Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 16


Prameň > 2007 > Občianske aktivity

Občianske aktivity
rok 2007

Tretí sektor proti návrhu likvidačného zákona o spolkoch

21.12.2007 -
Tretí sektor proti návrhu likvidačného zákona o spolkoch

Členovia viacerých mimovládnych organizácií spustili spoločnú kampaň, ktorej cieľom je stiahnutie návrhu likvidačného zákona o spolkoch.
Využívajú tým možnosť, ktorú verejnosti dávajú legislatívne pravidlá vlády. Ak hromadnú pripomienku podpíše aspoň 500 občanov, ministerstvo je povinné zorganizovať prerokovanie pripomienky so splnomocnenými zástupcami verejnosti. Podľa internetovej stránky ministerstva vnútra, kde je kontroverzný návrh zákona zverejnený, je lehota na zbieranie podpisov do 3. januára 2008.

O T V O R E N Ý L I S T

20.12.2007 -
O T V O R E N Ý   L I S T

Vážený pán premiér,
rok 2007 bol vyhlásený za Európsky rok rovnakých príležitostí pre všetkých. Stalo sa tak rozhodnutím č. 771/2006/ES Európskeho parlamentu a Rady. Slovenská republika sa do tohto programu zapojila uznesením vlády SR č. 476 z 24.5.2006. Zmyslom ERRP bolo hľadať príčiny nerovnosti, ktorými trpia niektoré skupiny ľudí, podniknúť kroky, ktoré povedú k ich postupnej eliminácii a vniesť do spoločnosti pozitívne posolstvo o rozmanitosti.

Homera Simpsona na jadrové fórum nepustili

28.11.2007 -
Homera Simpsona na jadrové fórum nepustili

Homer J. Simpson, svetoznámy bezpečnostný technik jadrovej elektrárne v americkom Springfielde sa nedostal na rokovanie Európskeho jadrového fóra v Bratislave.

ZMEŇTE SMER!

22.11.2007 -
ZMEŇTE SMER!

Po 17. novembri 1989 sa zjednotila celá spoločnosť proti zneužívaniu moci, pretvárke a neúcte k občanom. Dnes zažívame návrat arogancie moci a neúcty voči vlastnému obyvateľstvu.

Tlačová správa - Iniciatíva Inakosť

14.10.2007 -
Tlačová správa - Iniciatíva Inakosť

11. októbra 2007 sa v priestoroch Slovenského syndikátu novinárov v Bratislave uskutočnila tlačová konferencia Iniciatívy Inakosť.
Predstavitelia Iniciatívy Inakosť informovali prítomných o projekte Iniciatívy Inakosť SME TU - dni inakosti, ktorý realizuje na základe výzvy Sekcie ľudských práv a menšín Úradu vlády SR, v rámci Európskeho roku rovnakých príležitostí pre všetkých 2007 - na ceste k spravodlivej spoločnosti.

INFOČIN roka

02.10.2007 -
INFOČIN roka

Nadácia otvorenej spoločnosti–Open Society Foundation v piatok 28. septembra 2007 pri príležitosti Medzinárodného dňa informácií vyhlásila výsledky už piateho ročníka súťaže INFOčin roka. Ceny za priateľské INFOčiny roka si odniesli: vedenie mesta Šaľa, Žilinský samosprávny kraj a Kancelária verejného ochrancu práv.Nepriateľské ocenenia získali Štátne lesy TANAPu, Ministerstvo pôdohospodárstva SR a minister školstva SR Ján Mikolaj.

Starostové proti radaru: apel vládě, poslancům a senátorům

01.10.2007 -
Starostové proti radaru: apel vládě, poslancům a senátorům

Přetiskujeme dopis, který byl odeslán všem poslancům, senátorům a ministrům ČR, desítkám zahraničních redakcí v angličtině a asi 28 stranám Zelených ve světě.

27.9.2007 - Liga starostů

Príjemný záver festivalovej sezóny

01.09.2007 -
Príjemný záver festivalovej sezóny

Včera večer som sa dostal na Zelenú vodu, kam ma už z diaľky zlákala hudba. Severná pláž prvého jazera žila „festíkom“. Práve tam bol rozozvučaný Etna 4 people – bodka za festivalovou sezónou v našom regióne. Tú bodku si zahrali novomestské kapely.

Premietanie na námestí

18.07.2007 -
Premietanie na námestí

Všetci sedíme na časovanej bombe - pokiaľ majú pravdu pesimistické hlasy predstavované drvivou väčšinou svetových klimatológov, máme približne 10 rokov na to, aby sme odvrátili ekologickú katastrofu obrovských rozmerov, ktorú by sprevádzalo extrémne počasie a ktorá by nenávratne zmenila tvár našej planéty a život na nej.

Vyhodnotenie Coming Out Art

07.07.2007 -
Vyhodnotenie Coming Out Art

Sobotu 16. júna 2007 sa konalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže Coming Out Art.

Do súťaže bolo prihlásených celkom 35 výtvarných diel.

PROTESTNÝ BICYKLOVÝ VÝLET

02.07.2007 -
PROTESTNÝ BICYKLOVÝ VÝLET

Petičný výbor z www.ekoforum.sk/peticia/bicykel Vás pozýva na cyklistickú akciu PROTESTNÝ BICYKLOVÝ VÝLET "Za odvrátenie zákazu vjazdu bicyklov do lesov".
Akcia sa koná vo štvrtok 5. júla /štátny sviatok/ o 16.00 na Devíne.

Odborný seminár Inakosť a diskriminácia

29.06.2007 -
Odborný seminár Inakosť a diskriminácia

19. apríla 2007 sa v Bratislave uskutočnil odborný seminár Inakosť a diskriminácia organizovaný Iniciatívou Inakosť, ako súčasť projektu SME TU - dni inakosti, v rámci Európskeho roku rovnakých príležitostí pre všetkých 2007 - na ceste k spravodlivej spoločnosti.

Petícia prezidentovi: NEVYHÁŇAJTE NÁS Z LESNÝCH CHODNíKOV!

27.06.2007 -
Petícia prezidentovi: NEVYHÁŇAJTE NÁS Z LESNÝCH CHODNíKOV!

Vážený pán prezident,
žiadame Vás, aby ste využili svoju ústavnú právomoc a NEPODPÍSALI ste novelu zákona, zakazujúcu jazdu na bicykli a na koni v lese mimo lesných ciest a značených trás. Našou požiadavkou nie je neobmedzené jazdenie na bicykli alebo na koni po lese mimo akýchkoľvek komunikácií a chodníkov. Len žiadame, aby bolo naďalej možné jazdiť aj po tých lesných chodníkoch, na ktorých nie je vyznačená trasa.

Príprava KoN Open Air vrcholí

15.06.2007 -
Príprava KoN Open Air vrcholí

Od skorého rána (včera i dnes) sa realizujú prípravné práce pri Dome rybárov na Zelenej Vode. Festival KoN Open Air sa dnes uskutoční už po štvrtý krát. Na mieste môžte práve vidieť rozsektorovanie areálu zábranami, postavenie veľkého Semtex stanu, malých stánkov, rozmiestnenie svetelných zdrojov, stavanie hlavného pódia, čajovne, ...

Darovať 2 % sa nám páči stále viac

07.05.2007 -
Darovať 2 % sa nám páči stále viac

V minulom roku darovalo 2 % zo svojej dane z príjmov takmer 500 000 obyvateľov Slovenska a 18 000 firiem. Išlo o viac ako miliardu Sk. Podarilo sa to vďaka stále kvalitnejšej propagácii prijímateľov.

KON open air IV

02.03.2007 -
KON open air IV

Už to vyzeralo, že štvrtý ročník festivalu poriadaného občianskym združením Genius loci tento rok nebude. Členská základňa tejto organizácie je značne „rozlietaná“ v zahraničí alebo sa venuje svojmu rozbehnutému biznisu a času nazvyš nezostáva. Avšak v tomto týždni naša redakcia „vyčmuchala“ nové optimistické info.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet