Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 8


Prameň > 2009 > Kultúra

Kultúra
rok 2009

Rezbárske sympózium Betlehem 2009

18.08.2009 -
Rezbárske sympózium Betlehem 2009

Už druhý týždeň vytesávajú rezbári nové postavy do novomestského vianočného betlehemu. Včera boli na námestie privezené ďalšie dva kmene. V srdci mesta počuť zvuk motorovej píly a tlkot kladív o dláta. Nepremeškajte príležitosť vidieť umelcov vytvárať nádherné drevené sochy na Námestí slobody v Novom Meste nad Váhom.

Druhý deň Open Jazz Fest ´09

02.08.2009 -
Druhý deň Open Jazz Fest ´09

Sobotný jazzový večer otvorila Hanka Gregušová a jej quartett. Hankin spev sprevádza klavír, kontrabas a bicie. Hanka Gregušová Quartett sa zameriava na obľúbenú prevzatú i vlastnú jazzovú tvorbu. Príjemne zamatový hlas interpretky a originálne prostredie vykúzlili souljazzovú pláž na Zelenej vode.

Prvý deň Open Jazz Fest ´09

01.08.2009 -
Prvý deň Open Jazz Fest ´09

Na pláži Zelenej vody nás privítala pozitívna hudba, ktorú púšťal do éteru DJ C.O.D.O. Jeho dvojhodinový set pri zrube Barbar sa začal piatok o 17-tej hodine. Pôvodne bolo na tomto miesto plánované malé pódium, tak ako minulý rok. Mali sa tu predstaviť mladí začínajúci jazzoví hudobníci. Podľa slov umeleckého riaditeľa to je dôsledok toho, že neustáli boj s krízou a tak sa rozhodli pre „warm up party Rádia_FM“.

Horí ohník horí

15.06.2009 -
Horí ohník horí

A veru takmer zahorelo. I nejeden z divákov predstavenia hornostredského divadelného súboru DINO zostal prekvapený, keď sa sálou kultúrneho domu začali naťahovať hadice a do sály vstúpili uniformovaní muži s hasiacimi prístrojmi.

Becko na Vidlomete

10.06.2009 -
Becko na Vidlomete

Do Discovery stage prijal pozvanie známy cestovateľ, horolezec, dobrodruh svetového kalibru PETER "BECKO" ONDREJOVIČ. Účastník viacerých expedícií na panenské miesta zemegule (prechod masívu stolovej hory Auyán so zlanením najvyššieho vodopádu sveta Salto Angel, Venezuela, raftingová výprava rieky OMO, Etiópia) sa venuje cestovaniu profesionálne - prevádzkuje adrenalínovú agentúru Anakonda . Na rodnej hrude - v Beckove - organizuje firemné outdoorové víkendy.

XII. ročník festivalu Aničky Jurkovičovej

04.04.2009 -
XII. ročník festivalu Aničky Jurkovičovej

Primátor mesta Nové Mesto nad Váhom Vás pozýva na XII. ročník festivalu Aničky Jurkovičovej, ktorý sa uskutoční 5.- 7. apríla 2009 v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom.

„Zverinec“ v našom meste

13.03.2009 -
„Zverinec“ v našom meste

Erotika, humanizmus a surrealizmus popretkávaný expresionizmom sálal z obrazov vo výstavnej sieni MsKS v Novom Meste nad Váhom. Autorom týchto diel je významný rodák zo Spišského Podhradia, Emil Sedlák, ktorý vyštudoval Školu umeleckého priemyslu a Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave.

KoN Open Air & Vidlomet

19.01.2009 -
KoN Open Air & Vidlomet

Zo zdrojov blízkych organizátorom multikultúrneho podujatia KoN Open Air – Kultúra o nás pod holým nebom a Vidlomet – majstrovstvá sveta v hode vidlami sme sa dozvedeli, že práve prebiehajú intenzívne prípravy fúzie oboch spoločenských akcií.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet