Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 9


Prameň > 2009 > Iné regionálne

Iné regionálne
rok 2009

Medzi Trenčínom a Piešťanami

23.11.2009 -
Medzi Trenčínom a Piešťanami

Nedávno Slovenskom prebehla správa o tom, že niekto prestriekal tabule nášho mesta a dal tým reálny priechod svojej docela vtipnej myšlienke.. Nové Mesto nad Váhom sa „premenovalo“ na „Medzi Trenčínom a Piešťanami“.

Lokálpatriotický škandál!

11.11.2009 -
Lokálpatriotický škandál!

Už ste to počuli?
Niekto prestriekal dopravné značky oznamujúce začiatok a koniec Nového Mesta nad Váhom!
Vraj sme len „Medzi Trenčínom a Piešťanmi“!

Regionálna turistika

08.10.2009 -
Regionálna turistika

Haluzice patria medzi najmenšie obce novomestského okresu. Na území svojho katastra však ukrývajú niekoľko zaujímavostí. Prevažne cyklistického výletu za nimi sa tento raz rozhodlo zúčastniť 9 turistov, ktorých sme do skupiny priberali priebežne s prejdenými kilometrami.

Stráž prírody

24.09.2009 -
Stráž prírody

Je tomu, už pár mesiacov, čo som zaregistroval skutočnosť, že u nás začala fungovať „Stráž prírody“, ktorá má napomáhať pri ochrane našej fauny a flóry, ktorá je neraz obeťou neukázneného počínania mnohých našich „sprasilých“ spoluobčanov. Keďže som častým návštevníkom našich lesov, lúk a polí a neraz narážam na neporiadok, ktorý tu zanechávajú zmieňovaní „sprasilci“ – oficiálnu skupinu ochranárov, s patričnými právomocami, som prijal „všetkými desiatimi“! Ja, čo si vonku – natož v prírode - nedovolím odhodiť ani obal z cukríku, bývam takýmito neprávosťami voči našej decimovanej prírode veľmi pohnutý!

Trať Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce pred osemdesiatimi rokmi

01.09.2009 -
Trať Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce pred osemdesiatimi rokmi

1. september 1929 bol významným dňom pre Podjavorinský kraj. Vtedy prešiel prvý vlak po novootvorenej železnici z Veselí nad Moravou do Nového Mesta nad Váhom. Trať dlhá 67,5km vedúca v mimoriadne obtiažnych morfologických a geologických podmienkach spájala Slovensko s Českými zemiami.

Novomestské „El Paso“

25.05.2009 -
Novomestské „El Paso“

Je večer. Sedím v jednom novomestskom pube a vychutnávam Benarda. Prisámbohu najlepšie pivo v meste čapujú tu. Zásluhu má na tom aj barman, ktorý sa momentálne snaží rozsvietiť svetlo, aby lepšie videl na pípu. Myšlienky mi putujú len tak voľne, bez nátlaku, odrážajú sa od stien s westernovou tematikou, a do toho všetkého mi hrá John Lenon s jeho úžasnou skladbou Imagine. Jednoducho, úplná pohoda.

Otvorenie sezóny na Beckovskom hrade

06.04.2009 -
Otvorenie sezóny na Beckovskom hrade

Hoci oficiálne otvorenie turistickej sezóny 2009 v Beckove sa uskutoční až piatok 1. mája ´09, v prípade priaznivého počasia bude hrad prístupný už počas aprílových víkendov.

Nezamestnanosť rastie a bude rásť

01.04.2009 -
Nezamestnanosť rastie a bude rásť

Úradu práce v Novom Meste nad Váhom nahlásili hromadné prepúšťanie ďalšie firmy. Pôjde o 450 zamestnancov a zhruba rovnaký počet ľudí bude prepustených mimo hromadného prepúšťania. Oproti decembru 2008 je v našom regióne zaznamenaný trojnásobok nezamestnanosti. Podľa aktuálnej analýzy by sa konečný stav mohol do konca roku vyšplhať až na 22 %.

Fauna a flóra v našej obci

02.03.2009 -
Fauna a flóra v našej obci

Po dlhých zimných mesiacoch konečne pociťujeme príjemné účinky jari. Keď sa v slnečných jarných teplých dňoch vydáme do prírody našej obce, všímajme si, čo hodnotné, vzácne a pekné ponúka svet prírody okolo nás. Obec Modrová ležiaca v Považskom Inovci, v doline tiahnúcej sa juhozápadne od Modrovky láka návštevníka nielen zaujímavými turistickými aktivitami, ale i peknou krajinou a prírodou.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet