Archiv



Obcianske zdruenie Genius loci Internetov strnka o bylinkch

Info

> Počet článkov na Prameni v roku 2016 17
> Počet článkov v ostatných rokoch 2925


Prameň > 2016

rok 2016

80 000 eur pre komunity, kde to žije

07.09.2016 -

Máte nápad, ako zlepšiť život ľudí vo vašom okolí, ale nemáte na to dosť peňazí? Môže vám pomôcť komunitný grant Nadácie VÚB. Tento rok získa 24 vybraných projektov grant vo výške 3 000 eur, dva z prihlásených projektov, pokiaľ budú z oblasti komunitného podnikania start-upového charakteru, dostanú špeciálne ocenenie Impact HUB v hodnote 4 000 eur.

Najväčší rozprávkový les- Čachtice- Višňové.

26.07.2016 -
Najväčší rozprávkový les- Čachtice- Višňové.

Už túto sobotu 30. júla od 9.00 odštartuje ďalší ročník najstaršieho rozprávkového lesa na Slovensku. V malebnej prírodnej scenérii pod Čachtickým hradom a priľahlom okolí si deti aj rodičia môžu stráviť príjemné chvíle prechádzkou lesom plným všakovakých rozprávkových bytostí.

Na tohtoročnom Uprisingu zažiari aj jamajská supestar Konshens

18.07.2016 -
Na tohtoročnom Uprisingu zažiari aj jamajská supestar Konshens

Reggae fanúšikovia, pozor! Na deviaty ročník festivalu Uprising na bratislavských Zlatých pieskoch prichádza jeden zo súčasne najžiadanejších hlasov Jamajky, Konshens. Talentovaný mc a spevák, ktorého live show nerozoznáte od nahrávok, príde predstaviť svoju najnovšiu tvorbu, ale aj dobre známe hity, ktoré má na konte za svoje vyše desaťročné pôsobenie.

Fantastický víkend v Beckove

30.06.2016 -
Fantastický víkend v Beckove

Ešte stále počuť ozvenu posledného školského zvonenia. Prázdniny otvárajú hranice všetkým snom.
Možno sa tešíte , ale možno sa zároveň meníte na klbko nervov. Kam ? To je otázka , ktorá rezonuje ako starodávna gitara v kúte. Ak zúfate, my vás zachránime.
Ak pochybujete, my vám dáme istotu. Legendárne Beckovské Slávnosti sú späť.

SLOVENSKÁ PIVNÁ KORUNKA 2016

21.06.2016 -
SLOVENSKÁ PIVNÁ KORUNKA 2016

POZNÁME NAJLEPŠIE SLOVENSKÉ PIVÁ TOHTO ROKU

Uprising festival povoláva posily z Jamajky, Anglicka, Ameriky, Bosny aj Slovenska

06.06.2016 -
Uprising festival povoláva posily z Jamajky, Anglicka, Ameriky, Bosny aj Slovenska

Program najväčšieho letného podujatia na bratislavských Zlatých pieskoch dopĺňajú posily zo šíreho sveta. Do súpisky mien ako Alborosie, Nneka, Tarrus Riley, Sugar Hill Gang, Looptroop Rockers či Dj Vadim sa na Uprising Reggae Festivale pridávajú britskí The Skints, Američan Rocky Leon, Jamajčan Kabaka Pyramid, bosnianski Dubioza Kolektiv aj výber toho najlepšieho z domáceho reggae. 26. a 27. augusta sa koná už deviaty ročník festivalu Uprising a program nasvedčuje tomu, že Zlaté piesky zažijú smršť skvelej hudby.

Beckov zažiari hviezdami

01.06.2016 -
Beckov zažiari hviezdami

Slnko znova provokuje lúčmi, ktoré odpočítavajú začiatok najobľúbenejšieho obdobia roka pre malých i veľkých. Prázdniny sú predo dvermi a s nimi aj čas festivalov, koncertov a skvelej zábavy. Hľadáte tip na príjemne strávené chvíle s blízkymi?

Legendy svetového aj domáceho hip hopu mieria na festival Uprising

18.05.2016 -
Legendy svetového aj domáceho hip hopu mieria na festival Uprising

Uprising tento rok láka aj na hiphopové hviezdy. Zlaté piesky sa môžu tešiť na koncert legendárnej skupiny Sugar Hill Gang, európsku formáciu Looptroop Rockers, ale aj slovenskú kultovú formáciu Názov stavby.

Medial Banana - Nemôžem prestať

18.05.2016 -
Medial Banana - Nemôžem prestať

Vychutnajte si nové video od kapely Medial Banana

Kapela Medial Banana vydala začiatkom roka svoj druhý album, ktorý sa dočkal pútavého nového vizuálu. Nový videoklip ku skladbe “Nemôžem prestať” je ich prvým tohtoročným klipom a aj úvodná hitovka albumu Rockin It’, ktorý vyšiel pod hlavičkou Reggae Callin’ Records. Singel je aktuálne v rotácii niekoľkých rádií a teší sa veľkej obľube aj na koncertoch Medial Banana. Klip je vtipnou reakciou na text a zobrazuje chalanov a ich priateľov v pre nich typických či menej typických situáciách, s ktorými “nemôžu prestať”.

Uprising so svetovými DJmi. Do Bratislavy pricestujú DJ Kentaro a DJ Vadim

25.04.2016 -
Uprising so svetovými DJmi. Do Bratislavy pricestujú DJ Kentaro a DJ Vadim

Slovensko sa môže tešiť na šou prvotriednych svetových hviezd. Na Uprisingu vystúpi uznávaný a talentovaný DJ Vadim a fenomenálny DJ Kentaro. O jedinečnú atmosféru a skvelý festival sa na bratislavských Zlatých pieskoch 26. a 27. augusta postará aj Nneka, Alborosie či Tarrus Riley.

Festival Uprising predstavuje prvé jamajské hviezdy deviateho ročníka a posiela nový dokument

28.03.2016 -
Festival Uprising predstavuje prvé jamajské hviezdy deviateho ročníka a posiela nový dokument

Na Zlaté piesky v lete príde Tarrus Riley, jeden z top svetových reggae aktov, ktorý valcuje svetové hitparády so skladbou “Powerful” v spolupráci s Major Lazer a Ellie Goulding. Balada o vplyve lásky na človeka je nasledovníkom singlu “Lean On”, jedného z najúspešnejších hitov minulého roka.

Medzinárodný deň žien - odstráňme nerovnosti

08.03.2016 -

Dňa 8. marca si pripomíname Medzinárodný deň žien. Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek v tejto súvislosti uviedol: „Medzinárodný deň žien nám dáva príležitosť poďakovať sa a oceniť význam žien v našej spoločnosti. Zároveň nám dáva možnosť zamyslieť sa nad stále pretrvávajúcimi rozdielmi medzi mužmi a ženami. Nerovné podmienky pre obe pohlavia majú negatívne dopady na mnohé ženy a ich rodiny. Ženy na Slovensku stále zarábajú citeľne menej. Naša krajina sa nachádza v poslednej päťke krajín, kde je rozdiel v odmeňovaní mužov a žien stále vysoký, až 21,1%. Slovenské ženy majú na pracovnom trhu viaceré obmedzenia. Nedostatok jaslí a škôlok, vysoké náklady na opatrovanie či slabá flexibilita pracovného času pôsobia na zamestnanosť matiek výrazné demotivačne. Aj preto sa Európska komisia zasadzuje za zlepšenie tohto stavu. ”

Festival Uprising odhaľuje svoju prvú hviezdu. Na Slovensko príde Nneka!

07.03.2016 -
Festival Uprising odhaľuje svoju prvú hviezdu. Na Slovensko príde Nneka!

Koniec augusta už tradične patrí festivalu Uprising, ktorý sa tento rok uskutoční už po deviaty raz. Bratislavské Zlaté piesky sa počas tohto festivalu každoročne premenia na miesto, kde sa stretneme so všetkými známymi, zabudneme na čas, problémy a vychutnáme si tú neopakovateľnú pozitívnu atmosféru so skvelou hudbou a dobrými ľuďmi. Organizátori nenechali nič na náhodu a hneď po prvom oznámenom mene je jasné, že 26. a 27. augusta bude nezabudnuteľný víkend. Na Uprising 2016 má namierené okúzlujúca speváčka Nneka.

MØ a Dub FX sa vracajú na Grape

16.02.2016 -
MØ a Dub FX sa vracajú na Grape

Festival Grape po týždni predstavuje ďalšie mená zo svojho tohtoročného programu. Do Piešťan sa po roku vracia dánsky ženský zázrak MØ, po troch rokoch aj Austrálčan Dub FX a túto dvojicu doplnia All Tvvins z Írska.

Netsky, Milky Chance, Camo & Krooked, Circa Waves a Bokka na Grape 2016

11.02.2016 -
Netsky, Milky Chance, Camo & Krooked, Circa Waves a Bokka na Grape 2016

Piešťanský festival Grape zverejňuje ďalšie zahraničné mená. V auguste sa na piešťanskom letisku predstavia Netsky live, Milky Chance, Camo & Krooked, Circa Waves a Bokka.

EÚ a Sýria – pomoc a podpora

05.02.2016 -

Sýrska kríza postupne prerástla v najväčšiu humanitárnu katastrofu sveta. Európska únia je spolu so svojimi členskými štátmi najväčším poskytovateľom podpory, ktorá presahuje 5 miliárd EUR na humanitárnu, rozvojovú, hospodársku a stabilizačnú pomoc.

Aj študentov zaujíma školstvo!

31.01.2016 -
Aj študentov zaujíma školstvo!

Novovzniknutá Študentská iniciatíva – Ďakujeme, že vieme založená študentmi vysokých škôl sa snaží zvýšiť povedomie a záujem svojej generácie o aktuálnom štrajku slovenských učiteľov a vyjadriť im svoju podporu. Chceme vyzvať Iniciatívu slovenských učiteľov, aby vytrvali vo svojom snažení i naďalej a pridali sa k študentom
na zhromaždenie Ďakujeme, že vieme 2. 2. 2016 o 17:00 na Námestí SNP v Bratislave. Taktiež pozývame participovať aj priaznivcov Iniciatívy rodičov, aby neváhali a pristúpili k zmene budúcnosti svojich ratolestí.


index článkov
© 2002 - 2013 Genius loci
Dizajn romi
Script a optimalizácia PromoNet