Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2010 184
> Počet článkov v ostatných rokoch 2758


Prameň > 2010

rok 2010

ŽELÁME VÁM KRÁSNE A POKOJNÉ PREŽITIE VIANOČNÝCH SVIATKOV !

24.12.2010 -

ĎALŠIE MENÁ HUDOBNEJ VŠEHOCHUTE

17.12.2010 -
ĎALŠIE MENÁ HUDOBNEJ VŠEHOCHUTE

BAŽANT POHODA – 7., 8. A 9. JÚLA 2011, TRENČÍN
Hudobná ponuka letného festivalu Bažant Pohoda 2011 bude opäť rôznorodá, po interpretoch zo scény world music, punku či elektra sú ďalšími potvrdenými účinkujúcimi popová speváčka Florrie, jazzom ovplyvnená Ofrin, hip hopová kapela Prago Union, punkovo-hiphopový Molotov z Mexika, dancehallové kráľovny Balkánu Las Balkanieras a české duo Dva, tvoriace ťažko definovateľnú hudbu pre „neexistujúce rádiá“.

Predám snb s viazaním

16.12.2010 -
Predám snb s viazaním

Doska je značky RIDE aj viazanie je Značka RIDE...
je kupovana minulky rok a bolo na nej jazdene 4cca5x..
je v 100%stave, jadro ma drevene a hrany ostre, sklznica v dobrom stave, doska je babska, vyska 152cm a cena :250€

Parlament schválil rozpočet EÚ na rok 2011

15.12.2010 -
 Parlament schválil rozpočet EÚ na rok 2011

Po rozprave uskutočnenej predošlý deň schválil Európsky parlament 15. decembra rozpočet EÚ na rok 2011. Prijatý rozpočet zahŕňa väčšinu bodov, ktoré europoslanci označili v minulosti za prioritné, pričom zároveň rešpektuje celkové limity navrhnuté Radou. V tohtoročných rokovaniach o rozpočte Únie sa poslancom tiež podarilo vyjednať dohodu s Radou a Komisiou o viacerých politických požiadavkách EP súvisiacich s rozpočtovým procesom.

Public Image Limited na Bažant Pohode 2011, LETISKO TRENČÍN – 7., 8. A 9. JÚLA 2011

10.12.2010 -
Public Image Limited na Bažant Pohode 2011,  LETISKO TRENČÍN – 7., 8. A 9. JÚLA 2011

Legendárne zoskupenie okolo Johna Lydona Public Image Limited je ďalším potvrdeným účinkujúcim pätnásteho ročníka festivalu Bažant Pohoda 2011, ktorý sa uskutoční od 7. do 9. júla 2011 na trenčianskom letisku.

Trestu za dopravné priestupky v zahraničí sa vodiči už nevyhnú

02.12.2010 -
Trestu za dopravné priestupky v zahraničí sa vodiči už nevyhnú

Ministri dopravy EÚ sa na dnešnom zasadnutí v Bruseli dohodli, že vodiči budú trestaní za dopravné priestupky, ktorých sa dopustia v zahraničí, vrátane štyroch „veľkých smrtonosných priestupkov“ spôsobujúcich 75 % smrteľných nehôd na cestách: prekročenia povolenej rýchlosti, prejazdu cez svetelnú križovatku na červenú, nedodržania povinnosti použiť bezpečnostné pásy a vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu.

Špeciálne festivalové vlaky a autobusy- do januára za dotované ceny

02.12.2010 -
 Špeciálne festivalové vlaky a autobusy- do januára za dotované ceny

Už tretíkrát bude pre návštevníkov letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda zabezpečená aj špeciálna doprava, ktorú pripravuje organizačný tím Agentúry Pohoda so spoločnosťou Synerta Transportal / Dopravná agentúra DA.SK. „Špeciálna doprava je v súčasnosti trendom v organizovaní festivalov,“ vysvetľuje produkčná festivalu Katarína Tomášeková.

Slnečné rytmy v Bratislave už tento víkend!

30.11.2010 -
Slnečné rytmy v Bratislave už tento víkend!

Horúce letné dni sú ďaleko za nami, a pri dnešních mrazivých teplotách si každý rád zaspomína na atmosféru z letných festivalov. Takáto príležitosť sa nám naskytne už tento víkend. V sobotu 4.decembra sa bude bratislavské MMC otriasať v horúcich karibských rytmoch, kde sa po prvýkrát uskutoční klubová verzia populárneho festivalu Uprising s názvom ‘Uprising Winter Edition’.

Bažant Pohoda medzi finalistami European Festival Awards

27.11.2010 -
Bažant Pohoda medzi finalistami European Festival Awards

Slovenský festival Bažant Pohoda sa dostal medzi desiatku finalistov druhého ročníka ankety European Festival Awards, v ktorej sa rozhoduje o najlepších festivaloch Starého kontinentu v roku 2010.

Zimné radovánky v Beckove

23.11.2010 -
Zimné radovánky v Beckove

Kon Open Air neskončil, Kon Open Air trvá !!!
11. december, Beckov Kolkáreň

BALKÁNSKY SÚBOJ A MÁG ZA BUBNAMI

22.11.2010 -
BALKÁNSKY  SÚBOJ  A  MÁG  ZA  BUBNAMI

Po prvej predstavenej interpretke festivalu Bažant Pohoda 2011, dánskej speváčke Marie Fisker, zverejňuje Agentúra Pohoda ďalšie mená z postupne sa tvoriacej dramaturgie. Tentoraz sú to dva projekty zo scény world music, zaručujúce skutočne nadštandardný hudobný zážitok. Prvým je Balkan Brass Battle, ktorý postaví na pódium dve popredné balkánske dychovky, druhým je špičkový bubeník Tony Allen, označovaný za jednoho zo zakladateľov afrobeatu.

UPRISING WINTER EDITION - 4.DECEMBER 2010

12.11.2010 -
UPRISING WINTER EDITION - 4.DECEMBER 2010

Najväčší bratislavský festival a jeden z najobľúbenejších festivalov na Slovensku - Uprising Reggae Festival - sa dočkal aj svojej zimnej edície. Organizátori tohto čoraz populárnejšieho podujatia pozvali najúspešnejšie a najžiadanejšie kapely z predchádzajúcich ročníkov festivalu.

HUDOBNÁ OSLAVA 17.NOVEMBRA

07.11.2010 -

KONCERT PRE VŠÍMAVÝCH – 17. NOVEMBRA 2010, PKO, BRATISLAVA

Aj tento rok sa v bratislavskom PKO uskutoční Koncert pre všímavých, ktorý sa stáva tradičnou umeleckou oslavou 17. novembra. Program bude prebiehať na piatich scénach, okrem dvoch veľkých sál aj v divadielku, vo vstupnej hale a na peknom balkóne na poschodí.

The Inspector Cluzo udělí Praze lekci francouzského šarmu, japonskou etiketu pak doškolí Detroit 7

05.11.2010 -
The Inspector Cluzo udělí Praze lekci francouzského šarmu, japonskou etiketu pak doškolí Detroit 7

Místo půvabných francouzských frází oprašte před koncertem živelného dua The Inspector Cluzo nefalšovaný anglický argot. To aby vám neuniklo, o čem bude na pódiu řeč. Bubeník Phil a kytarista a zpěvák v jedné osobě Malcolm si totiž v nejmenším neberou servítky a je jen dobře, že většina jejich koncertu proběhne po 22té hodině.

S L O V E N I - SVÄTOPLUKOVA RÍŠA

23.10.2010 -
S L O V E N I - SVÄTOPLUKOVA RÍŠA

Na Samovu ríšu nadviazala Svätoplukova ríša, v prameňoch nazývaná Slovenská zem (podľa Nestora) alebo Veľká Morava (podľa Porfyrogeneta). Obsiahla obrovské územie s vplyvom od Baltu po Jadran a Čierne more s mocenským jadrom medzi Bratislavou a Nitrou. Postavila sa na kresťanskom základe, snažiac sa takto obstáť v rodiacej sa stredovekej Európe. Skrze poslov Konštantína a Metoda práve tu vyzrela slovanská vzdelanosť a písmo, ktoré vzápätí rozžírili medzi všetkých Slovanov.

Lepší svet je aj v našich rukách

22.10.2010 -
Lepší svet je aj v našich rukách

Fond GSK vyhlasuje Jesennú výzvu 2010, prostredníctvom ktorej chce udeliť finančné granty projektom, ktoré pomáhajú rúcať bariéry a zlepšujú život zdravotne a sociálne znevýhodnených skupín. Každoročne sa tak snaží napĺňať svoj cieľ – pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú a meniť svet k lepšiemu.

PRVÝ POTVRDENÝ INTERPRET - MARIE FISKER, BAŽANT POHODA 2011 – 7., 8. A 9. JÚLA, TRENČÍN

21.10.2010 -
PRVÝ  POTVRDENÝ INTERPRET - MARIE FISKER, BAŽANT POHODA 2011 – 7., 8. A 9. JÚLA, TRENČÍN

Prvým potvrdeným interpretom letného festivalu Bažant Pohoda 2011 je dánska speváčka a gitaristka Marie Fisker. „Spoznali sme ju na festivale Reeperbahn v nemeckom Hamburgu. Jej koncert bol jednoznačne najlepším z toho, čo sme tam videli,“ vysvetľuje riaditeľ festivalu Michal Kaščák. „V hudbe Marie Fisker je niečo magické, hypnotické a vťahujúce. Ak prepadnete jej kúzlu, prejate si, aby koncert trval nekonečne dlho.“

EP navrhuje plne platenú 20-týždňovú materskú dovolenku

21.10.2010 -
EP navrhuje plne platenú 20-týždňovú materskú dovolenku

EP je presvedčený, že minimálna doba materskej dovolenky by mala byť predĺžená zo 14 na 20 týždňov, počas ktorej majú mamičky v každej krajine EÚ dostávať plný plat, pri zachovaní flexibility pre štáty s uplatňovanou rodičovskou dovolenkou. Poslanci tiež žiadajú doplnenie zákonov o právo na platenú otcovskú dovolenku v trvaní minimálne 2 týždňov.

História Slovenska : Slovensko na Ptolemaiovej mape

20.10.2010 -

"Dokiaľ antilopy nebudú mať svojich historikov, príbehy o love budú vždy glorifikovať lovcov." (africké príslovie)

Puding pani Elvisovej vydáva nový album.

13.10.2010 -
Puding pani Elvisovej vydáva nový album.

Po troch rokoch neustáleho koncertovania v znamení Play Pause Eject skupina Puding pani Elvisovej 28. októbra vydáva svoju tretiu dlhohrajúcu platňu. Nový album sa volá π, pokrstí sa v deň vydania v bratislavskom klube MMC.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet