Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 12


Prameň > 2008 > Iné regionálne

Iné regionálne
rok 2008

Koniec kaštieľa v Očkove

22.10.2008 -
Koniec kaštieľa v Očkove

V obci Očkov, ktorá je známa predovšetkým historicky unikátnou mohylou a historickou hororovou krčmou, dochádza k definitívnej likvidácii miestneho kaštieľa. Na aktuálnej fotografii je už len čelný múr. Na pozemku sa už stavia nový rodinný dom a čo nevidieť už po kaštieli nezostane ani pamiatky

Jarmok nie je Fiesta

23.09.2008 -
Jarmok nie je Fiesta

Slovenské jarmoky považujem za akési stredoeurópske fiesty. Sú to väčšinou najväčšie výročné slávnosti mesta. Počas Novomestského jarmoku napr. neplatí VZN o zneužívaní alkoholických nápojov. V uliciach tečie potokmi burčák a medovina. Ľudia sú vyškerení, zároveň aj mnohí opití, ale tak to má na fieste vyzerať. Avšak akákoľvek spontánnosť je násilne potlačená úderom dvadsiatej druhej.

Kolaudácia podjazdu ,,padá“ na december

09.09.2008 -
Kolaudácia podjazdu ,,padá“ na december

Čakanie pred závorami železničného priecestia v Novom Meste nad Váhom bude minulosťou. Naštartované motory, nadmerný hluk, dlhé rady až po Krčméryho ulicu a znečistenie ovzdušia sa touto stavbou rapídne znížia.
Pred viac ako dvoma rokmi, keď začali prúdiť peniaze (80% eurofondy, 20% štátny rozpočet), spustili sa aj intenzívne práce, na zlepšení cestnej premávky v tomto úseku.

Ďalšia zmena v centre mesta

19.08.2008 -
Ďalšia zmena v centre mesta

Centrálna mestská zóna Nového Mesta nad Váhom zažije ďalšiu zmenu. Práve prebiehajú búracie práce na budove „starého železiarstva“. Po „dierach“ na samotnom námestí pribudne v centre mesta ďalšia medzera – tentokrát medzi budovami na Ulici Československej armády.

Nezvyčajná kapustová zmrzlina

09.07.2008 -
Nezvyčajná kapustová zmrzlina

Dostal sa mi do rúk článok v novinách o nezvyčajnej zmrzline. Veľmi ma zaujal a preto som sa rozhodol posunúť tento článok ďalej. Vyšiel 4. 6. 2008 v denníku Plus jeden deň. Je o novomestskom rodákovi Milanovi Popelárovi ako o jedinom výrobcovi nezvyčajnej zmrzliny. Všetci Novomešťania poznajú jeho vynikajúcu zmrzlinu, ale málo kto vie, že je aj výrobcom nezvyčajných zmrzlín.

Nové vozidlo technických služieb

25.06.2008 -
Nové vozidlo technických služieb

Mestu Stará Turá sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok Ministerstva životného prostredia SR. Zakúpili zaň nové vozidlo na zber bežného komunálneho odpadu i na zber separovaného odpadu. Technické služby budú môcť vyradiť staré, veľmi neekonomické vozidlá. Nový MAN patrí svojimi technickými parametrami a vybavenosťou k najlepším na trhu.

Rozhovor s kapelou MF

23.05.2008 -
Rozhovor s kapelou MF

Na internetovej stránke Angels & Airwaves Plus 44 bol uverejnený rozhovor s novomestskou kapelou MF. Keďže ide o jednu z najúspešnejších regionálnych hudobných formácii, považovali sme za povinnosť dať priestor aj na Prameni.

Náš región na Slovakia 3D

28.02.2008 -
Náš región na Slovakia 3D

Na portáli Slovakia3D, ktorého hlavným cieľom je propagácia Slovenskej republiky, si od februára 2008 môžete pozrieť aj Beckov. Tí z vás, ktorí už navštívili túto stránku, si mohli vychutnať virtuálnu prehliadku Matúšovho kráľovstva v Podolí, Tematínskeho i Čachtického hradu. Neváhajte kliknúť na www.slovakia3d.sk a preneste sa do zvolenej lokality. 3D panorámy vtiahnú človeka na miesta, ktoré už navštívil, alebo dajú námet na výlet tam, kde ešte nebol.

Januárový uchovec

21.01.2008 -
Januárový uchovec

V minulom roku písal Prameň o predčasnom výskyte uchovca bazového. Pred klimatickými zmenami sme boli zvyknutí zbierať ho v marci. V minulom roku to bolo na prelome januára a februára. No tento rok je tu nový rekord.

Neskolaudované bytovky

11.01.2008 -
Neskolaudované bytovky

Nový čas priniesol verejné tajomstvo o „slávnych bytovkách v Brunovciach postavených na čističke odpadových vôd" kde môžu bývať v smrade ČOV jedenásť rokov občania na čierno. Poslanci OZ Brunovce za tohoto stavu, bez debaty uznesením schválili strostovi výstavbu ďalších nájomných bytov "vraj nieje o čom, budujme stavajme".

Tradične na Javorine!

03.01.2008 -
Tradične na Javorine!

Stretávanie sa na Javorine je už tradičným podujatím v kraji pod Veľkou Javorinou. Ani chlad a zlá viditeľnosť neodradila stovky účastníkov od stretnutia pri pamätníku prvých slobodných volieb po r. 1989, oproti minulým podujatiam pribudla česko- slovenská vatra priateľstva a spevokol z Kunovíc, ktorý zaspieval priamo na hrebeni Bielych Karpát.

Novoročná lyžovačka

01.01.2008 -
Novoročná lyžovačka

Včera bola v Lyžiarskom stredisku PIESKY silvestrovská lyžovačka do 24:00. Príďte aj dnes na kálnický svah. Dennodenne sa pokračuje so zasnežovaním. Ski Centrum Kálnica robí všetko preto, aby boli dosiahnuté čo najlepšie podmienky pre lyžovanie. Cieľom je sprístupnenie celého svahu. Zasnežuje sa aj počas dňa i keď na najmenších triskách.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet