Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov v téme 20


Prameň > 2015 > Akcie, oznamy

Akcie, oznamy
rok 2015

Prvé mená na Grape 2016: Bloc Party, HVOB a Jan Blomqvist.

22.12.2015 -
Prvé mená na Grape 2016: Bloc Party, HVOB a Jan Blomqvist.

Piešťansky festival Grape ohlasuje prvé mená svojho už siedmeho ročníka, ktorý sa bude konať 12.-13. augusta. Na letisko príde britská indie rocková legenda Bloc Party, mladú elektronickú generáciu budú zastupovať rakúski HVOB a Berlínčan Jan Blomqvist.

Novomestská ZABÍJAČKA

14.12.2015 -
Novomestská ZABÍJAČKA

18. 12. 2015
PIATOK od 12:00
Nové Mesto n/Váhom
Námestie Slobody

VIANOČNÉ TRHY 2015 v Novom Meste nad Váhom

13.12.2015 -
VIANOČNÉ TRHY 2015 v Novom Meste nad Váhom

Nové Mesto nad Váhom v spolupráci s DOuble Agency Vám prináša aj tento rok vianočné trhy, ktoré sa uskutočnia od štvrtka 17.12. do soboty 19.12.
Pripravené sú sprievodné akcie aj hudobný program

Najväčší rozprávkový les- Čachtice- Višňové.

28.06.2015 -
Najväčší rozprávkový les- Čachtice- Višňové.

Už túto sobotu 1. Augusta od 9.00 odštartuje ďalší ročník najstaršieho rozprávkového lesa na Slovensku. V malebnej prírodnej scenérii pod Čachtickým hradom a priľahlom okolí si deti aj rodičia môžu stráviť príjemné chvíle prechádzkou lesom plným všakovakých rozprávkových bytostí.

Ohňostroj skvelej zábavy v Beckove

18.06.2015 -
Ohňostroj skvelej zábavy v Beckove

Len pár dní nás delí od posledného školského zvonenia, ktoré odštartuje najobľúbenejšie obdobie roka pre malých i veľkých. Prázdniny sú predo dvermi a s nimi aj čas festivalov, koncertov a skvelej zábavy. Hľadáte tip na príjemne strávené chvíle s blízkymi? Inšpirácia sa ukrýva v legendami a bájami opradenom Beckove.

Beckovské Slávnosti v žiare hviezd

07.06.2015 -
Beckovské Slávnosti v žiare hviezd

Leto už opäť útočí. Slnečné lúče zatiaľ len jemne šteklia a provokujú k zábave. Nudíte sa a čakáte na zázraky? Všetky smútky a problémy nechajte minulosti aj zázraky sa občas udejú.
Od 17. až do 19. júla sa Beckov premení na najčarovnejšie miesto s rozprávkovou atmosférou, pohodou a nezabudnuteľnou zábavou. Kúzlo pradávnych časov bude dýchať po tieto dni z každej jeho uličky.

Hlavnou hviezdou festivalu Uprising bude kapela UB40

19.05.2015 -
Hlavnou hviezdou festivalu Uprising bude kapela UB40

Bratislavské Zlaté piesky čaká tento rok v auguste vzácna návšteva. Na ôsmy ročník festivalu Uprising príde legendárna britská reggae kapela UB40 so svojimi hitmy ako “Red Red Wine”, “Kingston Town”, “Higher Ground”, “Can’t Help Falling In Love”, “I Got You Babe” či “Baby Come Back”. Viac ako 70 miliónov predaných nosičov z nich robí najúspešnejšiu reggae kapelu na svete.

Festival Uprising privíta elitu svetovej dub music. Na Zlaté piesky prídu Mad Professor & Earl 16, Panda Dub, Soom T, Symbiz Sound, O.B.F. ale aj Mungo's Hi Fi

06.05.2015 -
Festival Uprising privíta elitu svetovej dub music.  Na Zlaté piesky prídu Mad Professor & Earl 16, Panda Dub, Soom T, Symbiz Sound, O.B.F. ale aj Mungo's Hi Fi

Na bratislavských Zlatý pieskoch sa počas Uprisingu okrem skvelých kapiel každoročne predstaví aj to najlepšie zo soundsystémovej kultúry. Na tradičnom dub pódiu, ktoré majú pod kontrolou škótski Mungo's Hi Fi so svojim chýrnym soundsystémom, sa tento rok predstaví elita európskej dub & bass produkcie.

Na Grape festivale zaznie aj indie-folk. Príde José González!

05.05.2015 -
 Na Grape festivale zaznie aj indie-folk. Príde José González!

Grape festival predstavuje posledné veľké meno vo svojom tohtoročnom programe. V sobotu 15.augusta zahrá na piešťanskom letisku švédsky pesničkár José González.

Výstava Cesta svetla 2015

28.04.2015 -

Srdečne Vás pozývame na jedenásty ročník výstavy Cesta svetla, ktorá sa uskutoční v priestoroch vestibulu Trenčianskeho samosprávneho kraja na Ulici K dolnej stanici 7282/20A v Trenčíne v dňoch 18. – 28. mája 2015.

Nové mená na Grape festivale: The Maccabees a Gramatik

28.03.2015 -
Nové mená na Grape festivale: The Maccabees a Gramatik

Grape festival pomaličky napĺňa svoju kvótu zahraničných účinkujúcich. Do programu zaraďuje britskú indie gitarovku The Maccabees a slovinského Dj-ja a producenta žijúceho v Amerike, ktorý si hovorí Gramatik.

Novým headlinerom na Uprisingu 2015 je Matisyahu

25.03.2015 -
Novým headlinerom na Uprisingu 2015 je Matisyahu

Na Uprising festival tento rok zavíta dlho očakávaný hosť spoza oceánu, americký hudobník Matisyahu. Predstaviteľ "chasidského reggae" a vôbec najznámejší židovský reggae spevák už vyše desaťročie približuje svoje náboženstvo a kultúru miešaním reggae, beatboxu, rapu, jazzu či rocku s hazzan (spevavý prednes židovských modlitieb). Ako sám tvrdí, jeho tvorba, ktorá má dušu a hlboký zmysel, vychádza z jeho vnútra. Piesňami ako "One Day", "Sunshine" alebo "King Without A Crown" získal milióny fanúšikov po celom svete a motivuje ich k prekračovaniu svojich vlastných hraníc. Na Slovensko príde koncom augusta predstaviť popri populárnych hitoch aj jeho najnovšie multižánrové dielo "Akeda".

RESONANCE FASHION SHOW recyklovanej módy

17.03.2015 -
RESONANCE FASHION SHOW recyklovanej módy

29. marca 2015 sa o 16.00 hod. uskutoční v Starej Tržnici v Bratislave Fashion Show recyklovanej módy. Podujatie patrí do série projektov Resonance a bude vyvrcholením Nedeľnej Parády v Starej Tržnici, ktorej témou bude tentokrát EAST(ern) – Veľká noc, jar a východné tradície. Nedeľná paráda sa koná v čase od 11.00 hod – 17.00 hod.

Prvým headlinerom Uprisingu 2015 je Bunny Wailer, posledný žijúci člen legendárnych The Wailers

12.03.2015 -
Prvým headlinerom Uprisingu 2015 je Bunny Wailer, posledný žijúci člen legendárnych The Wailers

Na ôsmy ročník bratislavského Uprising Reggae Festivalu príde jeden zo zakladateľov legendárnej kapely The Wailers a zásadná postava jamajského roots reggae, Bunny Wailer. Okrem toho, že boli Bunny Wailer a Bob Marley nevlastní bratia a priatelia od detstva, spoločne s Peter Tosh-om sa ako The Wailers výrazne podpísali pod zvuk reggae hudby ako ju poznáme dnes. Nositeľ troch Grammy ocenení je kritikmi považovaný za jedného z najvýznamnejších reggae & world music interpretov, a aj napriek svojim 67 rokom prinesie tento rastaman na Slovensko svoju nezabudnuteľnú, spirituálnu a pozitívnu hudbu. Milovníci nielen roots reggae sa už môžu tešiť na 21. a 22. augusta na pohodovú atmosféru Zlatých pieskov.

Na Grape festivale aj Foals, Selah Sue, MØ, Sigma a Balthazar.

04.03.2015 -
         Na Grape festivale aj Foals, Selah Sue, MØ, Sigma a Balthazar.

Nové zahraničné mená prináša Grape festival, ktorý sa uskutoční 14.-15.8. v Piešťanoch. Na letisku budú môcť návštevníci vidieť indie rockových Foals, multižánrovú Selah Sue, divožienku MØ, drum & basovú Sigmu alebo gitarovku Balthazar.

Grape 2015: Netsky live, Triggerfinger, Kadebostany, BRNS, Intergalactic lovers.

05.02.2015 -
   Grape 2015: Netsky live, Triggerfinger, Kadebostany, BRNS, Intergalactic lovers.

Festival Grape zverejňuje prvé mená. Na piešťanskom letisku sa 14.-15. augusta predstavia belgickí interpreti Netsky live, Triggerfinger, BRNS, Intergalactic Lovers a zo Švajčiarska príde kapela Kadebostany.

Kapela Medial Banana vyráža na narodeninovú Earthstrong Tour 2015

05.02.2015 -
Kapela Medial Banana vyráža na narodeninovú Earthstrong Tour 2015

Oslavy piatych narodenín kapely Medial Banana sa prehupli do nového roku, kde ju do jary čaká až 14 zastávok po Slovensku, Českej republike a aj premiéra vo Francúzsku. Kapela v mierne pozmenenej zostave a s novinkami v koncertnom programe pokračuje v Earthstrong Tour 2015.

Grape večierok v KC Dunaj

02.02.2015 -
Grape večierok v KC Dunaj

Prvá z pripravovaných akcií festivalu Grape sa uskutoční 5.2. v bratislavskom KC Dunaj. Zahrajú poľskí The Dumplings a slovenská skupina Talkshow. Po skončení koncertov si obe kapely ešte zahrajú spoločný Djset.

LES AMBASSADEURS, TOO MANY ZOOZ A BO NINGEN – TRI SVETADIELY A ĎALŠIE MENÁ NA BAŽANT POHODE 2015

15.01.2015 -

Po zimnom slnovrate sa do svojej druhej polovice prehúplo aj odpočítavanie do začiatku festivalu Bažant Pohoda. Slnka a dobrých kapiel tak bude čoraz viac. Z ďalších potvrdených mien je jasné, že 9. až 11. júla 2015 budú mať na letisku v Trenčíne svoje zastúpenie Afrika, Japonsko a v poradí tretia kapela z USA. Africká legenda Les Ambassadeurs s hviezdami ako Salif Keita a Amadou Bagayoko (Amadou & Mariam), najhorúcejšia novinka z New Yorku Too Many Zooz a londýnski Japonci Bo Ningen.

Line-up Szigetu otvára Florence and the Machine a Alt-J!

02.01.2015 -
Line-up Szigetu otvára Florence and the Machine a Alt-J!

Sziget festival 2015 odhaľuje prvé mená. Fanúšikovia festivalu na Ostrove slobody sa už teraz môžu tešiť na Florence and the Machine, Alt-J, Jamie Woon, Blasterjaxx a mnoho ďalších. Vstupenky na festival, ktorý sa uskutoční v krásnom prostredí Budapešti od 10. do 17. augusta, je možné za najvýhodnejšie ceny kúpiť do 31. decembra.

Staršie>>

index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet