavne o možnosť zrealizovania dokončovacích prác vo vlastnej réžii. Otvorená je aj otázka priečkovania bytu. Najväčšia variabilita bude umožnená na podkroví.

Byty na splátky

15.05.2007 -
Byty na splátky

Asi pred týždňom bola na Prameni predstavená 24-bytovka v obci Beckov. Centrum bývania medzičasom nadviazalo spoluprácu so Spoločným úradom samosprávy ako koordinátorom čerpania Štátneho fondu rozvoja bývania. Dnes môžeme povedať, že vznikla veľmi zaujímavá možnosť prefinancovania.

Beckovská 24-bytovka na predaj

09.05.2007 -
Beckovská 24-bytovka na predaj

Ľudia túžiaci bývať v okrese Nové Mesto nad Váhom majú jedinečnú šancu. V roku 2007 bude v regióne postavený len tento jeden bytový dom do osobného vlastníctva. Práve „rastie“ druhé nadzemné podlažie. Dokončenie stavby je naplánované na prelom rokov 2007/2008. Pripravované projekty našich samospráv rátajú na najbližšie 2 roky iba z výstavbou nájomných bytov.

Chcete si kúpiť svoju prvú nehnuteľnosť?

03.05.2007 -
Chcete si kúpiť svoju prvú nehnuteľnosť?

Okres Nové Mesto nad Váhom má veľký problém. Napriek tomu, že tu tzv. silné ročníky prichádzajú do veku, kedy sa potreba vlastného bývania stáva nevyhnutnosťou, nie je kam. V strednopovažskom regióne sa totiž tento fakt zanedbal pri plánovaní bytovej výstavby.

Ekodomy – šetrná alternatíva

10.04.2007 -
Ekodomy – šetrná alternatíva

Problematika „ekodomov“, teda stavieb pre bývanie, hľadajúcich súlad s prírodou, sa dotýka niekoľkých oborov, predovšetkým však ekológie, energetiky a architektúry. Po prvý raz sa o nich vo väčšom meradle začalo hovoriť v sedemdesiatich rokoch. Bola to doba, kedy energetická kríza tvrdo poukázala na nepríjemnú závislosť modernej civilizácie na rope a tým dala mohutný impulz úsporným technológiám. Zároveň sa začala prehlbovať ekologická kríza sprevádzaná haváriami jadrových elektrární, tankerov, ničením dažďových pralesov, stúpajúcimi emisiami skleníkových plynov, znečistením ovzdušia i vody, zamorením pôdy atd.

Swiss brokers v Novom Meste nad Váhom

04.04.2007 -
Swiss brokers v Novom Meste nad Váhom

Dnes bolo oficiálne otvorené Centrum bývania. Na prezentáciu jeho činnosti boli pozvaní predstavitelia miestnych samospráv a ľudia z finančného sektoru. Centrum bývania v Novom Meste nad Váhom bude zároveň zákazníckym centrom spoločnosti Swiss brokers. Reklamný pútač už teraz visí na budove tohto zaujímavého miesta.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet