Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 41


Prameň > 2007 > Iné regionálne

Iné regionálne
rok 2007

Príjemná atmosféra Vianočných trhov

20.12.2007 -
Príjemná atmosféra Vianočných trhov

Vianočný trh v Starej Turej sa stal trvalou súčasťou adventného obdobia a naladenia sa na prichádzajúce Vianočné sviatky. Spoločne sa nám darí vytvoriť atmosféru, v ktorej sa dokážeme pozastaviť a utíšiť naše uponáhľané kroky a myšlienky. Príjemná je chvíľa strávená s priateľmi a známymi pri poháriku voňavej medoviny, možnosť nakúpiť si drobnosti, ktoré sú súčasťou vianočnej atmosféry v našich príbytkoch.

Slovenskému vidieku členstvo v EÚ pomáha

18.12.2007 -
Slovenskému vidieku členstvo v EÚ pomáha

Členstvom krajiny v EÚ získal slovenský vidiek mnoho. O väčšinu polí je dobre postarané a vidiecky život získal dlhodobú perspektívu. Tri roky podpory rozvoja vidieka zo strany EÚ zmenili postoje ľudí k životu na vidieku.

Výstavba klziska pokračuje

17.12.2007 -
Výstavba klziska pokračuje

Už tretí rok sa pokračuje vo výstavbe zimného štadiónu v Novom Meste nad Váhom. Začiatok bol posunutý o 2 mesiace, kvôli nedodržaniu termínu dodania dokumentácie. Vynovenia klziska sa Novomešťania dočkajú až v budúcom roku.

Lyžovačka v našom regióne nemá dobré vyhliadky

16.12.2007 -
Lyžovačka v našom regióne nemá dobré vyhliadky

Včera vysielal Slovenský rozhlas reláciu Roba Beňa „Z prvej ruky“. Hosťom bol známy klimatológ prof. Milan Lapin. Jeho predpovede neboli vôbec priaznivé pre milovníkov zimných športov. Oteplenie bude také výrazné, že za pár rokov Novomešťania v zime zažijú len padajúci sneh, ale nie trvalú snehovú pokrývku.

Oneskorenie rekonštrukcie križovatky

14.12.2007 -
Oneskorenie rekonštrukcie križovatky

Kruhový objazd pri Považane sa podľa zmluvy začal stavať 13. 8. 2007. Podľa slov šéfa výstavby Nového Mesta nad Váhom, Ing. Dušana Macúcha, sa úplné dokončenie objazdu presunulo z 2. decembra na koniec roku 2007.

Benefičný koncert Nadácie Život

12.12.2007 -
Benefičný koncert Nadácie Život

V nedeľu 9. decembra 2007 sa uskutočnil vo veľkej sále DK Javorina už tradičný Benefičný koncert Nadácie Život. Vo vianočne ladenom programe účinkovali žiaci materskej a základnej školy, ZUŠ a CVČ. Stalo sa už tradíciu, že na tomto koncerte sa oceňujú osobnosti mesta.

Rekonštrukcia Trenčianskeho hradu

07.12.2007 -
Rekonštrukcia Trenčianskeho hradu

Na Trenčianskom hrade sa stala v marci roku 2003 katastrofa. Zrútila sa tam časť hradného múru. O dva roky neskôr vypadla ďalšia časť vonkajšieho plášťa múru, no už nešlo o poškodenie takého rozsahu ako predtým. Kraj stále pripravuje projekty a žiadosti o dotácie z fondov a grantov. Zatiaľ však bezúspešne.

Návšteva z Rumunska

10.11.2007 -
Návšteva z Rumunska

STARÁ TURÁ - Pri oslobodzovaní nášho mesta na jar r. 1945 položili svoje životy mladí rumunskí vojaci, každoročne si v deň výročia oslobodenia túto udalosť pripomíname. O našej úcte i starostlivosti o hroby rumunských vojakov sa prišiel osobne presvedčiť riaditeľ Národného úradu pre uctievanie vojnových hrobov Cristian Scarlat.

Tak predsa sme sa dočkali

09.11.2007 -
Tak predsa sme sa dočkali

Nové Mesto nad Váhom konečne sprevádzkovalo webovú stránku adekvátnu významu tohto strednopovažského sídla. Už budú minulosťou kritiky občanov a záujemcov o aktuálne info priamo z centra diania (z mestského úradu). Stránka má príjemný dizajn vo farbách mesta a bude ovládaná redakčným systémom.

Pribudol symbol našej histórie

08.11.2007 -
Pribudol symbol našej histórie

V sobotu 20. októbra pribudol na Námestí slobody v Starej Turej ďalší malý, ale významný monument - pamätná tabuľa ako pamiatka na židovskú synagógu a zároveň ako trvalá spomienka na tragické udalosti v období II. svetovej vojny, udalosti nielen svetové , či európske ... Sú to aj dejiny nášho mesta, pretože aj v ňom žili občania, vyznávajúci židovské náboženstvo, rovnako perzekuovaní a mnohí s tým istým tragickým koncom, ako státisíce iných.

Snowpark Veľká Javorina

04.11.2007 -
Snowpark Veľká Javorina

Na Veľkej Javorine sa buduje snowpark. Navrhla ho a buduje skúsená česká firma Snowparkdesign pod vedením Petra Najmana alias Motora, takže sa dá očakávať splnenie bežných kvalitatívnych nárokov na štandardné snowparky. V októbri sem bolo dovezených 100 nákladných áut plných hliny, z ktorej sa vybudovali hlinené základy pre prekážky.

Zraz motorkárov- TANEC SLNKA 2007

30.09.2007 -
Zraz motorkárov- TANEC SLNKA 2007

Posledný júlový víkend na Dubníku patril nielen motorkárom, ale aj všetkým priaznivcom jednej stopy. Po niekoľko mesačných prípravách nastal deň D a Dubník sa zaplnil revom motoriek a vôňou kože.

Športová olympiáda v MŠ

28.09.2007 -
Športová olympiáda v MŠ

Stará Turá - Dňa 25.9.2007 sa konala v popoludňajších hodinách v MŠ na Hurbanovej ul. č. 153 olympiáda v rámci projektu "Otvorená škola 2007“ pod názvom „ Týždeň športu a radosti“, na základe ktorého získala MŠ finančné prostriedky od Ministerstva školstva SR- Slovenská asociácia športu na školách vo výške 50 000,- Sk. Cieľom projektu je vybudovať centrum pohybu v exteriéri MŠ formou detského ihriska a tým zvyšovať telesnú aktivitu detí s využívaním moderného, nápaditého náradia a náčinia.

Situácia v jadrovej elektrárni

12.09.2007 -
Situácia v jadrovej elektrárni

Jadrová vyraďovacia spoločnosť, a.s. (JAVYS), ktorá prevádzkuje jadrovú elektráreň V1, informovala o situácii v Jaslovských Bohuniciach. Prvý blok je od začiatku roku 2007 odstavený a na druhom prebiehajú prípravy na odstavenie od roku 2009.

Piešťanské kúpele na predaj

27.08.2007 -
Piešťanské kúpele na predaj

Mesto Piešťany dostalo ponuku na odpredaj svojho podielu v tamojších kúpeľoch. Ide o 10 % v spoločnosti Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a.s. Samospráva vlastní zhruba 158.000 akcií. Ich nominálna hodnota je 1.000,- Sk/akcia.

Novomestský úsek diaľnice bude najrýchlejší

26.08.2007 -
Novomestský úsek diaľnice bude najrýchlejší

Pripravovaná novelizácia cestného zákona bude pravdepodobne rátať s úsekom Horná Streda => Trenčín, ako s jedným z najrýchlejších častí diaľnice na Slovensku. Presnú hranicu rýchlosti na plánovaných úsekoch určia až poslanci parlamentu. Maximálna rýchlosť by sa mala upravovať aj na cestách I. triedy.

Beckovské hody a stredoveké dni

17.08.2007 -
Beckovské hody a stredoveké dni

Podvečer, 18. augusta začnú Beckovské hody tanečou zábavou, ktorá potrvá až do 4. hodiny rannej. Hrať bude skupina Lagúna.
V čase konania hodov sa na Hrade Beckov uskutočnia Stredoveké dni.

2. deň Beckovských hradných slávností

15.07.2007 -
2. deň Beckovských hradných slávností

Ak ste včera nestihli zájsť do obce Beckov, nenechajte si ujsť dnešnú príležitosť. Zavítajte na remeselnícky jarmok, ochutnajte dobovú kuchyňu a pozrite si skupinu historického šermu LOCUS na nádvorí múzea.
Prameň prináša program BLS - nedeľa 15. 7. 2007:

1. deň Beckovských letných slávností

14.07.2007 -
1. deň Beckovských letných slávností

Príďte na remeselnícky jarmok, zastrieľajte si v lukostreleckej a kušovej strelnici.
Ochutnajte dobovú kuchyňu a pozrite si dobové tance.
Zúčastnite sa historických bitiek a poobdivujte katapulty, obliehacie a palné zbrane.
Prameň prináša program BLS - sobota 14. 7. 2007:

Reakcia na článok - Kaviareň v parku. Je to zlá myšlienka?

26.06.2007 -
Reakcia na článok - Kaviareň v parku. Je to zlá myšlienka?

JUDr. Mária CAGALOVÁ - nedá mi, aby som nereagovala na informácie, ktoré zverejnil investor ohľadne projektu "KAVIAREŇ V PARKU". Vo svojom príspevku investor poopravuje nesprávne informácie, ktoré sme údajne publikovali. Žiadne nesprávne informácie sme nepublikovali, pretože sme vychádzali jednak
z materiálov, ktoré boli predložené na rokovanie MsZ a ktoré museli
vychádzať zo žiadosti a informácií investora. Vyjadrím sa k hlavným bodom
údajného poopravenia investora:

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet