Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 5


Prameň > 2008 > Financie

Financie
rok 2008

Finančná kríza - Od kapitalizmu k socializmu

28.11.2008 -
Finančná kríza - Od kapitalizmu k socializmu

Keď som prvý krát počul o novej svetovej finančnej kríze a jej dôvodoch, prvé čo ma napadlo bolo, že si z nás niekto uťahuje. Že by v bankách boli taký tupci aby nechali skrachovať ekonomiku takýmto primitívnym spôsobom? Alebo to bol zase nejaký filištínsky podvod aby sa k peniazom dostali zase tí bohatí na úkor nás ostatných? To ma priviedlo k názoru, že celá kríza vznikla cielene za nejakým účelom.

Zmena meny - pokrok alebo úpadok!

30.10.2008 -
Zmena meny - pokrok alebo úpadok!

Od 1. januára 2009 má Slovensko pristúpiť k zavedeniu eura ako oficiálneho platidla, nahradzujúceho slovenskú korunu. Bude prijatie novej meny pre Slovensko pokrokom alebo úpadkom?

Vzostup spoločnosti možno dosiahnuť len vtedy, keď budú ekonomické a hospodárske ciele politikov v súlade s jej kultúrnymi a duchovnými koreňmi.
Skúsenosť totiž potvrdzuje, že kde v tom nastal rozpor, tam postupne dochádzalo k strate identity spoločnosti,a napokon to prinieslo zánik národných hodnôt.

NENAŽRANÝ MONOPOL... Chceme ešte VIAC!

10.09.2008 -
NENAŽRANÝ MONOPOL... Chceme ešte VIAC!

Od doby skandální privatizace Slovenského plynárenského priemyslu (dále jen SPP) z roku 2002 jsme si po masové plynofikaci Slovenska zvykli na každoroční zvýšení plynu tu o 5, tam o 10 či 15%. Po příchodu nové koalice po volbách roku 2006, kde dominuje SMER, Sociálna demokracia, však tento trend doznal značné změny.

Slovenské Dzurindově vládě vadily firmy nikoli vlastněné státem, ale vlastněné samotnými Slováky. Tomu se říká hájení národních zájmů, že?

Aktuálne - II. pilier

20.02.2008 -
Aktuálne - II. pilier

Z druhého piliera vystúpilo od začiatku roka asi 7000 občanov. Naopak vstúpilo doň 2000. Keďže sa očakávania vlády nenaplnili, prikročilo sa k zjednodušeniu výstupu. Už na to nie je potrebný úradne overený doklad. Sociálna poisťovňa je pripravená zaslať každému vystupujúcemu príslušné potvrdenie.

Zavedenie Eura

08.01.2008 -
Zavedenie Eura

Do plánovaného zavedenia eura na Slovensku ostáva už len necelý rok a prípravy na tento krok sú preto v plnom prúde. Parlament schválil generálny zákon o zavedení meny euro, odštartovala sa informačná kampaň, pripravuje sa razba euromincí.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet