Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 13


Prameň > 2010 > Verejná správa región

Verejná správa región
rok 2010

Trestu za dopravné priestupky v zahraničí sa vodiči už nevyhnú

02.12.2010 -
Trestu za dopravné priestupky v zahraničí sa vodiči už nevyhnú

Ministri dopravy EÚ sa na dnešnom zasadnutí v Bruseli dohodli, že vodiči budú trestaní za dopravné priestupky, ktorých sa dopustia v zahraničí, vrátane štyroch „veľkých smrtonosných priestupkov“ spôsobujúcich 75 % smrteľných nehôd na cestách: prekročenia povolenej rýchlosti, prejazdu cez svetelnú križovatku na červenú, nedodržania povinnosti použiť bezpečnostné pásy a vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu.

EP navrhuje plne platenú 20-týždňovú materskú dovolenku

21.10.2010 -
EP navrhuje plne platenú 20-týždňovú materskú dovolenku

EP je presvedčený, že minimálna doba materskej dovolenky by mala byť predĺžená zo 14 na 20 týždňov, počas ktorej majú mamičky v každej krajine EÚ dostávať plný plat, pri zachovaní flexibility pre štáty s uplatňovanou rodičovskou dovolenkou. Poslanci tiež žiadajú doplnenie zákonov o právo na platenú otcovskú dovolenku v trvaní minimálne 2 týždňov.

31. Novomestský jarmok (17.-19. september 2010)

13.09.2010 -
31. Novomestský jarmok (17.-19. september 2010)

31. Novomestský jarmok sa uskutoční v dňoch 17. – 19. septembra. Po tieto dni sa Nové Mesto nad Váhom, resp. jeho časť, premení na mesto stánkov. Okolo 400 ich bude lemovať Ulice Hurbanovu, Hviezdoslavovu a M. R. Štefánika. Okrem pestrej ponuky tovaru v nich a obchodnej sieti, tak ako po iné roky, na návštevníkov pred OD COOP Jednota bude čakať bohatý kultúrny program.

Obmedzenia testov na zvieratách bez bránenia vedeckému výskumu

09.09.2010 -

Po predošlej dohode s Radou schválil Európsky parlament legislatívu EÚ, ktorá by čoskoro mala obmedziť využívanie zvierat na vedecké experimenty. Nové predpisy odrážajú snahu o dosiahnutie rovnováhy medzi zlepšením životných podmienok testovaných zvierat a podporou vedeckého výskumu.

Sme tu! Združenie občanov miest a obcí Slovenska

06.09.2010 -
Sme tu! Združenie občanov miest a obcí Slovenska

Po márnom, dvadsaťročnom využívaní všetkých právnych prostriedkov a interpelácií najvyšším predstaviteľom štátu som presvedčený, že náš štát účelovo ochraňuje gradujúce zvrhlé konanie takzvanej samosprávy Brunoviec a mnohých samovládcov po celom Slovensku.

V sobotu sa na Open Jazz Feste predstaví Jocelyn B. Smith

30.07.2010 -
V sobotu sa na Open Jazz Feste predstaví Jocelyn B. Smith

Organizátori jediného džezového festivalu pod holým nebom na Slovensku, ohlasujú hviezdu sobotného večera – bude ňou charizmatická Jocelyn B. Smith.

Aj slovenské výrobky s označením CE majú otvorené dvere na európsky trh

15.06.2010 -

Na určitých výrobkoch, ktoré kupujeme, často vidíme označenie CE, ale čo toto označenie vlastne znamená? Európska komisia uskutočňuje informačnú kampaň týkajúcu sa označovania CE pod sloganom „Označenie CE vám otvára dvere na európsky trh“.

VIDLOMET 2010 na Beckovských Slávnostiach – CHARITATÍVNE

10.06.2010 -
VIDLOMET 2010 na Beckovských Slávnostiach – CHARITATÍVNE

VIDLOMET, majstrovstvá sveta v hode vidlami 3. generácie vznikol pred pár rokmi práve na Slovensku a za krátky čas prenikol do povedomia aj v zahraničí. Po primáte "Top šport" v AGRO sektore, je na najlepšej ceste stať sa našim najznámejším netradičným športom.

Prevrat v Kirgizsku, afgánske narkotiká a USA

23.04.2010 -
Prevrat v Kirgizsku, afgánske narkotiká a USA

Kým kirgizská dočasná vláda hľadá bankové účty Kurmanbeka Bakijeva a Alexander Lukašenko veľkoryso pozýva zvrhnutého prezidenta do Bieloruska, moskovskí blogeri zverejnili senzačný objav. Podarilo sa im odhaliť dôkaz o tom, že za prevratom v Kirgizsku stoja Spojené štáty a celá zápletka s prevratom sa točí okolo tranzitu afgánskych narkotík.

Prečo REGISTROVANÉ PARTNERSTVO aj na Slovensku? (základné otázky a odpovede)

22.04.2010 -

Čo to vlastne RP je?
Registrované partnerstvo alebo registrované spolužitie zákonne vymedzuje partnerom rovnakého pohlavia špecifické, vymenované práva, zodpovednosť a právne uznanie. Tieto práva môžu byť podobné alebo takmer identické s právami heterosexuálnych párov.

Mesto kúpilo vojenskú ubytovňu

16.02.2010 -
Mesto kúpilo vojenskú ubytovňu

Na januárovom mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Novom Meste nad Váhom poslanci schválili kúpu vojenskej ubytovne na Weisseho ulici. Ide o budovu ľudovo nazývanú „Barmo“, ktorá je v tesnom susedstve s poštou. Prebytočný majetok štátu – Ministerstva obrany SR naše mesto kúpilo za 300.001,- €.

Kasárne už patria mestu

08.02.2010 -
Kasárne už patria mestu

Koncom januára schválilo Mestské zastupiteľstvo v Novom Meste nad Váhom bezodplatný prevod vlastníctva nehnuteľného majetku štátu MO SR – objekt Kasárne spojovacieho vojska (viď. foto k článku). Podľa znaleckého posudku má tento majetok hodnotu 10.170.000,- €.

DOKÁŽEME TO ...

06.02.2010 -
DOKÁŽEME TO ...

Áno, viem. Tento slogan používajú parlamentní i komunálni politici vo forme „...spolu to dokážeme...“ na bilbordoch, ktorými bývajú obvešané celé diaľnice a priečelia domov. V našom prípade, na rozdiel od politikov, môžeme konštatovať, že sme to aj dokázali.
A ozaj spolu.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet