Všehochuť
rok 2010
Analýza 17. Novembra - STAV ZEMĚ (společnosti) |
|
| 04.03.2010 - | |
|
Každá ideologie je scestná a vzbuzuje v lidech iluze, které jsou utopické. Připomínám to jako memento pro případ pokusu, učinit z demokracie, lidských práv a humanity oficiální ideologii. |
Prvá solárna loď ktorá obopláva svet |
|
| 27.02.2010 - | |
|
|
V nemeckých lodeniciach tento týždeň predstavili futuristický katamaran s názvom Planet Solar Boat. Tiché a ekologicky čisté plavidlo sa v roku 2011 vydá na cestu okolo sveta. Je to najväčšia solárna loď akú ľudstvo doposiaľ vyrobilo. Má byť hviezdou na oslavách 821. narodenín hamburského prístavu. |
Kto seje vietor - Pokuty nemôže dostať Jano, Mara, Lajoš... |
|
| 07.02.2010 - | |
|
Na portáli Slovákov v Maďarsku luno.hu som si 2. februára prečítal správy „Fond a kampaň - Rokovania o jazykovom zákone budú pokračovať“ a „R. Fico: Jazykový fond je predvolebnou kampaňou“, v ktorých sa okrem iného píše, že... |
Adam bol prvý Maďar, stojí v maďarskej biblii |
|
| 31.01.2010 - | |
|
V národnom kníhkupectve Szittya na budapeštianskej Attilovej ulici – prosperujúcom kníhkupectve, ktoré sa na rozdiel od iných nepreorientovalo na predaj cibule a spodnej bielizne – býva živo. Nie sú to davy, predajňa je skôr elitná. Kúpiť sa tu dajú knižky o maďarských dejinách, mapy všetkých veľkostí a mierok (i keď ukazujú výlučne jedinú krajinu), tričká s nápisom "Vráťte naše hory" (to sa týka Rumunov) a s nezrozumiteľným runovým písmom, ktorý vraj používali Pramaďari, napísal poľský denník Gazeta Wyborcza. |
Psy a omyly - Novela zákona. |
|
| 29.01.2010 - | |
|
Dočkal som sa toho, čoho som sa obával. Ďalšia vlna hystérie ohľadne „bojových“ plemien psov – tentokrát i na pôde NR SR. Zatiaľ je to len návrh úpravy dosavadného zákona, ale i tak som presvedčený, že sa treba proti nemu postaviť už v zárodku! Tento zákon je deravý ako ementál a mohol by napáchať viac škody ako osohu. |
Analýza 17. Novembra - SJEDNOCENÍ EVROPY |
|
| 23.01.2010 - | |
|
Jedním z nejvýznamnějších atributů politiky Václava Havla je úsilí směřující k podpoře sjednocovací politiky v Evropě. Muž, který nerozumí politice jednoho malého státu, se stal vykladačem koncepcí politiky kontinentu. |
Príčiny tragédie na Haiti |
|
| 22.01.2010 - | |
|
Tragickým následkom zemetrasenia na Haiti sa mohlo predísť, keby ľudstvo poznalo skutočné, hlboké, vnútorné, duchovné príčiny katastrof podobného druhu. Sú dvojakého druhu. |
Rok 2010 |
|
| 01.01.2010 - | |
|
|
V tomto roku sa na nás chystá T-kvadrát pomalých planét v základných znameniach. Pre 2010 sú typické dve veci: |