Bývanie
rok 2010
Dobrodružstvo „Prenajmem ...“ |
|
26.03.2010 - | |
![]() |
Pred tromi dňami uverejnil „Prameň informácií“ článok „Zločin prenájmu!“. Zločinu sa podľa autora dopúšťajú prakticky všetci majitelia nehnuteľností. Všetci tí čo prenajímajú nebytové i bytové priestory s úmyslom zarobiť. Pôvodne som zamýšľal len strohé vyjadrenie v diskusii, ale nakoniec som sa rozhodol poskytnúť môj pohľad na dobrodružstvo s názvom „Prenajmem ...“ |
Rozhodnutie EP pomôže zlepšiť bývanie skupinám obyvateľov s nižšími príjmami |
|
13.02.2010 - | |
![]() |
Skupiny obyvateľov s nižšími príjmami vo všetkých členských krajinách EÚ by mali mať nárok na finančnú podporu zo štrukturálnych fondov na renováciu alebo pri výmene svojho bývania, vyplýva to z nariadenia, ktoré 10. februára schválil Európsky parlament. |
Na slnečné kolektory a kotly 1,5 milióna € |
|
09.02.2010 - | |
![]() |
Komisia MH SR zriadená na posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácie na základe Programu vyššieho využitia biomasy a slnečnej energie v domácnostiach sa stretla 26. januára 2010 po tretíkrát. Posúdila žiadosti, ktoré prešli formálnou kontrolou všetkých náležitostí a súhlasila s poskytnutím dotácie pre 896 žiadateľov v celkovej výške 878 067,37 €. |
Bývanie EU |
|
03.02.2010 - | |
![]() |
Z najnovšej správy Európskej komisie o sociálnej situácii vyplýva, že Európania dnes minú viac zo svojho príjmu na bývanie, než tomu bolo pred desiatimi rokmi (takmer o 4 percentuálne body viac), pričom v celej EÚ prudko vzrástla hypotekárna zadlženosť. |