Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 8


Prameň > 2009 > Regionálny rozvoj

Regionálny rozvoj
rok 2009

História využívania solárnej energie v Čachticiach

05.12.2009 -
História využívania solárnej energie v Čachticiach

Množstvo solárnych kolektorov, ktoré boli nainštalované na zariadeniach občianskej vybavenosti, radí obec Čachtice na popredné miesto vo využívaní solárnej energie na Slovensku. Doteraz bolo v obci nainštalovaných 30 solárne termických kolektorov => 60 m2 solárnej plochy. Inštalovaním nového solárne termického zariadenia sa zväčšila táto plocha o 40 m2.

Regionálny rozvoj z Eurofondov

26.11.2009 -
Regionálny rozvoj z Eurofondov

Do tretice všetko dobré, hovorí sa. Samospráva nemusela čakať tkp. na tretí pokus a v dvoch podaných projektoch z eurofondov uspela na druhýkrát. Ako nás informovala Mgr. Katarína Pavlíčková, pracovníčka referátu spracovávania rozvojových projektov, nášmu mestu „odklepli“ dva projekty.

Presun výroby z Tognana do Nového Mesta nad Váhom

05.11.2009 -
Presun výroby z Tognana do Nového Mesta nad Váhom

Americká firma EMERSON plánuje presťahovať časť výroby klimatizačných zariadení z Talianska do nášho regiónu. Presun sa týka najväčšej divízie Emerson Network Power. V novomestskom Emersone pracuje 1200 ľudí – z toho 500 práve v tejto divízii.

Dvojkoľajový tunel cez Turecký vrch

27.10.2009 -
Dvojkoľajový tunel cez Turecký vrch

Na medzistaničnom úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčianske Bohuslavice sa v polovici októbra 2009 začala realizácia dvojkoľajového železničného tunela. Doterajšia trasa obchádzajúca Turecký vrch je dimenzovaná na rýchlosť 80 km/h a to už nie je vyhovujúce. Nová trasa je navrhnutá pre rýchlosť 200 km/h.

Kubíkovský mlyn

18.10.2009 -
Kubíkovský mlyn

Kubíkovský mlyn pod Skalkou je dnes už len jedinou zachovalou pamiatkou na zručných remeselníkov, nábožensky založených i vzdelaných predkov. Viac ako pol storočia po odchode pôvodných obyvateľov neplnil svoju funkciu a chátral.

V Bohuniciach bude nová československá atómka

30.05.2009 -
V Bohuniciach bude nová československá atómka

České energetické závody, a.s. a Jadrová vyraďovacia spoločnosť a.s. včera pri príležitosti 4. zasadnutia Európskeho jadrového fóra v Prahe podpísali akcionársku zmluvu, ktorá umožní založenie spoločného podniku na výstavbu novej jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach.

Logistický areál Hrádok

16.05.2009 -
Logistický areál Hrádok

Neoficiálny informačný portál obce Hrádok priniesol verejné ankety ohľadom výstavby logistického komplexu v tejto obci. Ak kríza nezmenila zámer spoločnosti Datanetic, a.s, realizácia bude historicky najväčšou investíciou v Hrádku.

Logistický komplex v Hrádku

02.02.2009 -
Logistický komplex v Hrádku

V obci Hrádok by do roku 2011 mal vzniknúť logisticko-administratívny areál. Výstavba si vyžiada takmer 40 miliónov €. V logistickom komplexe pri diaľnici D1 by mohlo nájsť prácu 1800 až 2000 ľudí.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet