Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 11


Prameň > 2012 > Verejná správa región

Verejná správa región
rok 2012

Tabakové výrobky: smerom k väčším zdravotným výstrahám a zákazu silných aróm

20.12.2012 -

Európska komisia dnes po dlhoročných prípravách prijala svoj návrh na revíziu smernice o tabakových výrobkoch. Navrhovaný právny predpis obsahuje nové, posilnené ustanovenia o tom, ako sa tabakové výrobky môžu vyrábať, prezentovať a predávať. Konkrétne sa v ňom zakazuje používanie cigariet, tabaku na šúľanie a bezdymových tabakových výrobkov s charakteristickou príchuťou a zavádza sa povinné používanie veľkých obrazových zdravotných výstrah na cigaretách a tabaku na šúľanie. Upravuje sa ním cezhraničný internetový predaj a stanovujú sa technické aspekty boja proti nezákonnému obchodu.

Vianočný večer pre Zuzany

13.12.2012 -
Vianočný večer pre Zuzany

V stredu 19. decembra sa v KC Dunaj uskutoční Vianočný večer pre Zuzany venovaný filmárke Zuzane Piussi, novinárke Zuzane Petkovej, Bielej Vrane Zuzane Melicherčíkovej a dcére Bielej Vrany sudkyne Laukovej, právničke Zuzane Laukovej – Zuzanám, ktoré sa postavili za správnu vec a namiesto ochrany zakúsili hnev justičných orgánov.

Le Payaco na zimnom Kozel Žákovic Open odohrajú svoj najlepší koncert

29.11.2012 -
Le Payaco na zimnom Kozel Žákovic Open odohrajú svoj najlepší koncert

Zimný Kozel Žákovic Open, ktorý sa bude konať 7.decembra v bratislavskom MMC, je festival o poriadnej slovenskej hudbe. Tento rok je na programe silná zostava – Polemic, Hex, Cpt. Slice, Walter Schnitzelsson a samozrejme znovuzrodená skupina Le Payaco.

O problémoch vedel, riešiť ich však nezačal

17.10.2012 -

Ako poslanca obecného zastupiteľstva sa ma občania v súvislosti s referendom pýtajú rôzne otázky. Niektoré z nich by som tu chcel zodpovedať.

Už toho bolo dosť! - výzva občanom

16.10.2012 -

Vážená spoluobčianka, Vážený spoluobčan!
Dospeli sme v našej obci pred potrebu riešiť obecné záležitosti všeľudovým hlasovaním – miestnym referendom. Spoluobčania, ktorí sa zúčastňujú rokovaní obecného zastupiteľstva a oboznámili sa s početnými kontrolnými správami alebo správou piatich poslancov,
alebo čítali rôzne články atď., sa môžu objektívnejšie orientovať. Verím, že táto výzva prispeje k zodpovednému rozhodnutiu v sobotňajšom referende aj u tých, ktorí dianie v obci nesledujú.

Kto sa bojí ... nebude sa mať nikdy lepšie ...

15.10.2012 -

Po tom, ako sme my poslanci rozhodli o vyhlásení referenda, ma zastavujú občania s množstvom otázok. Po mnohých debatách však zostávam priam zhrozený. Často počúvam „bojím sa ísť hlasovať“, „pomstia sa mi“, „keď tam pôjdem, budem mať problémy“. Tak sa zamýšľam, kde to vlastne žijem? To sa skutočne dnes občan bojí povedať svoj názor na vec? Či pozitívny, či negatívny. Bojí sa povedať ako veci vidí? To skutočne žijeme ako africký kmeň riadený náčelníkom a šamanom v jednej osobe? Čoho sa to, ľudia, bojíme?

Uč sa a získaj prácu v IBM

13.09.2012 -

Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR (ďalej ako „NROZP v SR“) v spolupráci so spoločnosťou IBM Slovensko organizuje aj v roku 2012 vzdelávací kurz zameraný na propagáciu a zlepšenie pracovných zručností záujemcov o zamestnanie so zdravotným postihnutím v spoločnosti IBM.

Diskusia o budúcnosti Európy: Komisia umožňuje občanom vyjadriť sa v online konzultácii

17.08.2012 -

Na jednej z najrozsiahlejších internetových konzultácií v histórií EÚ o právach občanov a o budúcnosti Európy sa doteraz zúčastnilo viac ako 5 500 občanov EÚ. Svedčia o tom najnovšie údaje, ktoré dnes zverejnila Komisia.

Klasika na letisku – od MCCartneyho po malého princa

28.05.2012 -
Klasika na letisku – od MCCartneyho po malého princa

FESTIVAL BAŽANT POHODA – 5., 6. A 7. JÚL 2012, LETISKO TRENČÍN

Dvadsať rokov po československej premiére zaznie na multikultúrnom festivale Bažant Pohoda 2012 Liverpooplske oratórium, ktoré skomponoval sir Paul McCartney. Aj v Trenčíne ho predvedie Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod taktovkou dirigenta Waltera Attanasiho, spoločne so speváckym zborom Lúčnica pod vedením zbormajsterky Eleny Matušovej. Pridajú sa aj detský zbor Pressburg Singers so zbojmajsterkou Jankou Rychlou a sólisti Ľubica Vargicová (soprán), Terézia Kružliaková (mezzosoprán), Miroslav Dvorský (tenor) a Martin Malachovský (bas).

Bažant Pohoda 2011 v TOP 5 medzi európskymi festivalmi

12.01.2012 -
Bažant Pohoda 2011 v TOP 5 medzi európskymi festivalmi

Festival Bažant Pohoda 2011 získal v holandskom Groningene ďalšie prestížne ocenenie. Po tom, ako ho na jeseň zaradil odborný server Virtual Festivals na tretie miesto medzi letnými festivalmi 2011, uspel aj v hlasovaní o Europe Festival Awards 2011, keď sa v kategórii stredne veľkých festivalov dostal medzi najlepších päť.

Literárna súťaž pre 3. ročníky stredných škôl

11.01.2012 -
Literárna súťaž pre 3. ročníky stredných škôl

Dňa 21.12. 2011 sa v zasadacej miestnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja uskutočnilo vyhlásenie víťazných prác 1. ročníka literárnej súťaže s rodovou problematikou v Trenčianskom kraji.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet