Financie
rok 2008
Finančná kríza - Od kapitalizmu k socializmu |
|
28.11.2008 - | |
![]() |
Keď som prvý krát počul o novej svetovej finančnej kríze a jej dôvodoch, prvé čo ma napadlo bolo, že si z nás niekto uťahuje. Že by v bankách boli taký tupci aby nechali skrachovať ekonomiku takýmto primitívnym spôsobom? Alebo to bol zase nejaký filištínsky podvod aby sa k peniazom dostali zase tí bohatí na úkor nás ostatných? To ma priviedlo k názoru, že celá kríza vznikla cielene za nejakým účelom. |
Zmena meny - pokrok alebo úpadok! |
|
30.10.2008 - | |
![]() |
Od 1. januára 2009 má Slovensko pristúpiť k zavedeniu eura ako oficiálneho platidla, nahradzujúceho slovenskú korunu. Bude prijatie novej meny pre Slovensko pokrokom alebo úpadkom? |
NENAŽRANÝ MONOPOL... Chceme ešte VIAC! |
|
10.09.2008 - | |
![]() |
Od doby skandální privatizace Slovenského plynárenského priemyslu (dále jen SPP) z roku 2002 jsme si po masové plynofikaci Slovenska zvykli na každoroční zvýšení plynu tu o 5, tam o 10 či 15%. Po příchodu nové koalice po volbách roku 2006, kde dominuje SMER, Sociálna demokracia, však tento trend doznal značné změny. |
Aktuálne - II. pilier |
|
20.02.2008 - | |
![]() |
Z druhého piliera vystúpilo od začiatku roka asi 7000 občanov. Naopak vstúpilo doň 2000. Keďže sa očakávania vlády nenaplnili, prikročilo sa k zjednodušeniu výstupu. Už na to nie je potrebný úradne overený doklad. Sociálna poisťovňa je pripravená zaslať každému vystupujúcemu príslušné potvrdenie. |
Zavedenie Eura |
|
08.01.2008 - | |
![]() |
Do plánovaného zavedenia eura na Slovensku ostáva už len necelý rok a prípravy na tento krok sú preto v plnom prúde. Parlament schválil generálny zákon o zavedení meny euro, odštartovala sa informačná kampaň, pripravuje sa razba euromincí. |