Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2008 436
> Počet článkov v ostatných rokoch 2506


Prameň > 2008

rok 2008

Genéza Sionizmu -časť 1. Doba prípravná- II. Budovanie a rozpad kresťanskej Európy

31.12.2008 -
Genéza Sionizmu -časť 1. Doba prípravná- II. Budovanie a rozpad kresťanskej Európy

Zatiaľ čo európski kresťania budovali Európu, zakladali Židia na celom území kahaly, v ktorých sa navzájom utvrdzovali vo viere, že Ježiš Kristus nie je pravý Mesiáš, že pravý Mesiáš ešte len príde a z Jeruzalema bude riadiť vše­svetové judaistické impérium. Pomocou neslýchaného vydierania kresťanských dlžníkov si získavali finančné prostriedky na to, aby sa dostali na panské a kráľovské dvory, ktoré ich chránili pred hnevom ľudu.

Slováci vnímajú EÚ stále pozitívnejšie

30.12.2008 -
Slováci vnímajú EÚ stále pozitívnejšie

Z jesenného prieskumu Eurobarometer vyplýva, že všeobecné postoje občanov k EÚ zostali celkovo stabilné, zatiaľ čo ich vnímanie hospodárskej situácie a výhľady do budúcnosti boli dramaticky ovplyvnené finančnou krízou.

Getsemane

28.12.2008 -
Getsemane

Na jednom posvátném kopci u Jeruzalému, nazývaném Har ha Zetim „Olivová hora“, se nacházela zdí obestavená oblast, důstojný háj starých olivovníků jménem Getsemane (gat shemanim, „lis na olej“). Zmiňují se o něm všechna čtyři evangelia.

Okuliarmi lásky

27.12.2008 -
Okuliarmi lásky

Kráľ bol zaľúbený do Sabriny. Sabrina bola žena nízkeho rodu, no kráľ ju aj tak pojal za manželku.

Velký medveď demonštruje silu

26.12.2008 -
Velký medveď demonštruje silu

Ruská vojenská flotila sa koncom roka zúčastnila spoločných manévrov s venezuelským loďstvom pri brehoch Venezuely. Odtiaľ sa pobrali do Nikaragui a nakoniec zakotvili na Kube. Ide o odpoveď „Veľkého medveďa“ na politiku USA v Gruzínsku, Poľsku, Česku a Ukrajine.

Eutanázia už aj v Luxembursku

25.12.2008 -
Eutanázia už aj v Luxembursku

Luxemburský parlament schválil v druhej polovici decembra legalizáciu práva na ukončenie života. Je už štvrtou krajinou Európy, ktorá sa rozhodla pre tento krok. Možnosť asistovanej samovraždy bola v EÚ doteraz len v Belgicku a Holandsku. U nás boli v minulosti najviac medializované prípady Čechov na švajčiarskych klinikách.

Dary pre Maharadžu

24.12.2008 -
Dary pre Maharadžu

Istý Maharadža mal povesť veľmi múdreho človeka. Keď sa dožil storočnice, vypukli obrovské radovánky, pretože panovníka mali všetci radi. Večer sa mala v paláci konať veľká oslava, na ktorú pozvali najvýznamnejších mužov z kráľovstva, ba aj z cudziny.

Beckfest 26.12.2008

23.12.2008 -
Beckfest 26.12.2008

Takže 26.12.08 sa chcú s Vami v Beckove v Kolkárni na koncerte stretnúť skupiny The Bright Eye, Merry Age, MF, Cockpit Fog, Fuera Fondo a samozrejme Since.
Keď skupiny dohrajú pustí nejaké songy Dj Valec , takže ak máte čas prídite a ak nemáte tak si ho nájdite!

Vianoce?

23.12.2008 -
Vianoce?

Znova sa to blíži. Pomaly, ale isto sa vás chystajú „prepadnúť“ vianočné sviatky v plnej svojej zbroji. Sviatočná výzdoba je už mesiac vopred viditeľná na námestiach, vianočné reklamy, ktoré „silnými“ rečami lákajú svojich potencionálnych zákazníkov, a samozrejme gýčoví Santa Clausovia veselo reptajúci vo výkladoch: „Ho ho ho! Merry Christmas!“. Keď to počujete tak päťdesiatkrát za deň, máte chuť vytiahnuť ho zo zástrčky a vyhodiť von.

MASAKER PRI WOUNDED KNEE

22.12.2008 -
MASAKER PRI WOUNDED KNEE

Počujem volať slobodu,je ďaleko vo výšinách,počujem volať slobodu,volá ma a nepoznám strach.
Wounded Knee v preklade zranené koleno,miesto posledného odpočinku náčelníka Splašeného koňa a miesto posledného odboja Indiánov proti utlačovaniu a bezpráviu.

Brod cez rieku

21.12.2008 -
Brod cez rieku

Dvaja zen-budhistickí mnísi sa raz lesom vracali do kláštora. Keď prišli k rieke, zazreli na brehu učupenú plačúcu ženu. Bola mladá a pekná.

O necelé dva týždne Slovensko prijme euro; euro má 10 rokov

18.12.2008 -
O necelé dva týždne Slovensko prijme euro; euro má 10 rokov

Eurozóna bude mať o necelé dva týždne dva dôvody na oslavu: počet krajín Európskej únie, ktoré majú rovnakú menu, stúpne so Slovenskom na 16, a euro bude mať 10 rokov. Na pripomenutie si tohto výročia bude vydaná špeciálna dvojeurová minca a dnes sa premieta dokumentárny film opisujúci cestu k euru a jeho výhody. Na Slovensku sú medzitým prípravy v plnom prúde.

EP: Pracovný týždeň môže mať maximálne 48 hodín

17.12.2008 -
EP: Pracovný týždeň môže mať maximálne 48 hodín

V druhom čítaní o dlhoočakávanej smernici o pracovnom čase dnes hlasovali europoslanci opäť za to, aby pracovný týždeň zahŕňal maximálne 48 hodín, nezávisle od toho, koľko zamestnaní človek má alebo či určitý čas strávi v neaktívnej "pracovnej pohotovosti", čakajúc na prípadné zavolanie. EP tiež naďalej trvá na tom, aby akékoľvek súčasné výnimky z týchto pravidiel skončili do troch rokov od vstupu smernice do platnosti.

Tatry štyri roky po...

15.12.2008 -
Tatry štyri roky po...

Pred štyrmi rokmi, bezprostredne po víchrici z 19. novembra 2004, vzniklo niekoľko spontánnych iniciatív (Nové Tatry, Nad Tatrou sa blýska!, vyhlásenia vedcov a podobne). Tieto sa následne „zliali“ do Mimovládneho výboru Naše Tatry (MVNT), ktorý sa hneď v deň svojho vzniku (13.12.2004) obrátil na vtedajšieho predsedu vlády so súborom požiadaviek a odporúčaní, ako vzniknutú situáciu riešiť. Postupne sa s nimi verejne stotožnili samosprávne orgány kľúčových vedeckých ustanovizní (Senát Univerzity Komenského, Snem Slovenskej akadémie vied a ďalšie), ako aj do 300 popredných osobností nášho kultúrneho a spoločenského života.

Nové cesty a chemický postrek v Tatrách

10.12.2008 -
Nové cesty a chemický postrek v Tatrách

V minulom týždni vláda schválila lesníkom plán riešenia problému „lykožrút“. Vyčlení im na jeho realizáciu 1,5 miliardy korún (takmer 50.000.000,- €). Lesníci začnú budovať viac ako dvesto kilometrov ciest a budú pokračovať v chemickom postreku z lietadiel!

Dalajláma v EP: nemáme separatistické ambície

07.12.2008 -
Dalajláma v EP: nemáme separatistické ambície

Na slávnostnom zasadnutí 4. decembra medzi sebou europoslanci privítali XIV. dalajlámu, ktorý prijal pozvanie predsedu EP s cieľom zúčastniť sa série vystúpení významných náboženských a spoločenských predstaviteľov v rámci Európskeho roka medzikultúrneho dialógu. Mnohí prítomní vyjadrili solidaritu s tibetským ľudom bielym šálom, ktorý mali počas dalajlámovho vystúpenia na sebe.

Bravo, pane prezidente!

06.12.2008 -
Bravo, pane prezidente!

Evropská unie se netají nepřátelstvím vůči českému prezidentovi a náš pan prezident se netají názory na tuto organizaci. Nicméně v průběhu schůzky zachoval dekórum, poslance nenapadal, jeho jazyk byl uhlazený a diplomatický. Arogantní evropské poslance převyšoval o třídu.

Po skončení schůzky učinil Hrad nezvyklou věc: zveřejnil její doslovný zápis bez editace a bez vyhlazení. Češi tak konečně mohou nahlédnout tlaku, jakému náš prezident musí vzdorovat. Myslím, že to byl dobrý tah.

Sv. Mikuláš

06.12.2008 -
Sv. Mikuláš

Svätý Mikuláš patrí medzi najobľúbenejších svätcov. Napriek jeho popularite však o jeho skutočnom živote vieme veľmi málo. Narodil sa niekedy okolo roku 270 na južnom pobreží Malej Ázie, pravdepodobne v Patare. Už v mladosti sa stal povestný svojou dobročinnosťou, ktorá ešte vzrástla, keď sa stal biskupom v Myre (dnešná Dembra v južnom Turecku).

Genéza Sionizmu -časť 1. Doba prípravná- I. Dvaja odvekí nepriatelia: judaizmus a kresťanstvo

04.12.2008 -
Genéza Sionizmu -časť 1. Doba prípravná- I. Dvaja odvekí nepriatelia: judaizmus a kresťanstvo

Táto práca je prehľadným súhrnom skutočností, založeným na dôkladnom štúdiu "Protokolov siónskych mudrcov", ktoré odhaľujú židovský rasizmus v jeho obludnej snahe všetkými prostriedkami dosiahnuť vládu Židov nad celým svetom tak, aby im všetky gojimské (nežidovské) národy otrocky slúžili. Pre tieto svoje ciele uskutočnili sionisti už všetky potrebné prípravy a vo všetkých smeroch, a to predovšetkým za posledných 100 rokov. Dnes už majú pevne vo svojich rukách svetové financie, svetové tlačové agentúry a tlač, svetovú politiku, ekonómiu, burzy, kultúru aj cirkev a prostredníctvom svojich židomurárskych expertov aj labilitu jednotlivých vlád, podľa potreby svojich plánov. Toľko k obsahu na úvod. Autor, 8. februára 1978

Samova ríša

03.12.2008 -
Samova ríša

Všetky súdobé informácie o Samovej ríši pochádzajú len zo správy v tzv. Fredegarovej kronike. Neskoršie (tendenčné a v tomto bode nespoľahlivé) správy pochádzajú z textu Obrátenia Bavorov (Conversio Bagoariorum et Carantanorum, rok 870) zo Soľnohradu (Salzburg), ktorý je navyše vo viacerých častiach priamo odvodený z Fredegara. Tretí text - žiaľ tiež odvodený z Fredegara - sú Gesta Dagoberti I. regnis Francorum z prvej tretiny 9. storočia z opátstva Saint-Denis pri Paríži.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet