Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 13


Prameň > 2008 > Kultúra

Kultúra
rok 2008

the paranoid

21.11.2008 -
the paranoid

Popri menej známych a kvalitných hudobných skupinách ako Lavagance, The Red One alebo Alone sa tlačí do popredia aj pomerne mladá a úspešná kapela The Paranoid. Pozostáva zo štyroch členov hrajúcich metal. Skoro všetci sú z Úľan nad Žitavou a hrať ich baví stále viac. Pozvanie na interview kvôli časovej zaneprázdnenosti členov prijal iba jeden z členov kapely Igor Belaj.

Niekto to rád slovenské

12.11.2008 -
Niekto to rád slovenské

Radošinské naivné divadlo sa opäť postavilo na dosky divadelnej sály v NMnV. Občanom nášho mesta predstavilo jubilejný 50. titul pri príležitosti 45. výročia vzniku divadla: Niekto to rád slovenské.

Vernisáž „po romanticky“

05.11.2008 -
Vernisáž „po romanticky“

Akademický maliar Ján Mikuška žije a tvorí v Novom Meste nad Váhom. Zastáva pozíciu riaditeľa MsKS, kde sa stal zakladateľom galérie Petra Matejku. Tento slávny rodák sa narodil 27.januára 1947. Vyštudoval Strednú umeleckopriemyselnú školu v Bratislave a Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave.

Ska a reggae na Myjave

31.08.2008 -
Ska a reggae na Myjave

Jedným s posledných kultúrnych podujatí tohtoročnej letnej sezóny bola Myghawa Ska – Reggae Party. V príjemnom prostredí PKO Trnovce sa včera už po tretíkrát rozozvučali tóny reggae a ska. Trochu sme boli zaskočení teplotou, ktorá klesla na 10 stupňov, ale inak to tam vrelo.

Rezbárske sympózium Betlehem 2008

14.08.2008 -
Rezbárske sympózium Betlehem 2008

Aj v tomto roku sa môžu obyvatelia a návštevníci Nového Mesta nad Váhom pokochať pohľadom na zázračné ruky rezbárov. Na Námestí slobody už po tretí krát počas augusta vznikajú postavy do vianočného betlehemu. Tradičné sympózium by malo trvať ešte asi týždeň. Nezmeškajte jedinečnú príležitosť vidieť umelcov tvoriť priamo v srdci mesta.

Nultý ročník Openjazzfestu naplnil očakávania organizátorov aj účikujúcich + foto zo soboty

04.08.2008 -
Nultý ročník Openjazzfestu naplnil očakávania organizátorov aj účikujúcich + foto zo soboty

Nové Mesto nad Váhom, 03. 8. 2008: nultý ročník medzinárodného jazzového festivalu pod holým nebom, Openjazzfest na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, ukončil v sobotu nad ránom Oskar Rózsa so svojim projektom The Universal Cure.

Prvý deň Openjazzfestu ukončili americko - slovenské jam sessions + foto z piatku

02.08.2008 -
Prvý deň Openjazzfestu ukončili americko - slovenské  jam sessions + foto z piatku

Nové Mesto nad Váhom, 02. 8. 2008: Prvý, piatkový večer medzinárodného jazzového festivalu pod holým nebom, Openjazzfest na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, ukončili spoločným jam sessions slovenskí a americkí hudobníci.

Václav & V kocke

25.07.2008 -
Václav  &  V kocke

Bažant kinematograf dnes na Námestí slobody premietne dva filmy. Prvým bude snímka V kocke od M. Strussa. Druhým bude o 21:30 film Václav od Jiřího Vejdělku

Vajano na KoN Open Air

21.06.2008 -
Vajano na KoN Open Air

Dnes sa začína astronomické leto, pretože v najbližších hodinách očakávame letný slnovrat - Vajano. Severná pologuľa sa k slnku priblíži čo najbližšie a my si užijeme najdlhší deň a najkratšiu noc v roku. Vajano´08 môžte osláviť na Zelenej Vode. Po prvý krát v 5-ročnej histórii regionálneho festivalu Kultúra o nás pod holým nebom sa dátum podujatia i slnovratu zhodujú.

Kon open air 08 už čoskoro zažiari hviezdami.

05.06.2008 -
Kon open air 08 už čoskoro zažiari hviezdami.

V sobotu 21. 6. 08 sa pláž Domu rybárov na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom premení na poriadne silný festivalový magnet priťahujúci všetkých hudobných gurmánov.

KON open air počas letného slnovratu

22.05.2008 -
KON open air počas letného slnovratu

Kultúru o nás pod holým nebom čaká v tomto roku 5. ročník. Multikultúrne podujatie vzniklo ako miestna aktivita občianskeho združenia Genius loci. Festival má v tomto roku magický dátum – bude presne na Vajano teda letný slnovrat, ktorý naši predkovia bujaro oslavovali.

Výstava Vlada Pavlíka

11.03.2008 -
Výstava Vlada Pavlíka

Nové Mesto nad Váhom - 14. marca 2008 o 17,00 h sa vo výstavnej sieni MsKS v dosiaľ nepoznanej polohe maliara predstaví známy karikaturista, ilustrátor a dizajnér Vlado Pavlík. Nielen maľby tohto Novomešťana si milovníci výtvarného umenia môžu v mestskom kultúrnom stredisku pozrieť do 4. apríla.

Koncert Cigánskych diablov

25.01.2008 -
Koncert Cigánskych diablov

28. januára o 18,00 h sa v divadelnej sále MsKS Nového Mesta nad Váhom. privítame Cigánskych diablov. Kapela existuje relatívne krátky čas – v auguste 2007 po odchode jedného z členov najznámejšej Slovenskej cigánskej kapely Diabolské husle vznikla za obrovského záujmu médií 8-členný orchester Cigánski diabli (Gypsy Devils) s novým sólistom - husľovým virtuózom Štefanom Banyákom. Virtuózne výkony Ernesta Šarköziho, cimbalového kúzelníka, krásne farby violončela jeho manželky Silvie, alebo klarinetové majstrovstvo Zoltána Grunzu sú aj naďalej zárukou kvalitných hudobných predstavení.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet