Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 15


Prameň > 2010 > Všehochuť

Všehochuť
rok 2010

Rastafariani a reggae

14.09.2010 -
Rastafariani a reggae

„Vitajte v mene jeho cisárskej výsosti, cisára Hailleho Selassie I. Jaha rastafariho, Pána Pánov, Kráľa Kráľov, 225. nasledovníka trónu Šalamúnovho, víťazného leva júdskeho!“ „Vitajte v mene jeho cisárskej výsosti, cisára Hailleho Selassie I. Jaha rastafariho, Pána Pánov, Kráľa Kráľov, 225. nasledovníka trónu Šalamúnovho, víťazného leva júdskeho!“

Trianonské blúznenie

04.06.2010 -
Trianonské blúznenie

Veľkomaďarská šovinistická politika už deväťdesiat rokov otravuje Európu svojím falošným pokrikom a blúznením o „trianonskej krivde“ a „trianonskej traume“. Intenzita tohto blúznenia pulzuje podľa geopolitických pomerov v strednej Európe a od roka 1989 sa znova šplhá ku svojim vrcholom.

Výsledky prieskumu Inakosti k voľbám do NR SR 2010

03.06.2010 -

Iniciatíva Inakosť vyzvala prostredníctvom otvoreného listu politické strany kandidujúce vo voľbách do NR SR v roku 2010, aby okrem iného vyjadrili svoje postoje k uzákoneniu registrovanému partnerstva dvoch osôb rovnakého pohlavia.

EVROPA: Na řadě je Slovensko?

01.06.2010 -
EVROPA: Na řadě je Slovensko?

George Friedman ve své knize „Sto příštích let“ říká, že po rozpadu Sovětského svazu, tedy po rozpadu bipolárního světa, se opět objevily v plné síle „zamrzlé“ spory, které silná bipolarita rozděleného světa držela na uzdě.

Spolehlivý návod, jak postupně rozložit malý stát

26.05.2010 -
Spolehlivý návod, jak postupně rozložit malý stát

Maďarský parlament se chystá novelizovat zákon (prijatý 26.05.2010), podle kterého by Maďarům žijícím v zahraničí bylo umožněno dvojí občanství. Zákon vyhlíží nevinně, a pokud by jej někdo kritizoval, dá se mu oponovat tím, že podobné zákony již existují v jiných zemích, a že nejde o nic špatného. Jistě, záleží ovšem na tom, jak se to vezme. Proč by například Maďar žijící na Slovensku nemohl mít vedle slovenského také maďarský pas? Když se to pojme takto izolovaně, tak každá námitka vypadá ihned zlovolně.

Mierová zmluva s Maďarskom

15.05.2010 -
Mierová zmluva s Maďarskom

Uzatvorenie zmluvy: 10. 2. 1947
Úcinná od: 14. 10. 1947
Platná od: 22. 11. 1947

JMÉNEM REPUBLIKY ČESKOSLOVENSKÉ!
DR. EDVARD BENEŠ,
PRESIDENT REPUBLIKY ČESKOSLOVENSKÉ,VŠEM, KTEŘÍ TENTO LIST ČÍSTI NEBO ČTOUCE SLYŠETI BUDOU, POZDRAVENÍ.
JMÉNEM SPOJENÝCH A PŘIDRUŽENÝCH MOCNOSTÍ A MAĎARSKA BYLA SJEDNÁNA V PAŘÍŽI DNE 10. ÚNORA 1947 TATO MÍROVÁ SMLOUVA:

Žijú medzi nami?

14.05.2010 -

Na prahu 21. storočia pozeráme späť a hodnotíme vývoj ľudskej spoločnosti z hľadiska globálneho i lokálneho. Samozrejme, ak nám život nie je ľahostajný a nezmierili sme sa s tým, že to nemá zmysel, pretože otázka zásadnej zmeny k lepšiemu v súčasnej kapitalistickej spoločnosti je sporná.

Voľný trh musí byť regulovaný!

12.04.2010 -
Voľný trh musí byť regulovaný!

Nie, neverím v komunistické ideály, ale som presvedčený, že ilúzia samospasiteľnosti viery vo voľný trh je istou cestou do skazy. Trh jednoducho musí byť regulovaný! Čím? No predsa ľudskosťou, aby dostal ľudský rozmer a nestal sa neľudským a bezohľadným tak, ako je tomu dnes.

Henio Zytomirski ožil na Facebooku

22.03.2010 -
Henio Zytomirski ožil na Facebooku

Poľský židovský chlapec narodený v tridsiatomtreťom sa objavil na Facebooku. Prišiel nám povedať svoj životný príbeh. On je v roku 1939, my v roku 2010. Ak sa stanete jeho priateľom ukáže Vám svoje fotky a porozpráva napríklad o tom, ako sa teší v septembri do školy.

Prvá solárna loď ktorá obopláva svet

27.02.2010 -
Prvá solárna loď ktorá obopláva svet

V nemeckých lodeniciach tento týždeň predstavili futuristický katamaran s názvom Planet Solar Boat. Tiché a ekologicky čisté plavidlo sa v roku 2011 vydá na cestu okolo sveta. Je to najväčšia solárna loď akú ľudstvo doposiaľ vyrobilo. Má byť hviezdou na oslavách 821. narodenín hamburského prístavu.

Kto seje vietor - Pokuty nemôže dostať Jano, Mara, Lajoš...

07.02.2010 -
Kto seje vietor - Pokuty nemôže dostať Jano, Mara, Lajoš...

Na portáli Slovákov v Maďarsku luno.hu som si 2. februára prečítal správy „Fond a kampaň - Rokovania o jazykovom zákone budú pokračovať“ a „R. Fico: Jazykový fond je predvolebnou kampaňou“, v ktorých sa okrem iného píše, že...

Adam bol prvý Maďar, stojí v maďarskej biblii

31.01.2010 -
Adam bol prvý Maďar, stojí v maďarskej biblii

V národnom kníhkupectve Szittya na budapeštianskej Attilovej ulici – prosperujúcom kníhkupectve, ktoré sa na rozdiel od iných nepreorientovalo na predaj cibule a spodnej bielizne – býva živo. Nie sú to davy, predajňa je skôr elitná. Kúpiť sa tu dajú knižky o maďarských dejinách, mapy všetkých veľkostí a mierok (i keď ukazujú výlučne jedinú krajinu), tričká s nápisom "Vráťte naše hory" (to sa týka Rumunov) a s nezrozumiteľným runovým písmom, ktorý vraj používali Pramaďari, napísal poľský denník Gazeta Wyborcza.

Psy a omyly - Novela zákona.

29.01.2010 -
Psy a omyly - Novela zákona.

Dočkal som sa toho, čoho som sa obával. Ďalšia vlna hystérie ohľadne „bojových“ plemien psov – tentokrát i na pôde NR SR. Zatiaľ je to len návrh úpravy dosavadného zákona, ale i tak som presvedčený, že sa treba proti nemu postaviť už v zárodku! Tento zákon je deravý ako ementál a mohol by napáchať viac škody ako osohu.

Príčiny tragédie na Haiti

22.01.2010 -
Príčiny tragédie na Haiti

Tragickým následkom zemetrasenia na Haiti sa mohlo predísť, keby ľudstvo poznalo skutočné, hlboké, vnútorné, duchovné príčiny katastrof podobného druhu. Sú dvojakého druhu.

Rok 2010

01.01.2010 -
Rok 2010

V tomto roku sa na nás chystá T-kvadrát pomalých planét v základných znameniach. Pre 2010 sú typické dve veci:
1. Tri z piatich pomalých planét menia znamenia a zmena sa odohrá vo všetkých troch prípadoch do znamenia viac nabitého energiou – Urán sa presunie do ohnivého Barana, tam sa presúva aj Jupiter a Saturn pôjde do základných Váh
2. Prevaha disharmonických aspektov, ktoré budú spôsobovať pnutie – nové témy, ktoré sa objavia, nepôjdu navzájom dohromady; budú v rozpore, ktorý spôsobí trenice.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet