Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 3

Najčítanejšie články

> Cícer [ 4041 ]


Prameň > 2010 > Zdravie

Zdravie
rok 2010

EURÓPSKA KAMPAŇ HODNOTENIE RIZÍK

14.04.2010 -
EURÓPSKA  KAMPAŇ  HODNOTENIE  RIZÍK

V rokoch 2008 – 2009 sa realizovala celoeurópska informačná kampaň Zdravé pracoviská, hodnotenie rizík, ktorá je v súčasnosti najväčšou celosvetovou kampaňou v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia na pracoviskách a v uplynulých rokoch bola určená pre vysokorizikové odvetvia ako je stavebníctvo, zdravotníctvo, poľnohospodárstvo vrátane malých a stredných podnikov. Cieľom kampane o hodnotení rizík bolo a zostáva zvýšiť povedomie zamestnávateľov o postupoch v záujme ochrany zdravia a bezpečnosti pri práci pre svojich zamestnancov.

Cícer

02.04.2010 -
Cícer

Cícer baraní poznáme na Slovensku aj pod názvom slovenec, slovenka, bagovka, čičer, bagoca, ale aj slovienka, slovienko, či sloviatko. Prvé zmienky o jeho pestovaní pochádzajú z roku 5450 pred naším letopočtom. Pripisujú sa mu afrodiziakálne účinky. Jeho pestovaním je známa oblasť Čachtíc. Čachtičanov prezývajú „Cíceráci“.

Lékař léčí, příroda uzdravuje

02.01.2010 -
Lékař léčí, příroda uzdravuje

„Soudím, že pánbůh, stvořiv člověka, poněkud přecenil své možnosti …“ prohlásil kdysi Oskard Wilde.
Vůči výroku anglického dramatika můžeme mít výhrady, avšak jen proto, že půvabný biblický příběh o Adamovi, kterého Stvořitel uplácal z hlíny, neberou dnes již vážně ani důvěřivá decka.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet