Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 11


Prameň > 2008 > Občianske aktivity

Občianske aktivity
rok 2008

Železničné múzeum Stará Turá (vznik)

09.11.2008 -
Železničné múzeum Stará Turá (vznik)

Myšlienka o vzniku železničného múzea sa objavila júni 2006. A už v auguste toho roku sme začali usilovať o získanie priestorov na našej železničnej stanici. Čakáreň, ktorá už dlhé roky neslúžila svojmu účelu, tak začala meniť svoje pôvodné predurčenie. Trvalo ďalší rok a veľké úsilie, kým sa úrady rozhýbali a dali nám povolenie na zriadenie múzea. Ako skupina piatich študentov sme sa dali do pátrania po historických exponátoch, ktoré sa dochovali z dráhy Veselí nad Moravou - Nové Mesto nad Váhom ako aj okolitých tratí.

Zákon o životnom partnerstve dvoch osôb rovnakého pohlavia

20.10.2008 -
Zákon o životnom partnerstve dvoch osôb rovnakého pohlavia

Iniciatíva Inakosť podala hromadnú pripomienku k návrhu Legislatívneho zámeru kodifikácie súkromného práva predloženého Ministerstvom spravodlivosti SR, v ktorej viac ako 700 občanov SR žiada doplniť do Legislatívneho zámeru ustanovenia o inštitúte životného partnerstva dvoch osôb rovnakého pohlavia.

Reportáž o pochode v Trenčíne

11.07.2008 -
Reportáž o pochode v Trenčíne

O protestnom pochode v Trenčíne (11. 7. 2008) sa vravelo dlho dopredu vďaka systematickému zastrašovaniu zo strany médií. Na to hneď reagovali organizátori s upozornením, že na autorov týchto článkov podajú trestné oznámenia za § 199 Tr. zákona o šírení poplašnej správy, čo zmiernilo ich nasledujúce písanie neprávd a radšej dávali priestor rôznym „expertom“ na extrémizmus.

Petícia za riešenie bezpečnosti

02.06.2008 -
Petícia za riešenie bezpečnosti

V minulom týždni sa začala petícia občanov Nového Mesta nad Váhom a zamestnancov firiem za riešenie problému bezpečnosti na križovatke a okolí ulíc Trenčianskej, Rybárskej a Kočovskej v Novom Meste nad Váhom vytvorením podmienok na komplexné riešenie bezpečnosti občanov.

Sprístupnenie čachtických katakomb

27.05.2008 -
Sprístupnenie čachtických katakomb

Mnohé historické pramene sa zhodne zmieňujú o vynikajúcich čachtických vinohradníckych pivniciach, akých široko ďaleko nevidieť. V súčasnosti o nich hovoríme ako o bývalých pamiatkach, pretože sú na mnohých miestach vrátane vchodov zasypané a nebezpečné pre návštevníka. Čachtickí lokálpatrioti sa s tým však rozhodli niečo spraviť.

Strážca a člen stráže prírody

18.05.2008 -
Strážca a člen stráže prírody

Pri svojich prechádzkach našou prírodou sa v niektorom z našich veľkoplošne chránených utemí môžete stretnúť s ľuďmi v uniformách označenými logom týchto území a odznakom štátnej ochrany prírody alebo stráže prírody.

Jarná očista Kamennej

17.04.2008 -
Jarná očista Kamennej

Novomestskí skauti aj tento rok poriadajú očistu Kamennej. Táto časť Čachtických Karpát tvorí západnú hranicu Nového Mesta nad Váhom.

Príďte aj vy pomôcť odbremeniť les od odpadu.

Čistenie čachtickej doliny

31.03.2008 -
Čistenie čachtickej doliny

Priatelia čachtickej doliny a Obec Čachtice vás pozývajú
v sobotu 5.apríla na 4. ročník akcie
"ČISTENIE ČACHTICKEJ DOLINY"
zameranej na zber odpadkov od Čachtíc po železničný most pred Višnovým.

Čistenie cesty na hrad

29.03.2008 -
Čistenie cesty na hrad

Občianske združenie SPOLOK ČACHTICKÉHO RINGU Vás prosí o pomoc pri čistení okolia cesty k hradu, ktoré sa uskutoční dňa 5. 4. 2008. Zraz je o 9:30 hod. na námestí pred pizzériou.

Tajní agenti zo Superstar? Nie, Fico sa nezbláznil!

20.02.2008 -
Tajní agenti zo Superstar? Nie, Fico sa nezbláznil!

Predseda vlády dnes popoludní vydal šokujúce vyhlásenie. Niekoľkotisícová demonštrácia proti plánovanej pezinskej skládke je vraj rafinovane zorganizovaný útok proti jeho vláde, na ktorom sa podieľali aj niektorí finalisti súťaže Superstar. (Tí z nás, ktorí v piatok v Pezinku boli, vedia že narážal na speváka Petra Cmorika, Adama Briestenského a Alex Zeleznikovú, ktorí akciu za ochranu životného prostredia podporili svojou hudbou aj osobnou prítomnosťou.) Prvé reakcie v internetových diskusiách sú plné psychiatrických diagnóz na premiérovu adresu, avšak ja sa domnievam, že to bol z Ficovej strany premyslený ťah.

Tretí sektor sa zjednotil v proteste proti návrhu likvidačného zákona o spolkoch

13.01.2008 -
Tretí sektor sa zjednotil v proteste proti návrhu likvidačného zákona o spolkoch

Členovia viacerých mimovládnych organizácií spustili spoločnú kampaň na internetovej stránke www.sloboda-zdruzovania.sk, ktorej cieľom je stiahnutie návrhu likvidačného zákona o spolkoch.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet