Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 12


Prameň > 2014 > Verejná správa Európa

Verejná správa Európa
rok 2014

Boj proti chudobe: Komisia prijala slovenský program pomoci v hodnote 55 miliónov EUR z fondu Európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby

11.12.2014 -

Európska Komisia dnes schválila Slovenský Operačný Program na požitie nového štrukturálneho fondu Európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby (FEAD). Slovensko získa z fondu 55 miliónov EUR (v bežných cenách) na obdobie 2014-2020 na zabezpečenie jedla a základnej materiálnej pomoci pre najodkázanejšie osoby v našej krajine (doplnené 7,7 miliónmi z národných zdrojov).

Takmer všetci Európania tvrdia, že ochrana životného prostredia je pre nich dôležitá

11.09.2014 -

Tri roky od posledného podobného prieskumu Eurobarometra je jasné, že napriek hospodárskej kríze sa obavy Európanov týkajúce sa životného prostredia nezmenšili. V drvivej zhode 95 % z 28 000 opýtaných občanov uviedlo, že ochrana životného prostredia je pre nich osobne dôležitá a mnohí si myslia, že možno urobiť viac.

VÝZNAMNÝ SVETOVÝ RÓMSKY KONGRES TENTO ROK V BRATISLAVE

09.09.2014 -

V dňoch 11.-13.9. 2014 sa v Bratislave uskutoční Svetový kongres medzinárodnej Spoločnosti pre rómske štúdiá (Gypsy Lore Society), ktorý v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku organizuje Ústav etnológie Slovenskej akadémie vied.

Vyhlásenie komisárky EÚ Kristaliny Georgievovej pri príležitosti Svetového humanitárneho dňa 2014

19.08.2014 -

Svetový humanitárny deň je dňom pamiatky obetí útoku na ústredie OSN v Bagdade v roku 2003, pri ktorom zahynulo 22 ľudí vrátane osobitného zástupcu OSN v Iraku Sergia Vieiru de Mella.

Štúdia po prvý raz mapuje stravovaciu politiku v školách v EÚ

16.07.2014 -

Ako súčasť úsilia Európskej komisie znížiť obezitu detí Spoločné výskumné centrum, ktoré je interným vedeckým útvarom Európskej komisie, uverejnilo prvú súhrnnú správu o stravovacích politikách v školách v Európe.

Viac ako 60 miliónov z európskeho regionálneho fondu prispeje k čistejšej mestskej doprave v Bratislave

01.07.2014 -

Európska komisia schválila investíciu vo výške 61.4 miliónov eur z Regionálneho fondu. Vďaka tejto sume budú mať obyvatelia Bratislavy bezpečnejšiu, spoľahlivejšiu a čistejšiu verejnú dopravu. Prostriedky sú určené na nákup 30 nových električiek pre hlavné mesto. Nové električky budú jazdiť na existujúcich trasách ako aj na novej trase do Petržalky.

Nakupujete lieky cez internet? Komisia zavádza logo v záujme bezpečnosti spotrebiteľov

24.06.2014 -
Nakupujete lieky cez internet? Komisia zavádza logo v záujme bezpečnosti spotrebiteľov

Európania čoraz častejšie nakupujú lieky online. Ako si môžeme byť istí, že internetové lekárne sú hodnoverné a bezpečné? Komisia prijala vykonávacie nariadenie podľa smernice o falšovaných liekoch (2011/62/EÚ), v ktorom sa stanovuje spoločné logo pre internetové lekárne, ako aj technické požiadavky na zabezpečenie jeho hodnovernosti. Logo bude plne k dispozícii v druhej polovici roku 2015.

Posilnenie práv spotrebiteľov EÚ sa stáva skutočnosťou

13.06.2014 -
Posilnenie práv spotrebiteľov EÚ sa stáva skutočnosťou

Dobrá správa pre viac ako 507 miliónov spotrebiteľov v Európe: nová smernica o právach spotrebiteľov, ktorá práve nadobudla účinnosť, posilňuje práva spotrebiteľov pri nákupe kdekoľvek a kedykoľvek v Európe – tak pri nákupe online, ako aj v kamenných obchodoch.

Oslavujeme 10. výročie vstupu do EÚ

29.04.2014 -
Oslavujeme 10. výročie vstupu do EÚ

Pri príležitosti osláv 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie pripravilo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku sériu podujatí pre širokú verejnosť na celom Slovensku.

Prínos EÚ pre SR – 10 rokov v EÚ

27.04.2014 -

Budúci týždeň si Slovensko pripomenie 10. rokov členstva v EÚ. Určite budeme svedkami rôznych vyhlásení, či analýz, občanov však nepochybne zaujíma aj praktický prínos pre ich bežný život. Napríklad to, koľko sa z eurofondov opravilo škôl a nemocníc, koľko kilometrov ciest a železníc sa postavilo, ako EÚ podporila nákup nových vlakov, či električiek a pod. Ďalšou oblasťou je pohľad Slovákov na EÚ – čo pre nich EÚ znamená, čo považujú za prínos integrácie, ktoré práva z občianstva v EÚ si vážia a pod. Aj na tieto otázky nájdete konkrétne odpovede v tomto článku.

ENERGETICKÝ TRH EÚ V PROSPECH SPOTREBITEĽA

22.03.2014 -

18. marca 2014 sa usporiadalo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku seminár venovaný fungovaniu maloobchodných (retailových) trhov s energiami s dôrazom na práva spotrebiteľov, energetickú efektívnosť a využitie inteligentných technológií v prospech koncových zákazníkov.
O tejto téme diskutovali odborníci z Európskej komisie ako aj zástupcovia príslušných slovenských orgánov: Ministerstva hospodárstva, Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry a zástupcovia spotrebiteľov.

Čo smie na palubu?

31.01.2014 -
Čo smie na palubu?

Od dnes (31.1.2014) platia nové, liberálnejšie pravidlá na letiskách.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet