Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2014 64
> Počet článkov v ostatných rokoch 2878


Prameň > 2014

rok 2014

Medial Banana a Katka Ščevlíková so spoločnou pohodovou novinkou

12.12.2014 -
Medial Banana a Katka Ščevlíková so spoločnou pohodovou novinkou

Príjemná spolupráca spevákov kapely Medial Banana s charyzmatickou speváčkou Katkou Ščevlíkovou vás dostane do tej pravej pohodovej nálady. Práve sviatočný čas je ten ideálny na sladké nič nerobenie, a tak sa ponorte do kľudu a vychutnajte si túto "vychillovanú" vec s nádychom soulu.

Boj proti chudobe: Komisia prijala slovenský program pomoci v hodnote 55 miliónov EUR z fondu Európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby

11.12.2014 -

Európska Komisia dnes schválila Slovenský Operačný Program na požitie nového štrukturálneho fondu Európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD). Slovensko získa z fondu 55 miliónov EUR (v bežných cenách) na obdobie 2014-2020 na zabezpečenie jedla a základnej materiálnej pomoci pre najodkázanejšie osoby v našej krajine (doplnené 7,7 miliónmi z národných zdrojov).

Vianočné Trhy a Novomestská zabíjačka

10.12.2014 -
Vianočné Trhy a Novomestská zabíjačka

Vianoce klopú na dvere. Sneh zatiaľ nevidieť, ale Dedo Mráz už zapriaha sobov do saní. Tieto dni prinášajú čarovnú atmosféru a tá sa určite nemôže zaobísť bez Vianočných trhov.

Mikuláš a jeho družina učili škôlkarov separovať odpad

09.12.2014 -
Mikuláš a jeho družina učili škôlkarov separovať odpad

Približne 370 detí zo štyroch materských škôlok v Novom Meste nad Váhom navštívili dobrovoľníci, aby ich pri príležitosti Mikuláša nielen obdarovali sladkosťami, ale aj naučili ako potom so zvyšnými obalmi nakladať. EKO Mikuláša sprevádzali v jeho družine aj anjeli, čert a škriatkovia, ktorí deťom pomáhali odpad správne separovať.

Zimný Uprising už túto sobotu

25.11.2014 -
Zimný Uprising už túto sobotu

Uprising Winter Edition, teda zimná verzia festivalu Uprising, oslávi už túto sobotu, 29.11., v Ateliéri Babylon svoje piate narodeniny. Fanúšikov reggae, dubu, hip-hopu, dancehallu a ska čaká o pár dní bohatý a pestrý program.

Piešťanské Vianočné trhy budú krajšie a bohatšie

24.11.2014 -
Piešťanské Vianočné trhy budú krajšie a bohatšie

V kúpeľnom meste Piešťany minulý rok vyrástlo zbrusu nové Vianočné mestečko vyzdobené v tradičnom ľudovom štýle. Obyvatelia Piešťan, okolitých obcí a miest sa mohli taktiež tešiť z nového ručne vyrezávaného Betlehemu i nabitého kultúrneho programu v ktorom nechýbali kapely ako Hex či Ego, ale aj desiatky folklórnych a detských umeleckých súborov.

Odovzdaním obnoseného šatstva pomôžete dvojnásobne

18.11.2014 -

Priemerný človek v Európe spotrebuje 10 až 15 kg odevov a obuvi ročne. Každá tona oblečenia, ktorá nemusí byť odvezená na skládku alebo do spaľovne prispieva k znižovaniu množstva emisií CO2 a k ochrane životného prostredia. V rámci svojho projektu Zelený Kaufland chce spoločnosť Kaufland Slovenská republika, v.o.s. motivovať občanov Nového Mesta nad Váhom k odovzdaniu nepotrebného šatstva, preto už po tretí raz pripravila zberové dni od 21. do 24. novembra 2014.

Na zimný Uprising príde návšteva z Jamajky

15.10.2014 -
Na zimný Uprising príde návšteva z Jamajky

Uprising reggae festival sa môže tešiť nielen z nominácie v prestížnych European Festival Awards, ale aj z nového ročníka zimnej edície festivalu. Čakanie na ďalšie leto si fanúšikovia festivalu môžu spríjemniť piatym pokračovaním Uprising Winter Edition v bratislavskom Ateliéri Babylon 29. novembra 2014.

6. ročník Grape festivalu sa uskutoční 14.-15.8.2015.

09.10.2014 -
6. ročník Grape festivalu sa uskutoční 14.-15.8.2015.

V poradí už 6. ročník piešťanského Grape festivalu sa uskutoční 14.-15.8.2015. Festival teda ostáva v tom istom termíne ako doteraz.

"Všetko o ženách"

08.10.2014 -

Pozývame Vás dňa 16. 10. 2014 o 19.00 h do Mestského kultúrneho strediska v NMnV na skvelú divadelnú hru: "Všetko o ženách"

Inšpiratívny priestor pre neziskové organizácie - Quick Kancle

23.09.2014 -
Inšpiratívny priestor pre neziskové organizácie - Quick Kancle

QuickKancle˜ je otvorený priestor určený občianskym združeniam a tímom pracujúcim na neziskových projektoch, ktorí budú počas desiatich mesiacov spoločne zdieľať a vytvárať tak inšpiratívne prostredie na prácu. K dispozícii majú novo-zrekonštruovaný networkingový priestor so základným kancelárskym vybavením a wi-fi pripojením.

Cesta svetla

21.09.2014 -

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska vyhlasuje 11. ročník fotografickej súťaže Cesta svetla. Zmyslom podujatia je prostredníctvom fotografií priblížiť verejnosti problematiku ľudí so zrakovým postihnutím.

Takmer všetci Európania tvrdia, že ochrana životného prostredia je pre nich dôležitá

11.09.2014 -

Tri roky od posledného podobného prieskumu Eurobarometra je jasné, že napriek hospodárskej kríze sa obavy Európanov týkajúce sa životného prostredia nezmenšili. V drvivej zhode 95 % z 28 000 opýtaných občanov uviedlo, že ochrana životného prostredia je pre nich osobne dôležitá a mnohí si myslia, že možno urobiť viac.

Hudba, horor, sestry, bratia a všeličo iné na septembrovej lajfke.

10.09.2014 -
Hudba, horor, sestry, bratia a všeličo iné na septembrovej lajfke.

Kultúrne podujatie Voices Live 36 sa uskutoční vo štvrtok
25. septembra v bratislavskom Divadle Tower Stage. Pozvanie prijali skupina Zlokot, dizajnér a keramikár Jakub Liška z dielne modranska, spisovateľka Zuska Kepplová a sesterský hudobný projekt Genius Locci. Diváci v premiére uvidia dokumentárny film Viery Čákanyovej Nepočujúca väčšina. Moderátori sa porozprávajú s Róbertom Slovákom o filme Prvý slovenský horor a Dušanom Jaurom o programe Školy pre budúcnosť. Pre sprístupnenie podujatie ľudom so sluchovým znevýhodnením bude jeho podstatná časť tlmočená do posunkového jazyka.

VÝZNAMNÝ SVETOVÝ RÓMSKY KONGRES TENTO ROK V BRATISLAVE

09.09.2014 -

V dňoch 11.-13.9. 2014 sa v Bratislave uskutoční Svetový kongres medzinárodnej Spoločnosti pre rómske štúdiá (Gypsy Lore Society), ktorý v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku organizuje Ústav etnológie Slovenskej akadémie vied.

Svet sa vyjadril: Vlády by mali vyhlásiť Arktídu za chránenú krajinnú obasť!

05.09.2014 -
Svet sa vyjadril: Vlády by mali vyhlásiť Arktídu za chránenú krajinnú obasť!

Globálny prieskum iniciovaný organizáciou Greenpeace ukázal, že 74 % respondentov súhlasí s tým, aby vlády vytvorili chránenú oblasť v Arktickom oceáne na severnom póle a vytvorením svätyne pre zvieratá a ďalší morský svet. Navyše až 71 % účastníkov prieskumu sa zhoduje na tom, že celý Arktický oceán by mal byť ochránený od ropných vrtov a iných foriem ťažkého priemyslu.

20 druhov pív v Trenčíne.

01.09.2014 -
20 druhov pív v Trenčíne.

Už o pár dní, v dňoch 5.6.septembra / piatok a sobota /, sa uskutoční na Mierovom Námestí v centre Trenčína prvý ročník Trenčianskeho pivného festivalu. Okrem skvelej hudby a zábavy sa môžete tešiť aj na zaujímavé a netradičné druhy pív. Tento rok ich bude až 20.

Mladí ľudia a drogy

25.08.2014 -

Každý rok na európsky trh prichádzajú nové psychoaktívne látky, ktoré simulujú účinky nelegálnych drog ako heroín, či LSD. Majú na svedomí početné úmrtia a intoxikácie, najmä medzi mladými ľuďmi. Je znepokojujúce, že tieto nové psychoaktívne látky sú čoraz dostupnejšie pre mladých ľudí. Prinášame Vám aktuálne výsledky eurobarometra, ktorý skúmal postoj mladých ľudí k drogám. Celoeurópsky prieskum sa uskutočnil v priebehu júna 2014 na vzorke vyše 13 000 mladých ľudí vo veku 15-24 rokov.

Uprising Reggae Festival začína. Navnaďte sa naň novým mixtejpom!

21.08.2014 -
Uprising Reggae Festival začína. Navnaďte sa naň novým mixtejpom!

Najväčšia letná udalosť na Zlatých pieskoch štartuje už o pár hodín. Siedmy ročník festivalu Uprising si tento rok po prvýkrát môžete užiť už od štvrtku 21.augusta, kedy vystúpia umelci ako Mellow Mood, Cornerstone Roots, Deadly Hunta, Rocky Leon, alebo aj domáca reggae kapela Medial Banana.

Bekim a Medial Banana pripravili vtipný trek špeciálne pre Uprising Reggae Festival

20.08.2014 -
Bekim a Medial Banana pripravili vtipný trek špeciálne pre Uprising Reggae Festival

Mladý raper Bekim a speváci z kapely Medial Banana sa stretli na natáčaní Uprising Tv spotu a rozhodli sa nahrať spoločnú skladbu. Ich vtipná spolupráca na tému Uprising na vozíčku je viac než symbolická a Bekim nám k tomu povedal toto:

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet