Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2013 98
> Počet článkov v ostatných rokoch 2844


Prameň > 2013

rok 2013

Vianočné gurmánske hody

03.12.2013 -
Vianočné gurmánske hody

Vianoce klopú na dvere. Dedo Mráz už zapriaha sobov do saní. Tieto dni prinášajú čarovnú atmosféru a tá sa určite nemôže zaobísť bez pravej zabíjačky. V piatok 20. 12. 2013 na Námestí Slobody v Novom Meste nad Váhom vypukne na pravé poludnie skutočná oslava gurmánstva.

Uprising posiela zábavné video

12.11.2013 -
Uprising posiela zábavné video

Už budúci piatok 22. novembra sa v bratislavskom Ateliéri Babylon uskutoční štvrtý ročník Uprising Winter Edition. Zimná verzia festivalu Uprising tentokrát prináša niekoľko zahraničných reggae hviezd. Hlavnou je Perfect Giddimani z Jamajky, ktorý spolu s kapelou House Of Riddim predstaví ich nový spoločný album “Over The Top”.

Bohovia starých Slovanov - Dij

11.11.2013 -
Bohovia starých Slovanov - Dij

Preveliký Dij,
Ty si pánom noci.
Pri temných skutkoch mojich
buď mi na pomoci.
Prikry moje temné činy
svojím plášťom čiernym.
Nech to, čo som vykonal,
ostane naveky skryté.

Životné prostredie: Komisia navrhuje znížiť spotrebu plastových tašiek

04.11.2013 -

Európska komisia dnes prijala návrh, ktorým sa od členských štátov vyžaduje, aby znížili spotrebu ľahkých plastových tašiek. Členské štáty si môžu vybrať opatrenia, ktoré považujú za najvhodnejšie, vrátane poplatkov, vnútroštátnych cieľov zníženia spotreby alebo za určitých podmienok aj zákazu. Ľahké plastové tašky sa často využívajú iba jednorazovo, ale môžu pretrvávať v životnom prostredí stovky rokov, často v podobe škodlivých mikroskopických častíc, o ktorých sa vie, že sú obzvlášť nebezpečné pre život v moriach.

Hudobne si podmanili Ameriku, cez víkend zaútočia aj na Slovensku – José James a Bilal

21.10.2013 -
Hudobne si podmanili Ameriku, cez víkend zaútočia aj na Slovensku – José James a Bilal

Spolupracujú s najväčšími menami súčasnej hudobnej scény a mnohí ich označujú za najväčšie spevácke talenty súčasnej americkej hudobnej scény. Spevácke hviezdy José James a Bilal vystúpia na Bratislavských Jazzových Dňoch už koncom tohto týždňa!

Skvelé správy z Uprisingu, do line-upu pribudol ďalší headliner!

18.10.2013 -
Skvelé správy z Uprisingu, do line-upu pribudol ďalší headliner!

Zimné pokračovanie festivalu Uprising, ktoré sa koná už budúci mesiac 22. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon, má ďalšiu reggae hviezdu v programe. Na Uprising Winter Edition vystúpi aj umelec zo slnečnej Kalifornie, Jah Sun s live kapelou.

Správy z EÚ: Ako sme chránení pri sťahovaní hudby, hier, či videa?

14.10.2013 -

EK si spolu s členskými štátmi posvietila na internetové stránky, cez ktoré sa predávajú hry, knihy, videá a hudba. Čoraz viac Európanov nakupuje digitálny obsah. V priemere 79% spotrebiteľov v uplynulom roku použilo online hudobné služby, 60% hralo online hry.

Uprising pripravuje zimnú edíciu. Poznáme headlinera!

05.10.2013 -
Uprising pripravuje zimnú edíciu. Poznáme headlinera!

Rozruch okolo festivalu Uprising ešte poriadne neutíchol a organizátori už prichádzajú s ďalšou radostnou správou. Štvrté pokračovanie Uprising Winter Edition, teda zimná verzia Uprisingu, je ohlásené na 22.novembra 2013. Netradičný, skorší dátum má aj odôvodnenie v podobe exotického hosťa. Jamajčanom totiž príde naša zima príliš tuhá a preto sa termín presunul o pár týždňov skôr. Na UWE 2013 prichádza jamajský reggae spevák Perfect Giddimani.

Medial Banana s novým videom Pre teba!

25.09.2013 -
Medial Banana s novým videom Pre teba!

Pre chalanov z Medial Banana bolo toto leto veľmi nabité. Festivalovú šnúru, počas ktorej zahrali okrem Slovenska a Čiech aj na slovinskom Overjame, či maďarskom Szigete, zavŕšili na domovskom festivale Uprising v Bratislave. Práve tu vzniklo nové, v poradí druhé video z ich debutového albumu Uplifted.

Noc výskumníkov 2013 prináša premiéru humanoidného robota ASIMO

24.09.2013 -
Noc výskumníkov 2013 prináša premiéru humanoidného robota ASIMO

Siedmy ročník festivalu vedy Noc výskumníkov sa koná v posledný septembrový piatok
súčasne v niekoľkých slovenských mestách: v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline
a v Tatranskej Lomnici. Hviezdou tohto ročníka je humanoidný robot ASIMO.

Leto s námestím: SUSEDSKÝ FESTIVAL

19.09.2013 -
Leto s námestím: SUSEDSKÝ FESTIVAL

Iniciatíva Námestie pre ľudí spolu s partnerskými organizáciami pripravila ďalšie podujatie, ktoré má prispieť k zmene a oživeniu verejného priestoru Kamenného námestia v Bratislave.
Zažiť množstvo aktivít a zúčastniť sa premeny námestia na príjemnejšie miesto môžu obyvatelia tento týždeň od štvrtku do soboty. Komplexný projekt Leto s námestím vyvrcholí Susedským festivalom s programom pre všetky generácie:

Životné prostredie: týždeň mobility má priniesť čistejšie ovzdušie vďaka využívaniu alternatívnych spôsobov dopravy v mestách

16.09.2013 -

Očakáva sa, že na 12. ročníku Európskeho týždňa mobility, ktorý sa dnes začína, sa zúčastní viac než 2000 európskych miest. Tento rok týždeň mobility trvá do 22. septembra a jeho slogan znie „Clean air – It’s your move!“ (Čisté ovzdušie — na ťahu ste vy!).

Plán Komisie na riešenie rizík spojených s tieňovým bankovníctvom

05.09.2013 -

Komisia dnes prijala oznámenie o tieňovom bankovníctve a navrhla nové pravidlá pre fondy peňažného trhu (FPT).

Festival Uprising bol svetový

29.08.2013 -
Festival Uprising bol svetový

Najlepší Uprising v doterajšej histórii! Toto nadšenie spoločne zdieľajú fanúšikovia s organizátormi. Rovnaké dojmy ostali po minuloročnom jubilejnom ročníku a len málokto očakával, že sa podarí nastaviť latku ešte oveľa vyššie. Šiesty ročník najväčšieho bratislavského festivalu, počas ktorého vystúpili všetky avizované hviezdy, sa tešil rekordnej návštevnosti a úplne bezproblémovému priebehu.

Uprising už v piatok! Okrem skvelého programu organizátori pripravili viacero noviniek a vylepšili pohodlie návštevníkov

21.08.2013 -
Uprising už v piatok! Okrem skvelého programu organizátori pripravili viacero noviniek a vylepšili pohodlie návštevníkov

Už tento piatok vypukne na Zlatých pieskoch skvelá party! Svoje brány už po šiestykrát otvorí najväčší bratislavský Uprising Reggae Festival! Podujatie, ktoré sa zaradilo medzi tie najzaujímavejšie svojho druhu v strednej Európe každoročne priláka okrem tisícov Slovákov aj zástupy hudobných fanúšikov z okolitých krajín.

O týždeň je tu Uprising. Máme kompletný program a nový dokument!

15.08.2013 -
O týždeň je tu Uprising. Máme kompletný program a nový dokument!

Šiesty ročník festivalu Uprising začína už budúci týždeň, 23. a 24. augusta na Zlatých pieskoch v Bratislave. Predpovede počasia vyzerajú priaznivo, a fanúšikovia už netrpezlivo odpočítavajú dni. Na atmosféru festivalu vás správne naladí nový dokument z minuloročného Uprisingu, ktorý zachytáva tie naj momenty tohto podujatia.

Veľký sviatok piva.

14.08.2013 -
Veľký sviatok piva.

Leto je v plnom prúde. Ešte stále dokáže poriadne rozpáliť naše srdcia i hlavy. Po vyčerpávajúcom dni vždy dobre padne schladiť si ich v dobrej spoločnosti verných priateľov dúškami niečoho osviežujúceho. Lahodný zlatý mok je tým pravým. Pre všetkých milovníkov dobrého piva máme potešujúcu správu.

CHARITA

12.08.2013 -
CHARITA

Beckovské slávnosti už dlhšie nie sú „len“ miestom skvelej zábavy, dobrej nálady, ale aj stretnutím fajn ľudí, pre ktorých osudy druhých nie sú ľahostajné. Počas minulých ročníkov putovali finančné výťažky do beckovského futbalu, či na podporu speváckeho zboru.

Slovenskí umelci na Szigete

08.08.2013 -
Slovenskí umelci na Szigete

Jeden z najväčších európskych festivalov úspešne zahájil svoj 21.ročník. Budapeštiansky Sziget, ktorého návštevnosť presahuje 400 000 ľudí, každoročne prináša rôzne svetové mená, medzi ktorými tento rok dominuje napr. Blur, Nick Cave, Franz Ferdinand, Bad Religion, Editors, či Dizzee Rascal.

Grape festival v piatok privíta návštevníkov už po štvrtýkrát.

07.08.2013 -
Grape festival  v piatok privíta návštevníkov už po štvrtýkrát.

The Drums, Nero, Crystal Fighters, Dj Fresh, The Big Pink, Dub FX, The Joy Formidable, Citizens! alebo SĽUK. Workshopy, výtvarníci, divadlo, filmy, folklór, kurzy varenia, Jem iné zóna, streetball, bodyzorb futbal, U-rampa či bicykle. Toto a ešte niečo navyše 9.-10. augusta na letisku v Piešťanoch.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet